Preč s chemikáliami z ovocia: Jedinečný spôsob, ako ho zbaviť škodlivých látok, ktorý vás dostane!

Nestačí umyť ovocie, aby ste sa zbavili chémie!
Zdroj: thinkstock.com
2015-06-22 21:00:00

Nie je žiadnou novinkou, že na to, aby dovážané ovocie vyzeralo na pultoch obchodov lákavo a vydržalo čo najdlhšie, sa používajú pesticídy. Bohužiaľ, aj keď si ich pred konzumáciou zvykneme umyť, ani zďaleka to nestačí! A tak do seba dávame zbytočne veľa chemikálií, ktoré môžu narobiť v našom organizme doslova šarapatu..


Na prvý pohľad je pekné a čerstvé, no v skutočnosti k tomu dopomáha chémia. Rôzne chemické prípravky a vosky majú za cieľ udržať sviežosť a čerstvý vzhľad ovocia. Aj keď veľká väčšina z vás si ho zvykne umyť pod tečúcou vodou, zamysleli ste sa nad tým, či to skutočne stačí? V rebríčku najobľúbenejšieho ovocia dlhé roky kraľuje jablko a vzhľadom na sezónu aj jahody. Práve tie patria medzi najviac postrekované druhy podľa Americkej enviromentálnej skupiny! Pozrite sa na trik, vďaka ktorému sa účinne zbavíte chémie.

Citrónom proti chémii!

Aby ste si pochutnali na čistom ovocí bez akýchkoľvek škodlivých látok, pripravte si citrón, biely ocot a šálku vodu. Zmiešajte lyžicu citrónovej šťavy s lyžicou bieleho octu a vodou. Dajte do tejto zmesi ovocie a zeleninu a nechajte ich tak približne 15 minút. Zmes následne poriadne opláchnite. Nebojte sa, že by roztok zmenil chuť ovocia a zeleniny. Ak použijete správny pomer, žiadne zmena nenastane.


Neuveríte, čoho je vôbec schopný: Toto všetko sa stane vo vašom tele po tom, čo zjete melón!


Ďalšie tipy

Bojíte sa stále, že by sladké ovocie chutilo inak, no chcete sa zbaviť pesticídov? Namočte ho na päť minút do misky so studenou vodou. Zvoľte však tento spôsob najmä pri druhoch s tenkou šupkou. Inou bezpečnou alternatívou je rozpustiť škodlivé látky v slanom roztoku.

Vypestujte si vlastné!

Pesticídy by sa v žiadnom prípade nemali podceňovať! Vedci upozorňujú, že konzumácia nadmerného a dlhodobého množstva pesticídov sa spája so vznikom alebo zhoršením niektorých ochorení ako nepríjemnej astmy, cukrovky, Alzheimerovej choroby, reprodukčných problémov, ale dokonca i niektorých druhov rakoviny. Najlepšou prevenciou je pestovanie vlastných ovocných plodov a zeleniny. Telo sa vám za to poďakuje!

Čítajte tiež: Šokujúce dianie v tele, z ktorého budete vedľa: Skonzumujte túto potravinu a počkajte, čo sa stane za 4 hodiny!

2015-06-22 21:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia