Najväčšia chyba, ktorú všetci robia: Nevyhadzujte banánové šupky, dokážu neuveriteľné veci!

Banánová šupka je zdraviu prospešná, nevyhadzujte ju.
Zdroj: thinkstock.com
2017-05-04 16:00:00

Ťažko tomu uveriť, ale banánové šupky sú doslova nabité prospešnými látkami! Preto je veľká škoda, ak putujú rovno do koša! Poslúži vám ako skvelý pomocník pri zdravotných neduhoch.

Zatočí s bradavicami

Nevyzerajú pekne a sú zahanbujúce. Vedia byť nepríjemné, o to ťažšie je zbaviť sa ich. Našťastie, je tu jednoduché riešenie! Vďaka banánovým šupkám budete mať po probléme. Prekryte si bradavicu kúskom šupky, prelepte náplasťou a nechajte ju tam cez noc. Robte tak pravidelne minimálne týždeň. Výsledok vás prekvapí!

Odstráni škvrny na zuboch

Banánovú šupku oceníte i vtedy, ak vás trápia škvrny od kávy, vína či nikotínu na zuboch. Pohľad na zažltnuté zuby nie je práve najlichotivejší, no ak si ich budete potierať vnútornou stranou šupky aspoň dva týždne po dobu dvoch minút, čoskoro sa môžete tešiť z bielej farby! Banánová šupka je prírodným prostriedkom, ktorým si prirodzene vybielite zuby bez akejkoľvek chémie. Príjemným plusom je draslík, bróm, horčík a iné minerály, ktoré sú v šupke, a ktoré posilňujú zubnú sklovinu.


Jednoduchý trik proti malým parazitom: Celé leto na vás kliešte nepôjdu!


Upokojí podráždenú pokožku

Uhryzol vás hmyz a bodnuté miesto na pokožke nepríjemne svrbí? Vyskúšajte tento fígeľ! Vnútorná strana banánovej šupky poslúži ako záchrana na podráždenú pokožku, ktorú upokojí. Zredukuje opuch a svrbenie prestane. Potrite si ňou postihnuté miesto! Je účinná i na akné a ďalšie kožné ochorenia. Priložením šupky na vyrážky minimálne na 5 minút, tieto nepríjemné kožné prejavy čoskoro zmiznú. Ak chcete, aby vám modriny zmizli rýchlejšie, aj vtedy siahnite po šupke.

Omladí a rozjasní pleť

Banánová šupka obsahuje okrem minerálov aj ovocné kyseliny, vitamíny a antioxidanty. Premasírovaním pokožky na tvári kúskom banánovej šupky sa zbavíte odumretých kožných buniek. Vaša pokožka tak bude jemnejšia, hladšia a vďaka antioxidantom ju oživíte. Oceníte ju aj vtedy, ak ste majiteľom suchej pleti, keďže má vynikajúce hydratačné vlastnosti. Poradí si dokonca aj s tmavými kruhmi pod očami! Tešte sa z krásnej zdravej rozžiarenej pleti.

Šupka na konzumáciu?

Niektorí vedci tvrdia, že banánová šupka je dobré i na konzumáciu! Výskumníci z Taiwanu zistili, že extrakt zo šupky je dobrým antidepresívom, vďaka serotonínu. Navyše, nájdeme v nej antioxidant luteín, ktoré priaznivo vplýva na zrak. Môžete ju vložiť do odšťavovača alebo ju variť 10 min a po vychladení vypiť.

Čítajte tiež: Tieto potraviny spália brušný tuk: Rozhýbte metabolizmus účinnými spaľovačmi!

2017-05-04 16:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia