Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Môže zachrániť ľudské životy: Tento zázrak bojuje proti rakovine

Shitake huby sú doslova zázrakom, ktorý bojuje proti rakovine krčka maternice.
Shitake huby sú doslova zázrakom, ktorý bojuje proti rakovine krčka maternice. (Zdroj: Profi)

Huby sú známe svojou výživovou hodnotou, ktorá ich zaraďuje medzi zdravé potraviny vhodné na konzumáciu. Nový výskum však potvrdil, že sú výborné aj v boji proti rakovine krčka maternice! Táto zákerná rakovina je pritom siedmym najčastejším zhubným ochorením.


Zázrakom je výťažok z huby

Rakovina krčka maternice, ktorá sa nazýva „ženská rakovina“, zabije ročne približne dvesto žien na Slovensku. Nenapáda len staršie ročníky, ale často aj mladšie. Onedlho by však mohlo byť týmto hrozivým faktom koniec! Vedci totiž objavili liek, ktorý je účinný v liečbe rakoviny krčka maternice. Podľa nich môžu pomôcť v boji proti zákernej chorobe huby.

Ženskú rakovinu zapríčiňuje pretrvávajúca infekcia onkogénnymi typmi ľudského papilomavírusu (HPV), ktorým sa môže nakaziť každý, kto vykonáva akúkoľvek pohlavnú aktivitu. Tento vírus zabije údajne výťažok z japonskej huby Shitake. Navyše, môže znížiť rýchlosť rastu nádoru krčka maternice. Ide o zlúčeninu AHCC, čo je extrakt, získaný z časti podhubia.

"Výsledky tejto štúdie sú veľmi povzbudivé. Táto štúdia, ktorá sa začala v roku 2008 ukazuje, že sama o sebe zlúčenina AHCC má potenciál vyliečiť infekciu HPV, " povedala Dr. Judith A. Smithová z University of Texas Health Science Center Medial School v Houstone a vedúca výskumu.

AHCC pracuje ako imunoterapia, čo je liečba, ktorá využíva imunitný systém na pomoc v boji s chorobou. Laboratórne štúdie ukázali, že AHCC zvyšuje počet a aktivitu NK buniek (Natural Killer), teda „prirodzených zabíjačov“, čo sú bunky imunitného systému, schopné zabiť nádorové bunky. Ďalej zvyšuje počet dendritických buniek a cytokínov, ktoré umožňujú telu efektívne reagovať na infekcie a blokovať bujnenie nádorov.

Čím je výnimočná Shitake?

Shitake sa považuje za vzácnu hubu. Má liečivé účinky zamerané hlavne na choroby horných dýchacích ciest, zlý krvný obeh, ale i ťažkosti s pečeňou. Taktiež je užitočná pri liečbe vredov a problémoch so žalúdkom. V Japonsku, Kórei a Číne je už stovky rokov známa ako účinný liek a doplnok stravy. Pôsobí doslova ako špongia, ktorá dokáže vysať jedovaté látky z tela. Je dokázané, že táto huba predlžuje život pacientov s pokročilou rakovinou žalúdka a hrubého čreva, ktorí sa liečili chemoterapiou. Osvedčila sa pri znižovaní hladiny cholesterolu a vysokého krvného tlaku.

Produkty s extraktom kúpite aj u nás

Na Slovensku sú dostupné produkty, vyrobené z podhubia niekoľkých druhov húb, ktoré sú zdrojom extraktu AHCC. Zoženiete ich predovšetkým v špecializovaných e-shopoch, ktoré sa venujú predaju zdravých potravín, produktov a výživových doplnkov.

Keďže extrakt obsahuje množstvo cenných látok, ktoré stimulujú obranyschopnosť a pôsobia priaznivo na odolnosť organizmu, za tento produkt budete musieť siahnuť hlbšie do vrecka. Za balenie s 80 kapsulami zaplatíte približne 87 eur. Investícia sa však oplatí, keďže ide o zdravie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9