Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pijete vodu ihneď po zobudení? Presvedčte sa, či robíte dobre!

Hneď ako sa zobudíte, napite sa vody!
Hneď ako sa zobudíte, napite sa vody! (Zdroj: thinkstock.com)

Čo urobíte ako prvé, keď vstanete z postele? Ak mierite rovno do chladničky, aby ste si dali niečo pod zub, robíte chybu! Radšej sa napite obyčajnej vody. Ak budete robiť tento rituál každý deň, choroby vás obídu oblúkom.

Prečo by sme to mali robiť?

Každý má iný ranný zvyk. Niekto ide priamo z postele do kuchyne sa najesť, iný smeruje do kúpeľne vykonať rannú hygienu. Nechajte všetko tak! Prvé, čo by ste mali urobiť po zobudení, je napiť sa vody. Vďaka tomuto rannému rituálu sa môžete zbaviť chorôb, ktoré vás už dlhšiu dobu trápia!

„Konzumácia tekutín po prebudení je veľmi dôležitá pre ľudský organizmus. Príjem tekutín je dôležitý najmä z toho dôvodu, že doplníme organizmu stratené tekutiny, ktoré vypotil v priebehu spánku. Ďalej, ak organizmus prijme vhodné množstvo tekutín ihneď z rána, rozhýbe si tým svoj metabolizmus, pretože automaticky musí začať pracovať tráviaci trakt, čo je veľmi dôležité pre nasledovné tráviace a iné pochody organizmu,“ povedal výživový poradca Ing. Libor Javro.

Vedci potvrdili, že pitie vody hneď po zobudení má prospešné zdravotné účinky na naše zdravie. Spája sa s prevenciou, ale aj liečbou niektorých ochorení, ako sú napr. bolesti hlavy, bolesti celého tela, artritída, problémy so srdcom, epilepsia, obezita, tuberkulóza, meningitída, ochorenie obličiek, vracanie, zápal žalúdka, cukrovka, zápcha, ochorenie maternice a choroby uší a hrdla.


Veľký omyl v stravovaní: Opačný efekt vylúčenia múky z jedálnička s hrozivým dopadom!


Čo treba pre urobiť?

Aby mala voda pozitívne zdravotné účinky, mali by ste dodržiavať niekoľko pravidiel. Jedným z prvých je vypiť približne 7 dcl vody. Ak nezvládnete vypiť také množstvo vody, začnite s toľko, koľko vládzete. Každý deň pridávajte väčšie a väčšie množstvo vody, až sa dostanete na 7 dcl. Najideálnejšia je obyčajná voda bez bubliniek.

Po vypití vody si vyčistite zuby a urobte si rannú hygienu, na ktorú ste zvyknutí. Počkajte 45 minút, než niečo zjete alebo sa znova napijete. Po tomto čase sa naraňajkujte ako obvykle a potom ďalšie 2 hodiny nič nejedzte a nepite.

Podľa portálu Naturalcuresnotmedicine.com, aby ste sa vyliečili z choroby, musíte tento rituál vykonávať niekoľko dní:

Vysoký krvný tlak - 30 dní

Tráviace problémy - 10 dní

Cukrovka - 30 dní

Zápcha -  10 dní

Rakovina - 180 dní

Nespoliehajte sa však len na vodu! Všetko konzultujte so svojim lekárom, ak vám naordinuje inú liečbu, riaďte sa podľa jeho pokynov.

Táto metóda liečby má na rozdiel od iných jedno veľké plus. Nemá žiadne vedľajšie účinky, ak sa neráta fakt, že budete musieť častejšie chodiť ráno na toaletu. Obyčajná voda a zdravý a aktívny život sú spôsoby, ako sa vyhnúť chorobám!

Prečo nepiť studenú vodu?

Číňania a Japonci pijú pri jedle horúci čaj a nie studenú vodu, ako to zvyknú robiť ľudia na západe. Studená voda totiž spomaľuje proces trávenia a stužuje tuky z mastných jedál, ktoré ste skonzumovali. Akonáhle zreagujú so žalúdočnou kyselinou, rýchlejšie sa absorbujú v čreve a nalepia sa na steny čriev a obalia ich výstelku. Z nich by sme si mali brať všetci príklad!

Čítajte tiež: Rýchle triky, ako zvýšiť energiu do niekoľkých sekúnd: Dajte zbohom klipkajúcim očným viečkam!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9