Muži, chcete byť pre ženy príťažlivejší? Atraktívnych z vás spraví táto strava

Muži, ktorí konzumujú zdravú stravu, sú atraktívnejší!
Zdroj: profimedia.sk
2017-08-23 10:45:00

Si to, čo ješ! Známe tvrdenie, ktoré sa zakladá na pravde. Zbystriť pozornosť by však tentokrát malo mužské pohlavie. Muži by si mali dobre premyslieť, čo vložia do úst. Pokiaľ im záleží na zdraví, ale i na tom, ako pôsobia na ženy...

Podľa zápachu spoznajú atraktívneho muža

Nový výskum ukázal, že u tých, ktorí jedia stravu, bohatú na ovocie a zeleninu, je pravdepodobnejšie, že budú atraktívnejší pre ženy ako ostatní. Výskumníci z univerzity Macquarie v Austrálii vykonali malú štúdiu, v ktorej testovali stravu u 43 mužov. Vedci použili kožný test (jasne červené, žlté a oranžové potraviny veľmi jemne sfarbujú pokožku, ak sa konzumujú pravidelne). Následne boli muži požiadaní, aby si zacvičili v bavlnenom tričku. Deväť žien ich potom ovoniavalo. Výsledky výskumu sú jednoznačné! Ženy preferovali mužov so stravou s vysokým obsahom ovocia a zeleniny v porovnaní s tými, ktorí jedli veľa rafinovaných uhľohydrátov.

Čítajte tiež: Dajte ruku do tejto polohy: Nastanú zmeny vo vašom tele!

"Je známe, že zápach je dôležitou súčasťou atraktivity, najmä pre ženy. Ženy v podstate zistili, že muži, ktorí jedli viac zeleniny, voňali lepšie," dodal Ian Stephen, profesor vývoja, genetiky a psychológie na univerzite Macquarie v Austrálii.

Vôňa ako ukazovateľ zdravia

Štúdia je síce malá, no profesor Stephen nie je prvým autorom, ktorý skúmal spojenie medzi stravou, zápachom a atraktívnosťou. Niekoľko ďalších štúdií, vrátane viacerých experimentov z Charles University Jitky Fialovej tiež naznačujú, že jedlo má vplyv na to, ako atraktívne ženy si nájdu mužov. Je to pravdepodobne z toho dôvodu, že vôňa môže byť silným ukazovateľom nášho zdravia. Navyše, ženy túžia po silnom mužovi v dobrej forme. Je to inštinktívne. Navyše, konzumácia ovocia a zeleniny je pre nás dobrá.

"Ide o stravu, ktorá je zdravšia z hľadiska menšieho rizika ochorenia," uviedla výživová poradkyňa Cara Anselmo pre Business Insider.

Takže je to čierne na bielom. Muži by si mali dávať pozor na to, čo zjedia! Oplatí sa dať prednosť zdravej strave..

2017-08-23 10:45:00  |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia