Voda s citrónom naďalej prekvapuje svojimi účinkami: Tieto vás zaskočia!

Citrónová voda má priam zázračné účinky na ľudský organizmus.
Zdroj: thinkstock.com
2016-04-28 15:00:00

Zmes citróna a vody je dobrá na oslabenú imunitu i na zníženie zápalu v tele. To je už všetkým známe. Ak si myslíte, že poznáte všetky zdravotné účinky citrónovej vody na náš organizmus, ste na omyle! Liečivá sila citrónov je oveľa väčšia, ako ste si doteraz mysleli.

Málokto vie, ako nám ešte môže tento zázračný nápoj pomôcť. Pozrite sa na ďalšie jeho účinky, o ktorých ste zrejme netušili:

Bojuje proti prehnanému kávičkovaniu

Hovorí sa, že káva ľudskému organizmu neublíži, no len v určitom množstve. Navyše, mnohé obsahujú zložky prekysľujúce organizmus. Možno ste o tom nevedeli, ale pitie citrónovej vody zabraňuje prehnanej chuti na čierny mok! Vďaka nej sa zbavíte prehnaného kávičkovania.

Zbaví vás kašľa

Znepríjemňuje vám dni otravný kašeľ? Vyskúšajte namiesto liekov a rôznych cukríkov na hrdlo teplú vodu s citrónom. Pocítite veľkú úľavu, pomôže vám zbaviť sa infekcie hrudníka a zastaviť kašeľ. Dokonca je prospešná aj pre ľudí s astmou a alergiami. Jednoducho zázrak!

Vylieči vás z rannej „opice“

Máte za sebou divokú noc, no chcete byť svieži a plní energie? Žiadny problém! Na nohy vás postaví citrón. Rozkrojte ho, osoľte a zjedzte ešte pred raňajkami. Budete sa čudovať, ako budete zrazu čulí a oddýchnutí. Tento trik je údajne výborný aj pre ľudí s náročným povolaním, ktorí prebdeli noc a na druhý deň potrebujú opäť fungovať.

Zlepší hojenie

Citrón obsahuje kyselinu askorbovú, ktorá je základnou živinou v udržiavaní zdravých spojivových buniek, kostí a chrupaviek. Navyše, protizápalové účinky vitamínu C oceníte pri hojení rán. Preto je citrón vynikajúci pri rekonvalescencii po úraze či chorobe.

Zabraňuje prejedaniu

Vďaka citrónovej vode si nedáte ten sladký dezert, ktorý sa na vás tak dlho „pozerá“! V citróne sa nachádzajú špeciálne pektínové vlákna, ktoré zaháňajú pocity hladu a udržujú vás v domnení, že ste najedení bez toho, aby ste sa museli prejedať. Tieto vlákna tiež napomáhajú pri samotnom trávení a ničia škodliviny, ktoré obsahujú niektoré jedla.

Iné zázračné účinky vody s citrónom, ktoré vás prekvapia:

  • Pomáha udržiavať zdravé oči.
  • Citrón obsahuje draslík, ktorý pomáha vyživovať mozog a nervové bunky.
  • Pomáha pri lámaní nechtov.
  • Dokáže znížiť horúčku.
  • Úspešne bojuje proti vypadávaniu vlasov.

Prečo by sme mali nahradiť rannú šálku kávy vodou s citrónom? Prečítajte si na Vyšetrení, ako sa nám telo odvďačí za to, ak ju budeme piť pravidelne!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Fotogaléria

2016-04-28 15:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia