Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zrejme ste to robili doteraz zle: Takto sa v skutočnosti správne šúpu banány!

Banány sú plné vitamínov a minerálov, dajte si však pozor na ich množstvo.
Banány sú plné vitamínov a minerálov, dajte si však pozor na ich množstvo. (Zdroj: thinkstock.com)

Banány patria spolu s jablkami medzi najkonzumnejšie ovocie. Oproti jablkám však majú veľkú výhodu. Nemusíte ich umývať, keďže majú svoju vlastnú šupku, čím je skladovanie, prenášanie a konzumovanie oveľa ľahšie. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, či ich správne šúpete?


Šúpanie tohto žltého ovocia sa môže ľahko premeniť na boj, ktorý sa skončí so zašpinenými prstami. To je však znamenie toho, že to robíte nesprávne!

Žlté ovocie sa nemá otvárať cez stopku, ako tak mnohí robia, ale cez jeho koniec. Ten stlačte prstami a rýchlym ťahom ošúpte banán. Jeho šupa sa vám rozdelí ľahko na dve časti, banán sa nezlomí a čo je najlepšie, konečne nebudete mať problémy so stopkou, ktorá sa niekedy nedá odtrhnúť. Taktiež nebudete mať zašpinené prsty od ovocia.

Pozrite sa na nižšie priložené video, ako sa správne šúpe banán!

Šupka ako liek

Vedeli ste o tom, že pod banánovou šupkou je najviac prospešných látok? Tie dokážu zatočiť napr. s bradavicami! Stačí, ak ju priložíte z vnútornej strany na bradavicu, obviažete a necháte pôsobiť. Urobte tak niekoľkokrát a po bradavici nebude ani stopy. Banánová šupka je dokonca vynikajúca po štípancoch od hmyzu. Zredukuje opuch a miesto uštipnutia vás nebude toľko svrbieť.

Radšej zelené ako žlté

Ak ste vo fáze chudnutia, lepšie spravíte, ako si pochutnáte na zelenom banáne. Platí, že čím zrelší, tým sladší. Žltý banán preto v tomto prípade vynechajte a nahraďte ho zelenším, aj keď môže spôsobovať plynatosť. Ten má totiž cukru proti zvyšným živinám 1:20. Žltnutím sa však tento pomer mení a cukru má o niečo viac. Dávajte si preto na ne pozor hlavne vtedy, ak sledujete redukciu váhy. Jeden banán denne vtedy bohato stačí! Nikdy ich však z jedálnička úplne nevynechávajte. Tento žltý poklad v sebe skrýva vitamíny skupiny B, C a E, minerály ako draslík, horčík a železo a vlákninu.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9