Ananás lepší ako sirup proti kašľu? Jeho sila je úžasná!

Ananás je veľmi zdravé ovocie, pomôže aj proti kašľu!
Zdroj: profimedia.sk
2014-11-20 11:30:00

Ananás nie je len ozdobou ovocnej misy v predvianočnom období! Zaslúži si vašu pozornosť počas celého roka. Aj keď obsahuje viac ako deväťdesiat percent vody, vo svojom malom zvyšku má toľko cenných vitamínov a minerálov, na čo by nestačilo žiadne iné ovocie!


Bojuje proti neduhom

Túto tropickú zdravú pochúťku kedysi ľudia z Južnej Ameriky používali na liečbu zápchy a upokojenie čriev. V súčasnosti ho zvykne naordinovať nejeden tréner vo fitnescentre ženám na chudnutie! Ananás má však v skutočnosti oveľa väčšie účinky, o ktorých mnohí ani netušia. Ako jeden z mála bojuje so zápalom. Znižuje zápal kĺbov a taktiež dopomôže k rýchlejšej regenerácii organizmu po operácii. Aby toho nebolo málo, je bohatým zdrojom vitamínu C a obsahuje aj ďalšie prospešné látky ako tiamín, riboflavín, biotík či provitamín A.

Efektívnejší ako sirup

Šťavnatý ananás však najviac prekvapuje svojimi pozitívnymi účinkami na hrdlo. Odporúča sa po ňom siahnuť v prípade, ak sa vám stále nedarí vykašliavať. Jeho sila je neuveriteľná a potvrdená výskumom. Jedna skupina pacientov sa liečila klasickými sirupmi proti kašľu a druhá si pochutnávala na ananáse. Výsledky ukázali, že ananás zabral až 4,8-krát rýchlejšie a efektívnejšie ako sirup.

Pozor na výber džúsu

Účinnejší je dokonca ananásový džús, keď sa doň pridá kvalitný včelí med a štipka soli.  Pozor však na to, aký si vyberiete! Na trhu je množstvo džúsov, ktoré okolo ananásu ani len neprešli. Obsahuje veľa umelých prísad a cukru.

V každom prípade dajte na rady lekára! Ak vám lekár naordinuje sirup proti kašľu, užívajte ho. Popritom môžete zaradiť do jedálnička ananás ako podpornú liečbu.

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

2014-11-20 11:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia