Preč s výčitkami: Tieto jedlá môžete jesť do prasknutia a nepriberiete!

Nebojte sa domácich pukancov, obsahujú menší počet kalórií.
Zdroj: thinkstock.com
2017-02-21 19:00:00

Žiadny sen! Neveríte, že existujú? Dôležité je siahnuť po tých správnych potravinách s menším množstvom kalórií. V tom prípade sa nimi môžete doslova prepchať a pritom nenapáchajú žiadne škody na vašej postave. Umlčte hlad bez výčitiek!

Pukance

Pozor, rozdiel je medzi tými, ktoré predávajú v kine a tými, ktoré si sami spravíte doma. V prvom prípade nie sú práve najlepšou voľbou, keďže bývajú veľmi presolené a maslové. Lepšou voľbou sú pukance z hrnca alebo popcornovača. Posoľte ich len zľahka a doprajte si celú misu! Obsahujú len vzduch, malé množstvo škrobu a nerozpustnú vlákninu. Ak by ste si doprialo jednu šálku (250 ml) pukancov, prijali by ste 31 kalórií. Preto sa nebojte použiť väčšiu misu.

Rukola

Rukola je chutným spestrením jedálnička, hodí sa do šalátov ale aj do rizota. Dajte si namiesto prílohy šalát z rukoly, trochou olivového oleja, korenia, parmezánu a citrónovej šťavy! Porciou nešetrite. Jeden balík rukoly má totiž len 10 kalórií. Môžete sa ním napchávať od rána do večera.

Čučoriedky

Patria medzi najzdravšie potraviny, ktoré sa postarajú aj o žiarivú pleť a vlasy. Môžu za to vitamíny a iné prospešné látky, ktoré obsahujú. Vychutnajte si ich napr. s bielym jogurtom. Jeden hrnček tohto superovocia má len 85 kalórií.

Zeler

Zeler tvorí až 95 percent vody a zvyšok stonky sa skladá z rozpustnej i nerozpustnej vlákniny. Pokojne si ho môžete dať aj tesne pred spaním, spánok nenaruší. Dve stonky zeleru majú 13 kalórií a poskytnú viac ako 1 gram vlákniny. Poslúži ako zdravá desiata: skúste ho namáčať do hummusu.

Edamame

Zoznámte sa s potravinou, ktorá môže na prvý pohľad vyzerať exotickejšie. Ide o nezrelé sójové bôby. Jedna šálka má 130 kalórií. Môžete ich pridať do cestovín či šalátov. Príjemným plusom je vysoký obsah vitamínov a minerálov.


Zatlačte na tieto miesta na tele: Do 60 sekúnd sa dostavia výsledky, z ktorých stratíte reč!


Vaječné bielky

Dajte si, čo vám hrdlo ráči! Bielko z jedného vajcia obsahuje takmer 4 gramy bielkovín a 17 kalórií. Skombinujte bielka  so špenátom, cherry paradajkami a feta syrom a máte rýchlu a zdravú omeletu! Avšak neignorujte žĺtky úplne. Obsahuje dôležité prospešné látky, no tie už jedzte s mierou.

Pomaranče

Tento citrusový plod je užitočný pri chudnutí len vtedy, ak je skonzumovaný celý, s bielymi časťami. Jeden stredne veľký pomaranč má 62 kalórií a obsahuje vlákninu, ktorá navodí pocit sýtosti.

Huby

Huby sa považujú za fitness jedlo! Obsahujú veľa vody a tiež vlákninu. Mäso dokáže nahradiť napr. jeden z druhov húb portobello. Celý klobúk šampiňónu portobello má len 18 kalórií. Huby sú chutné grilované a plnené špenátom, cesnakom a syrom.

Morské riasy

Morské riasy sú jadrom východoázijskej kuchyne po celé stáročia. V súčasnosti ich nájdeme takmer v každom obchode. Sú významným zdrojom jódu, teda základnej minerálnej látky, ktorá prispieva k zdravej štítnej žľaze. Jedna šálka čerstvých morských rias má len 32 kalórií a obsahuje jeden gram vlákniny.

Jahody

Jedna šálka jahôd obsahuje 50 kalórií a poskytuje až dva a pol gramov vlákniny. Štúdia z Harvardu zistila, že antokyany, čo je skupina flavonoidov nájdených v jahodách, vedú k zníženiu rizika infarktu myokardu u mladých žien a žien v strednom veku.

Hráškové struky

Ak ste doteraz jedávali len zelené gulôčky, onedlho to zmeníte. Jesť by sa totiž mali celé strúčiky. Jedna šálka strúčikov má 35 kalórií a obsahuje dva gramy vlákniny a bielkovín. Môžu sa jesť surové v šaláte, alebo varené, pridávané do jedál z woku.

Sladké zemiaky

Sladké zemiaky sú jedny z najzdravších potravín na planéte! Sú bohatým zdrojom betakaroténu, ktorý sa v tele premieňa na vitamín A. Jeden stredne veľký sladký zemiak má len 112 kalórií.

Čítajte tiež: Je bielenie zubov bez odborníka bezpečné? Žena si skúšala vyčariť krásny úsmev do piatich dní!

2017-02-21 19:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: thisisinsider.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia