Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Konečne sme sa dočkali! Na svete je čokoláda, z ktorej sa chudne

Mladý Aneesh Popat so svojom čokoládou, vďaka ktorej sa chudne.
Mladý Aneesh Popat so svojom čokoládou, vďaka ktorej sa chudne.

Už neplatí, že čokoládu si môžu vychutnať len tí, ktorí nemajú nadváhu a kilá navyše. Bývalý 25-ročný absolvent matematiky Aneesh Popat vynašiel čokoládu, ktorá má len 20 kalórií. Vďaka nemu si ju budú môcť dopriať i tí, ktorých trápia prebytočné kilá. A nebudú mať pritom žiadne výčitky svedomia, že zhrešili. Svojim objavom Aneesh dobýja kulinársky svet!

Z čoho je zložená?

Mladý Aneesh, ktorý pochádza z Londýna, vytvoril patentovanú „vodnú“ náplň, ktorá je v čokoláde. Táto pochúťka neobsahuje žiadne maslo, smotanu, ani vajce. Svojim zložením je približne o 40 % menej kalorickejšia ako čokoládové bonbóny. Aby toho nebolo málo, môžete si pochutnať na takých príchutiach, ako je mätová s jahodami alebo ananás.

Ako Londýnčan povedal, každá čokoláda môže byť pre človeka dobrá. Mala by byť však vyrobená správnym spôsobom. Podľa neho sa použitím kvalitných surovín zvyšuje jej chuťový pôžitok.

Schvaľuje ju i odborníčka na výživu

A čo na to hovoria odborníci na výživu? Je podľa nich táto čokoláda vhodná pre tých, čo sa snažia schudnúť? Dr. Sarah Schenker je presvedčená, že je táto čokoláda obrovským vynálezom. Skutočne môže pomôcť ľuďom schudnúť. Nevidí preto problém v tom, ak si ju doprajú. Ide predsa o sladkosť, ktorá má minimum kalórií. Dodala však, že aj keď je táto čokoláda omnoho zdravšia ako ostatné sladkosti, nemala by sa konzumovať príliš často.

Dobýja kulinársky svet

Aneesh Popat je veľmi úspešný v tvorbe nových cukroviniek. Tie sa dodávajú do niekoľkých Michelinských reštaurácií a luxusných hotelov. Ambiciózny Londýnčan svoju čokoládu predstavuje na potravinárskych výstavách a snaží sa nadviazať spoluprácu stále s novými a novými reštauráciami. Kulinársky svet tak berie útokom.

„V budúcnosti plánujem otvoriť obchod. Mnoho ľudí zápasí so svojou hmotnosťou, myslím si, že im môžem pomôcť," povedal na záver Popat.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9