Čo sa stane, ak vypijete medovú vodu ráno hneď po zobudení? Tieto zmeny môžete očakávať!

Med je liečivý, v kombinácii s vodou dokáže aj nemožné!
Zdroj: thinkstock.com
2015-05-11 20:50:00

Mala by byť každodennou súčasťou vášho pitného režimu, napriek tomu o nej málokto vie. Medová voda sa postará o to, aby váš organizmus fungoval tak, ako má. Pozrite sa, prečo by táto sladká pochúťka mala byť vašou rannou rutinou!

Každý vie, že pravidelná konzumácia medu je zdraviu prospešná. Med je.... No počuli ste už o vode s medom? Táto kombinácia pôsobí priam zázračne na ľudský organizmus. Siahnite po pohári s vodou a medom hneď, ako vstanete z postele. Skvelý ranný nápoj vás "nakopne" do nového dňa!

Príprava zázračného nápoja

Jeho príprava je pritom veľmi jednoduchá a zaberie vám pár sekúnd. Jednu polievkovú lyžicu medu dajte do pohára (100 ml) s vlažnou vodou a zmiešajte, kým sa med rozpustí. Tak získate 30 % medový roztok podobného zloženia ako krvná plazma. Voda by však mala byť odstáta alebo prevarená či filtrovaná.

Následne si nápoj vychutnajte! Začnite ju piť každý deň, nech sa stane vašim ranným zvykom.

Čo dokáže?

Mnohí odborníci pripisujú kombinácii vody a medu také benefity, ktoré vám dá máloktorý nápoj! Dokáže doslova roztopiť tuk a pomôcť vám tak v chudnutí. Med obsahuje cukor, no je zdravým zdrojom kalórií. Vďaka nemu nebudete mať takú chuť na iné sladké nápoje, ktoré obsahujú nezdravé umelé sladidlá.


Nenápadný záškodník voda s citrónom: Vyrazí vám dych, čoho je schopná, ak robíte túto chybu!


Medová voda je skvelá na trávenie. Ak sa dostane do žalúdka ešte pred jedlom, naštartuje metabolizmus, zmierni kyselinu v žalúdku a zvýši produkciu črevného hlienu. Navyše, "nakopne" vás dávkou energie a zlepší vám náladu. Skúste popoludňajšiu kávu vymeniť radšej za medovú vodu a sledujte, čo sa bude diať!

Ak vás trápi kašeľ a potrebujete utíšiť bolesť hrdla, teplá voda s medom je to pravé! Med hrdlo zvnútra obalí a voda upokojí podráždenie, čo vám prinesie okamžitú úľavu. Môžu za to enzýmy, vitamíny a minerálny látky, ktoré obsahuje.

Zdravotné výhody konzumácie vody s medom na prázdny žalúdok:

  • Zmierňuje žalúdočné ťažkosti.
  • Posilňuje imunitný systém.
  • Vaše telo zbaví baktérií.
  • Pomáha v boji proti vírusom.
  • Pomáha pri problémoch s močením.
  • Urýchľuje metabolizmus.
  • "Nakopne" vás energiou.

Kvalitný med nadovšetko!

Aby mala medová voda skutočne spomínané účinky, dôležité je nepodceniť výber medu. V obchodoch totiž môžete natrafiť na falošný med, ktorý je síce cenovo výhodný, no obsahuje farbivá a esencie, ktoré vášmu zdraviu nepomôžu. Včely vyrobia tekuté zlato veľmi dobrej kvality, no pokaziť sa môže pri spracovaní. Keď si ho budete kupovať, pozrite sa na jeho konzistenciu. Dostatočne hustý med, ktorý má obsah vody aspoň pod 18 percent, je známkou dobrej kvality.


Čo ste ešte nevedeli o mede


Ak narazíte na tekutý med, znamená to, že sú v ňom roztopené kryštáliky, čím prišiel o všetko dobré, čo v ňom je. Zohrievaním nad 50 stupňov sa totiž odbúravajú prospešné látky alebo časť z nich, ktoré tam včely dávajú. Nekvalitný med má teda vyšší obsah vody a rýchlo sa prelieva, ak ho v pohári nakloníte. Kupujte ho u seriózneho včelára alebo v špecializovaných včelárskych predajniach, kde máte istotu, že dostanete kvalitné tekuté zlato.

Skúste do medovej vody pridať aj citrón a máte nápoj s detoxikačnými vlastnosťami!

Čítajte tiež: Neuveriteľné, kam až doviedla muža túžba po veľkých svaloch: Kvôli tomu riskoval život a takýto je výsledok!

2015-05-11 20:50:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red, healthyfoodhouse.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia