Dávajte si pozor na to, čo dáte do mrazničky! Budete sa čudovať, ako môže zmrazenie niektoré potraviny katastrofálne zmeniť. Preto si dobre rozmyslite, čo si chcete dať zmraziť na horšie časy...
Počas zmrazovania sa mení konzistencia potravín, čo zle vplýva na ich výslednú kvalitu. Preto by ste do mrazničky nemali dávať tieto potraviny!
Vajcia v škrupine
V mrazničke sa vajcia správajú ako časovaná bomba! Obsahujú veľa vody, ktorej objem sa po zamrznutí zväčší, takže škrupinka môže prasknúť. Tým sa do vajec môžu ľahko dostať baktérie.
Čerstvá zelenina a ovocie
Aj ovocie a zelenina obsahujú veľa vody. Tá v mrazničke zmrzne a po vybratí sa roztopí a vytečie. Niektoré druhy ovocia a zeleniny nie sú vhodné na zmrazovanie, napríklad melón, jablká, zeler, zemiaky, listová zelenina atdˇ. Stratia formu a chuť.
Čerstvé bylinky
To isté platí aj pre bylinky. Hneď, ako by ste ich vybrali z mrazničky, premenili by sa na kašu. A s tým už nič nespravíte..
Mliečne výrobky
Mlieko, syry, mäkké syry ako ricotta, tvaroh, jogurt. To všetko sa vám môže v mrazničke zraziť, čím stratia chuť!
Rozmrazené mäso a morské plody
Rozmrazovanie potravín, ktoré už boli zmrazené, ako je mäso či morské plody, je nebezpečné! Baktérie sa v tomto prípade rýchlo šíria a môžu mäso pokaziť a spôsobiť hnačky.
Vaječné omáčky
Majonézy, pudingy, či krémy na báze vajec do mrazničky nepatria! Inak by ste z nich mali nechutnú zrazeninu. To by bola pochúťka skôr pre baktérie ako pre vás...
Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.