Prekvapivý zoznam potravín, ktoré nepatria do chladničky: Škodí im chlad!

Niektoré potraviny nepatria do chladničky!
Zdroj: thinkstock.com
2014-06-25 11:20:00

Každý chce, aby potraviny, ktoré si prinesie domov, vydržali dlhšie čerstvé a zachovali si svoju chuť, vôňu aj vitamíny. Pozor! Chladnička nie je vždy tou najlepšou voľbou. Ktoré potraviny by sa nemali uchovávať na chladnom vzduchu?

Paradajky

Ak dáte paradajky do chladničky, o ich skvelej chuti môžete len snívať. Chladný vzduch totiž zastaví proces dozrievania. Aby toho nebolo málo, chladnička tiež zmení ich štruktúru. Radšej ich uchovávajte v miske na kuchynskom pulte.

Bazalka

Bazalka bude vädnúť rýchlejšie, ak ju ponecháte v chladničke. Navyše, absorbuje všetky pachy potravín, nachádzajúce sa v jej blízkosti. Ak chcete, aby vám vydržala dlhšiu dobu, odporúča sa jej blanšírovanie a potom zmrazenie.

Zemiaky

Ani zemiaky by ste nemali uchovávať v chladničke. Chladný vzduch spôsobí, že sa rýchlejšie premení škrob na cukor, zmení sa ich chuť a zostanú sypké. Najlepšie je ich uchovávať v papierovom vrecúšku na tmavom mieste, napr. v špajzi. Papierové vrecúška sú lepšie ako napr. plast, pretože sú viac priedušné a zemiaky tak rýchlo nezhnijú.

Cibuľa

Ak dáte cibuľu do chladničky, bude vlhká, mäkká a plesnivá. Uchovávajte ju na suchom mieste pri izbovej teplote.

Avokádo

Chcete, aby vám dozrelo avokádo? Rozhodne ho nedávajte ich do chladničky. Ak ste si kúpili už zrelé avokádo, ktoré neplánujete hneď použiť, môže ísť na chladný vzduch.

Cesnak

Preč s cesnakom v chladničke! Inak vám začne klíčiť, bude ako z gumy a splesnivie. Radšej ho majte na suchom mieste opäť pri izbovej teplote.

Chlieb

Ak si chcete pochutnať na čerstvom chlebe, neodporúča sa ho skladovať v chladničke. Inak vám vyschne a stratí svoju chuť. Majte ho v miske na kuchynskej linke alebo v mrazničke. Predtým, než ho použijete, mali by ste ho nechať úplne rozmraziť.

Olivový olej

Olivový olej v chladničke? Zabudnite! Začne kondenzovať a bude mať tvrdšiu, takmer maslovú konzistenciu.

Káva

Káva v chladničke stratí svoju chuť a absorbuje pachy z potravín okolo nej. Vtedy vám už určite nebude chutiť. Chuť a čerstvosť si zachová na tmavom mieste.

Med

Mávate med v chladničke? Nečudujte sa, že vám rýchlo skryštalizuje. Potom už nechutí nikomu. Uchovávajte ho na poličke v špajze.

Melón

Melón uchováva v chladničke množstvo ľudí, pričom nevedia, akej chyby sa dopúšťajú! Načatý melón v chladničke totiž stratí antioxidanty.

Alkohol

Najväčšie prekvapenie na záver! Väčšina z vás dáva tvrdý alkohol do chladničky, či dokonca do mrazničky. Pritom by sa mal skladovať pri izbovej teplote!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-06-25 11:20:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: huffingtonpost.com, foxnews.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia