Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Prekvapivý zoznam potravín, ktoré nepatria do mrazničky: Zmrazenie pokazí ich chuť!

Tieto potraviny do mrazničky nepatria!
Tieto potraviny do mrazničky nepatria! (Zdroj: thinkstock.com)

Dávajte si pozor na to, čo dáte do mrazničky! Budete sa čudovať, ako môže zmrazenie niektoré potraviny katastrofálne zmeniť. Preto si dobre rozmyslite, čo si chcete dať zmraziť na horšie časy...

Počas zmrazovania sa mení konzistencia potravín, čo zle vplýva na ich výslednú kvalitu. Preto by ste do mrazničky nemali dávať tieto potraviny!

Vajcia v škrupine

V mrazničke sa vajcia správajú ako časovaná bomba! Obsahujú veľa vody, ktorej objem sa po zamrznutí zväčší, takže škrupinka môže prasknúť. Tým sa do vajec môžu ľahko dostať baktérie. 

Čerstvá zelenina a ovocie

Aj ovocie a zelenina obsahujú veľa vody. Tá v mrazničke zmrzne a po vybratí sa roztopí a vytečie. Niektoré druhy ovocia a zeleniny nie sú vhodné na zmrazovanie, napríklad melón, jablká, zeler, zemiaky, listová zelenina atdˇ. Stratia formu a chuť.

Čerstvé bylinky

To isté platí aj pre bylinky. Hneď, ako by ste ich vybrali z mrazničky, premenili by sa na kašu. A s tým už nič nespravíte..

Mliečne výrobky

Mlieko, syry, mäkké syry ako ricotta, tvaroh, jogurt. To všetko sa vám môže v mrazničke zraziť, čím stratia chuť!

Rozmrazené mäso a morské plody

Rozmrazovanie potravín, ktoré už boli zmrazené, ako je mäso či morské plody, je nebezpečné! Baktérie sa v tomto prípade rýchlo šíria a môžu mäso pokaziť a spôsobiť hnačky.

Vaječné omáčky

Majonézy, pudingy, či krémy na báze vajec do mrazničky nepatria! Inak by ste z nich mali nechutnú zrazeninu. To by bola pochúťka skôr pre baktérie ako pre vás...

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9