Ďalší neuveriteľný účinok vody s citrónom: Môže vám zachrániť život!

Voda s citrónom má blahodarné účinky na ľudský organizmus.
Zdroj: thinkstock.com
2014-06-04 20:30:00

Ešte stále nezačínate deň vodou s citrónom, aj keď viete, že je zdraviu prospešná? Keď sa dozviete, aký ďalší zázrak spraví s ľudským organizmom, pravdepodobne neostane len pri slovách.

Sila liečivého citróna je taká veľká, že dokáže bojovať proti chorobe, ktorá sa môže v niektorých prípadoch skončiť smrťou!

Zabraňuje bunkovým zmenám

Citrón sa u nás používa väčšinou len na ochutenie čaju či pri príprave limonád. Škoda! Toto tropické ovocie sa totiž považuje za liečivo so zázračnými účinkami. Je bohatým zdrojom chemických zlúčenín, ktoré posilňujú obranyschopnosť organizmu a dokonca pomáhajú ako prevencia pred niektorými bunkovými zmenami vedúcimi napr. aj k rakovine!

Posilňuje srdce

Má blahodarné účinky i na najdôležitejší ľudský orgán – srdce. Obsahuje vitamín C, silný antioxidant, ktorý znižuje hladinu nestabilných molekúl poškodzujúcich bunky. Tie sú známe ako voľné radikály. Tým citróny pomáhajú posilňovať srdce. Nejedna štúdia preukázala, že ak má človek nízku hladinu vitamínu C, ohrozuje svoj život! V organizme sa vtedy zvyšuje riziko srdcových komplikácií ako napr. infarkt. Keďže si ľudský organizmus nevie tento vitamín uchovať na dlhšiu dobu, je potrebné jeho hladinu sledovať a pravidelne dopĺňať.

Citrónová kôra proti rastu nádorov

Oplatí sa konzumovať vnútornú citrónovú kôru! Okrem toho, že môže byť účinnou pomocou i prevenciou pred vznikom kŕčových žíl, obsahuje látku limonén, ktorá pôsobí proti rastu nádorov. Podľa vedcov táto látka výrazne potlačuje rast nádorov, predovšetkým rakoviny prsníka. Taktiež je zaujímavé zistenie, že vyvoláva rozpad estrogénu na slabšiu formu. Viaceré štúdie potvrdili, že zvýšená hladina estrogénu sa spája s vyšším výskytom rakoviny prsníka.

Lepšie účinky ako iné lieky?

Citróny sa považujú za jeden z najúčinnejších liekov, ktorý znižuje rast rakovinotvorných buniek. Dokonca  má lepšie účinky ako iné lieky, ktoré tiež bojujú proti tejto zákernej chorobe. Od roku 1970 sa urobilo množstvo pokusov v najväčších medicínskych laboratóriách na celom svete, ktoré potvrdzujú liečivú silu citrónov. Zistili, že toto tropické ovocie likviduje kancerogénne bunky u dvanástich typov rakoviny – hlavne rakoviny hrubého čreva, prsníka, prostaty, pľúc atď. V niektorých médiách sa dokonca uvádza, že je 10 000-krát účinnejší ako samotná chemoterapia. Ničí rakovinové bunky, no tých zdravých sa ani nedotkne.

V každom prípade voda s citrónom je skvelou prevenciou proti rôznym neduhom. Ak bojujete s rakovinou, pokojne ju zaraďte do svojho jedálnička, ale nevynechávajte liečbu, ktorú vám naordinoval lekár!

Čo ešte dokáže spraviť voda s citrónom s ľudským organizmom? Prečítajte si na Vyšetrení, aké má ďalšie zdraviu prospešné účinky!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-06-04 20:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia