Spoľahlivo odoženú smrteľnú chorobu: Tieto potraviny zabijú rakovinu!

Konzumujte orechy, zabránite tak vzniku rakoviny!
Zdroj: thinkstock.com
2014-07-22 12:30:00

Je nevyspytateľná, zákerná, neberie ohľad na pohlavie, či vek a v niektorých prípadoch zabíja! Reč je o rakovine, z ktorej máme strach a rešpekt. Ešteže existujú potraviny, ktorých účinky sú doslova zázračné. Predstavujeme vám zabijakov rakoviny!

Palina ročná

O jej účinkoch vedeli ľudia už od pradávna, využívala sa ešte v tradičnej čínskej medicíne. Palina ročná obsahuje látku artemisinín, ktorá podľa niektorých vedcov zabíja rakovinové bunky až tisíckrát účinnejšie než lieky v súčasnej onkológii! Rastlinu si môžete vypestovať aj doma. Stačí zájsť do špecializovaných obchodoch, ktoré sa zaoberajú predajom semien a zaobstarať si tak ochranu pred rakovinou!

Kapustová zelenina

Kapusta patrí u nás k tradičným potravinám. Napriek tomu vie len málokto, aký veľký poklad má doma. Kapustová zelenina (karfiol, ružičkový kel, kapusta, brokolica) sú bohatým zdrojom glukozinolátov. Z nich pri rozklade buniek vznikajú izothiokyanáty, ktoré majú protirakovinový účinok. Navyše, podľa fínskych vedcov obsahuje kvasená kapusta protirakovinových látok niekoľkonásobne viac. Pozor na soľ v kvasenej kapuste! Nepite šťavu a nabudúce ju nakladajte s menším množstvom soli.

Voda s citrónom

Ešte stále nepijete vodu s citrónom každé ráno? Tento zázračný nápoj je v poslednom čase veľmi ospevovaný. Môžu za to jeho zázračné účinky na ľudský organizmus! Citrón je doslova liečivou bombou, bojuje aj proti chorobe, ktorá sa v niektorých prípadoch môže skončiť smrťou. Obsahuje chemické zlúčeniny posilňujúce obranyschopnosť organizmu. Dokonca zabraňuje bunkovým zmenám, ktoré vedú k rakovine!

Orechy

Najsmrteľnejšia forma nádorového ochorenia nebude mať šancu vďaka orechom! Nielenže predlžujú život, ale až o tretinu znižujú riziko vzniku rakoviny pankreasu. Je jedno, aké orechy skonzumujete, hlavné je, aby ste si ich doprali za hrsť min. dvakrát týždenne.

Oregano

Protirakovinový účinok má aj oregano, presnejšie jedna z jeho fytochemikálií karvakrol. Jeden experiment ukázal, že dokáže zlikvidovať nádorové bunky, resp. dokáže ich „donútiť“ k tomu, aby odumreli!  Niektorí odborníci vidia veľký potenciál v tejto bylinke. Žeby išlo o najväčšieho zabijaka zákernej choroby 21. storočia?

Broskyne

Ročne zabíja niekoľko desiatok žien bez ohľadu na vek! Karcinóm prsníka je doslova strašiakom pre nežnejšie pohlavie, no predsa len je tu nádej na uzdravenie. Tú dávajú obyčajné broskyne, ktoré vďaka svojej zmesi fenolových zlúčenín potláčajú rakovinové metastázy. Zistili to odborníci na pokusoch na myšiach. Aby mali taký účinok aj na človeka, musel by ich zjesť dve až tri za deň.  

Huby

Huby patria nepochybne medzi zdravé potraviny. Japonská huba Shitake je však výnimočná svojimi ochrannými účinkami proti rakovine. Extrakt z časti podhubia – zlúčenina AHCC má schopnosť znížiť rýchlosť rastu nádoru rakoviny krčka maternice. Táto rakovina je pritom siedmym  najčastejším zhubným ochorením. Tento výťažok z huby Shitake zvyšuje aktivitu buniek imunitného systému, ktoré zabíjajú nádorové bunky a tiež počet cytokínov, ktoré blokujú bujnenie nádorov!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-07-22 12:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia