Keď populárna voda s citrónom nefunguje tak, ako by mala: Kedy sa jej radšej vyhnúť!

Citrón je skvelý na prevenciu, ale nemal by sa konzumovať, keď ste chorí!
Zdroj: thinkstock.com
2015-04-09 21:00:00

Citróny sú výnimočné svojim bohatým obsahom živín ako je vápnik, draslík, vitamín C a antioxidantov. Aj preto sú skvelou prevenciou, ak sa chceme vyhnúť chorobám. Napriek tomu si treba dávať pozor! Existuje situácia, kedy by sme sa mali citrónovej vode údajne vyhnúť.


Teplá voda s citrónom je zázračný životabudič! Poriadne vás nakopne na začiatku dňa. Stačí pár dúškov a hneď sa vám rozbehne metabolizmus, trávenie dá do poriadku a vyčistí organizmus a krv od odpadových látok z tela. Navyše, podporuje znižovanie hmotnosti a pomáha ľuďom s ochorením srdca.To je len zlomok toho, čo všetko dokáže na prvý pohľad obyčajná zdravotne nezávadná voda s citrónom. Stačí len vytlačiť polku citróna do prevarenej teplej vody a skvelý nápoj je na svete!

Keď ste chorí, ruky preč!

Bohužiaľ, nie vždy je najideálnejšou voľbou. Citrónová voda má i negatívne účinky. Záleží na tom, kedy ju pijete!

Keď máte chrípku, dajte si čaj s citrónom! Známy recept, ktorý už mnohí počuli. No pravdivý? Nie! Keď ste chorí, mali by ste sa vyhnúť konzumácii citrónovej vody. Podľa tradičnej čínskej medicíny citrón telo ochladzuje, čo pri prechladnutí a mierne zvýšenej teplote ani zďaleka nepotrebujeme. Navyše, pomáha udržať vlhkosť a energiu, čo je presný opak, keďže chceme zo seba vypotiť vírusové prechladnutie.


Liečivá sila citrónov je oveľa väčšia, ako ste si doteraz mysleli! Akonám ešte môže tento zázračný nápoj pomôcť?


„Zatlačí“ chorobu do vnútorných orgánov?

Netreba zabúdať na to, že citrón je „sťahujúci dovnútra“. Môže „zatlačiť“ chorobu do vnútorných orgánov a po čase sa môže choroba opäť prejaviť. Pokojne to môže byť v inej forme a na inom mieste. Preto, ak ste prechladnutí alebo máte chrípku, vyhnite sa konzumácii citrusových plodov. Radšej si dajte lipový čaj s medom s korením, ktoré vás zahreje – škorica alebo klinčeky.

Podľa odborníka na výživu Ing. Libora Javra však toto tvrdenie však netreba brať veľmi vážne, aj keď najlepšia je ako prevencia.

"Citrónová šťava je najideálnejšia a má najlepšie účinky ako prevencia voči ochoreniam. To, či už pri akútnom prechladnutí alebo inom ochorení pôsobí negatívne, je podľa mňa málo pravdepodobné, pretože citrónová voda je nápomocná imunitnému systému či už prostredníctvom doplnenia tekutín alebo dodania vitamínov do organizmu, ktoré v tom čase významne potrebuje," povedal Ing. Libor Javro.


Odborníci sa vyjadrili na tému pitia citrónovej vody: Toto sú mýty, ktorým bežní ľudia veria


Lepšie pripravení ako ostatní

Oplatí sa „myslieť na zadné kolieska“ a citrónovú kúru si naordinovať vtedy, keď sme zdraví a chceme sa vyhnúť chorobám. Keď príde sezóna chrípky, aspoň budete vedieť, že ste na ňu lepšie pripravení ako ostatní, ktorí v snahe vyhnúť sa vírusom a baktériám užívajú rôzne tabletky. Najlepším riešením je totiž práve to najjednoduchšie – a najprirodzenejšie.

Čítajte tiež:

Zázračný elixír citrón: Toto ste o ňom nevedeli!

100 (ne)uveriteľných benefitov a variácií citrónovej vody: Tento zázrak si vaše telo zamiluje!

Viac o superúčinkoch potravín, ktoré vám zmenia život!

2015-04-09 21:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia