Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šokujúce dianie v tele, z ktorého budete vedľa: Skonzumujte túto potravinu a počkajte, čo sa stane za 4 hodiny!

Vlašské orechy sú doslova nabité prospešnými látkami!
Vlašské orechy sú doslova nabité prospešnými látkami! (Zdroj: thinkstock.com)

Zázrak na počkanie? Existuje potravina, na ktorej si pochutnáte a zároveň urobíte veľa pre svoje zdravie. Už za pár hodín od jej konzumácie sa spustí vo vašom tele dianie, o akom ste ani len netušili!

Jeden z najnovších výskumov ukázal, čo dokážu spraviť s našim telom obyčajné orechy! Právom ich možno zaradiť medzi superpotraviny, keďže nás zásobia cennými, zdraviu prospešnými látkami, čím tak predstavujú zdravú bombu!

Čo sa stane po 4 hodinách?

Je potvrdené, že konzumácia za hrsť orechov denne poskytuje okamžitú ochranu proti ochoreniam srdca. Ak ich budete mať na tanieri pravidelne, výrazne tým znížite riziko a zaistíte trvalú ochranu pred ochorením srdca. To však nie je všetko! Orechy upravia hladinu cholesterolu a pružnosť krvných ciev, čím tak pomôžu dobrému prietoku krvi. Zdravotné účinky sa začnú prejavovať už po 4 hodinách od ich konzumácie!

To, že pravidelná konzumácia orechov vás chráni pred kardiovaskulárnymi chorobami, potvrdil aj profesor a odborník na výživu.


Najsmrteľnejšiu formu rakoviny dokáže odvrátiť táto potravina!


"Len konzumáciou za hrsť vlašských orechov aspoň štyri dni v týždni môžete výrazne znížiť riziko srdcových ochorení," povedal Dr. Penny Kris Eterton, profesor a odborník na výživu z Penn State University v Pensylvánii.

Stavte na orechový olej!

Výbornou alternatívou je aj orechový olej. Konzumáciou troch polievkových lyžíc (51 g) si môžete zlepšiť stav krvných ciev už za spomínané 4 hodiny. Olej z vlašských orechov sa ukázal ako veľmi dobrý pre integritu endoteliálnych buniek, čo sú bunky, ktoré lemujú krvné cievy a hrajú dôležitú úlohu v ich flexibilite.

Pravidelnou konzumáciou oleja z vlašských orechov si viete zvýšiť silu svojho zdravia. Obsahuje účinné látky ako vitamín E, vitamín K, omega 3 mastné nenasýtené kyseliny a omega 6 mastné nenasýtené kyseliny, ktoré sú blahodarné tak isto ako samotné vlašské orechy. Zoženiete ho v obchodoch s bio potravinami a zdravou výživou.

Či už si pochutnáte na orechoch alebo oleji, pomôžete svojmu telu vo veľkej miere!

Čítajte tiež: Nápoj, s ktorým schudnete aj keď ste leniví? Tento elixír vraj funguje výborne!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9