Voda s citrónom vám nemusí vždy pomôcť: Len v tomto prípade je prospešná!

Spravte si citrónovú vodu z citrónov, ktoré sú zdravé a čerstvé.
Zdroj: thinkstock.com
2014-11-24 18:40:00

Voda s citrónom je stále vychvaľovaná do nebies pre svoje, až neuveriteľné, zdravotné účinky na ľudský organizmus. Môžu za to minerálne látky, vitamíny, vláknina, či stopové množstvo mastných kyselín. Aby však splnila svoj účel, citrón by mal byť čerstvý!


Užitočný pomocník pri liečbe viróz, zmizík vrások, stimulant tráviaceho traktu, podporovateľ chudnutia a imunitného systému a vyrovnávateľ hladiny pH! Aj taký je citrón, ktorý možno označiť za veľkého bojovníka proti neduhom. Bez prospešných látok by však nemal takúto silu. Aby si zachoval čo najviac týchto látok a ostal svieži aj niekoľko týždňov, treba ho vedieť správne uskladniť.

Ideálne miesto ich uskladnenia

Nejeden z vás zvykne mať citróny v koši či miske s ostatným ovocím. Krásna žltá farba tohto exotického ovocia doslova rozžiari miestnosť, niet divu, že v miske vyzerajú lepšie, ako schované v špajzy. Aj keď sa na ne dobre pozerá, po čase sú suché a tvrdé! Ak by ste po čase chceli ovocie odšťaviť, nepodarí sa vám to. Stratia totiž svoju výraznú sviežosť, kyslosť a nebudú také zdravé a šťavnaté.

Kde ich teda skladovať? Ak sa ich bojíte dať do chladničky, žiadny strach. Je pravda, že nie všetky potraviny je vhodné na tomto mieste skladovať. Týka sa to dokonca aj niektorých druhov ovocia, ktoré je priam zakázané mať v chladničke ako napr. banány. Ich chuť, vôňa i konzistencia je významne ovplyvnená práve teplotou, pri ktorej dozrievajú. U citrónov je to však inak! Pre nich je chladnička ideálna. Navyše, ak ich vložíte do igelitového vrecka a dobre zavriete, tak vám exotické ovocie vydrží aj mesiac svieže.

Kov radšej nie

Austrálsky učiteľ chémie James Kennedy dokonca odporúča, aby ste si pred rozkrojením citróna dávali pozor na to, aký nôž použijete. Priamy kontakt vitamínu C a kovu životodarnú látku ničí, takže kovový nôž nie je v tomto prípade najideálnejším riešením.

A ak chcete ovocie zbaviť chémie, naplňte akúkoľvek nádobu vodou, pridajte hrnček octu a vložte ovocie. Po 10 minútach bude voda špinavá a ovocie tak ostane bez vosku či špinavého filmu. 

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

2014-11-24 18:40:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia