Prečo by sme mali začať deň vodou s citrónom? Neuveríte, čo dokáže

Citrón s vodou je zázračným nápojom, vďaka ktorému budete zdraví.
Zdroj: photl.com
2014-03-04 21:00:00

Vykašlite sa na rannú šálku kávy! Nahraďte ju zázračným nápojom, ktorý s vami spraví doslova divy. Citrónová voda má množstvo benefitov. Ak ju budete konzumovať pravidelne, vaše telo sa vám odvďačí po mnohých stránkach.

Zvyšuje imunitu

V boji s oslabenou imunitou je vynikajúci vitamín C. Patrí medzi dôležité vitamíny a živiny, ktoré by sme mali prijímať každý deň. Bohatým zdrojom tohto vitamínu je citrón. Vďaka pravidelnej konzumácii citrónovej vody budete odolní voči chorobám. Chrípka nebude mať šancu!

Znižuje zápal

Tento zázračný nápoj znižuje kyslosť v tele, kde sa vyskytujú chorobné stavy. Citrón je síce kyslý, ale má alkalický účinok a vyrovnáva pH nášho tela. Odstraňuje kyselinu močovú v kĺboch​​, čo je jednou z hlavných príčin zápalu. Má to však jeden háčik. Aby mal takýto účinok, musíte ho konzumovať pravidelne.

Výborný na srdce

Okrem toho, že citróny obsahujú vitamín C, nechýba ani draslík. Ten je dobrý pre zdravie srdca, rovnako ako pre mozog a nervové funkcie.

Pomáha v boji proti vírusovým infekciám

Bolí vás hrdlo? Dajte si vodu s citrónom, ktorá je najúčinnejším spôsobom, ako znížiť vírusové infekcie a ich následnú bolesť v krku.

Dodá energiu

Možno tomu neuveríte, no treba vyskúšať! Náhrada rannej šálky kávy pohárom citrónovej vody robí zázraky. Budete sa cítiť sviežo a plní energie minimálne na celé doobedie.

Prečistí telo i pleť

Ak budete piť citrónovú vodu pravidelne, vaše telo sa vám za to poďakuje! Tento nápoj naštartuje detoxikáciu a telo prečistí od toxínov, rôznych usadenín a prebytočnej vody. Blahodárny účinok má aj pre pleť. Je známe, že aby bola pleť krásna a vypnutá, mali by sme prijímať dostatočné množstvo tekutín, predovšetkým nesladenú vodu a bylinkové čaje. Ak pridáte aj vodu s citrónom, bude sa vyplavovať viac škodlivých látok. Vitamín C obsiahnutý v citróne zase zredukuje jemné vrásky. Pleť bude krásna, vypnutá a čistá.

Napomáha správnej funkcii obličiek

Zázrak v podobe vody s citrónom stimuluje tráviaci systém, čo zlepšuje schopnosť tela absorbovať živiny. Ak by ste mali zlé vstrebávanie živín, pocítili by ste hlad, aj keď by ste hladní neboli. Nápoj podporuje správne fungovanie obličiek. Hneď ako sa citrónová voda dostane do vášho organizmu, jemne vám prepláchne obličky. Vaša pečeň sa zbaví odpadov a toxínov a taktiež vyčistí lymfatický systém.

Účinná pri chudnutí

Znižuje vlčí hlad a vyplavuje nadbytočnú vodu. Taktiež zlepšuje metabolizmus a bojuje s chuťou na sladké. A to už každý ocení!

Ako si pripraviť nápoj?

Pridajte do 2 dl vody maximálne 2 kávové lyžičky šťavy z citróna. Neodporúča sa teplá voda z vodovodu. Radšej si vodu prevarte, aby sa upravila jej detoxikačná schopnosť. Nepite ju horúcu, počkajte, kým trochu vychladne. Na zdravie!

2014-03-04 21:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Photl.com  |  Zdroj: lifehack.org

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia