Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zarážajúce experimenty s kolou: Toto v skutočnosti pijeme?

Kola nie je práve najzdravší nápoj.
Kola nie je práve najzdravší nápoj. (Zdroj: photl.com)

Je najobľúbenejším nápojom na svete, no zároveň sa o ňom najviac hovorí. Hlavne v súvislosti so škodlivými účinkami na ľudské zdravie. Preto sa mnohí pokúsili zrealizovať experimenty, aby sa potvrdilo, či je kola nebezpečná.

Pamätáte si video, ktoré ukázalo explodujúcu bombu po vhodení známeho cukríku do koly? Mnohých to šokovalo. Na svetlo sveta sa však vynárajú ďalšie videá, ktoré prezentujú kolu ako nebezpečný nápoj. Ukazujú, prečo by sme ju nemali piť a aká je toxická. Pozrite sa na niektoré z nich!

Kola s mliekom

V jednom z najnovších experimentov sa skúšalo, ako zareaguje kola po zmiešaní s mliekom. Keď sa mlieko nalialo do nápoja, nič zvláštne sa nestalo. Avšak, po šiestich hodinách sa akoby zázrakom zmenila na niečo, čo pripomína moč! Aby toho nebolo málo, na spodku koly ostal akýsi prášok.

Kola na čistenie záchodu

Ďalšie video ukázalo, že namiesto bežných čistiacich prostriedkov do záchoda môžete použiť kolu! Údajne vám vyčistí i starú usadeninu. Ťažko považovať tento experiment za pravdivý. Preto ho vyskúšal Miro Veselý, ktorý nezabudol svojich čitateľov informovať o výsledku svojho malého výskumu na blogu.

Zistil, že kola obsahuje rovnakú kyselinu ako čistiaci prostriedok na vodný kameň. Ide o kyselinu fosforečnú, ktorá sa nachádza dokonca v ostatných malinovkách typu koly. A tak kolu použil ako čistiaci prostriedok na záchod, ktorý sa už rok neumýval. Pomaly ju vylial a počkal dve hodiny. Potom ju pomiešal a za pol minúty pomocou rukavíc a špongie dosiahol stav, ktorý nečakal. Výsledok: aj s kolou môžete vyčistiť svoj záchod.

Zuby v kole

Roky koloval medzi ľuďmi mýtus, že kola dokáže zub úplne rozpustiť. To sa však nepotvrdilo. Pravdou ale je, že dokáže poškodiť zubnú sklovinu. Týka sa to však nielen koly, ktorá navyše spôsobuje na zuboch hnedé škvrny, ale aj iných sladkých limonád.

Zaujímavým pokusom bol zub v pohári s kolou. Ako dopadli zuby v kole po 24 hodinách?


Prečítajte si na Vyšetrení, čo sa stane počas šesťdesiatich minút po tom, ako vypijete kolu!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9