Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vegetariánstvo ako cesta do pekla? Čo odmietala, ju nakoniec zachránilo

Zdravá strava ovplyvní váš chod organizmu pozitívne! Zobraziť galériu (2)
Zdravá strava ovplyvní váš chod organizmu pozitívne! (Zdroj: thinkstock.com)

Popularita vegetariánskeho stravovania v posledných rokoch rastie závratným tempom. Konzumácia prevažne rastlinných produktov s absenciou mäsa sa môže zdať skvelým riešením, ak si chceme zachovať pevné zdravie. Ale nemusí to tak byť!

Vegetariánstvo nie je len spôsob stravovania, pre mnohých ide o životný štýl. Väčšina z nich vyhlasuje, že potom, čo prestali jesť mäso, sa ich život zmenil k lepšiemu. Tvrdia, že to bolo jedno z ich najväčších a najlepších rozhodnutí v živote. Boli menej chorí, upravil sa im cholesterol, mali posilnený imunitný systém.. Aj keď vegetariánstvo môže byť cestou ku zdraviu, nie vždy to tak je! Dôkazom je mladá Američanka Larell, ktorá upozorňuje na to, že zrieknuť sa mäsa nemusí byť pre každého...

Čítajte tiež: Účinky zeleného čaju potvrdené: Za štyri mesiace nastanú v ľudskom tele tieto zmeny

Nevedela, ako na to

Podľa mladej ženy si človek môže vegetariánskou stravou privolať zdravotné problémy. Kvôli nemu si vraj prešla peklom, preto po rokoch rovnakého stravovania urobila zásadný krok a opäť sa vrátila k mäsu.

Larell sa stala vegetariánkou už v pätnástich rokoch, ako uvádza na svojom blogu. Odjakživa mala rada zvieratá a nechcela mať nič spoločné s tým, ako kruto so zvieratami chovanými na mäso zaobchádza. Priznala sa však, že moc o vegetariánstve nevedela. Nemala znalosti o tom, ako by sa malo prejsť na túto stravu a na čo si treba dávať pozor.

Mäso ako liek?

Netušila, že ak jej telo nebude dostávať dostatok živín, môže sa to prejaviť na jej pokožke. Tak sa aj stalo. Larell začala mať nepríjemné problémy s akné. Spočiatku si myslela, že sa jej telo len čistí od toxínov a že ide o dočasný stav. Pravda však bola iná. Vyrážky nemizli a žiadna liečba nepomáhala. Navštívila dermatológa, ktorý ju upozornil na neuvážené stravovanie.

Larell mala dlhé roky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: screenshot rodalesorganiclife.com)

Nakoniec sa vrátila k mäsu, no k tej organickej forme. Po dvoch rokoch je jej tvár bez vyrážok. Vyzerá to tak, že to, čo spočiatku odmietala, ju nakoniec zachránilo!


Napraví chrbticu i hmotnosť: Jednoduchý cvik sľubuje výsledky za 2 minúty


Larell zároveň upozorňuje, že každý môže mať na vylúčenie mäsa iné reakcie. V každom prípade sa netreba báť vrátiť sa k mäsu. Dôležité je, preštudovať si zdravotné riziká. 

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9