Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Z jedálnička vynechala mliečne výrobky: Nastali zmeny, ktoré neočakávala!

Vzdala sa mliečnych výrobkov a ani vo sne netušila, čo to s ňou spraví. Zobraziť galériu (2)
Vzdala sa mliečnych výrobkov a ani vo sne netušila, čo to s ňou spraví. (Zdroj: thinkstock.com)

Vynechať určitú zložku potravy zo stravy chce nie len odvahu ale aj dávku silnej vôle. Jenny Sugar sa dala na neľahkú cestu. Zo svojho jedálnička vynechala mliečne výrobky. Ak ste zvedaví, ako to dopadlo, prečítajte si jej príbeh.

Jenny bola v rannom veku vegánkou. Obľubovala chlieb, cestoviny, hranolky a sójovú zmrzlinu. To, že sa nevyhýbala mastným hranolčekom sa odrazilo aj na jej zdraví. Cítila sa unavená, vyčerpaná, choroby sa jej vracali ako na bežiacom páse. Pátrala po tom, čo by jej stav mohlo zlepšiť a tak po niekoľkých rokoch do pomerne nudnej stravy zaradila vajíčka a mliečne výrobky. Div sa svete – začala sa cítiť lepšie. 

Dokument, ktorý jej zmenil život 

Pohľad na mliečne výrobky zmenil istý dokument o vegánstve, ktorý ju presvedčil o tom, aby sa predsa len prehodnotila jedenie mliečnych výrobkov. Netušila, aký dopad to bude mať na jej život a na jej zdravie. Po dvoch mesiacoch prišli prvé zmeny. Aj ju samú prekvapili.

  • Jej obľúbené džínsy jej sadli ako uliate

Po niekoľkých týždňoch bez mliečnych výrobkov si vyskúšala svoje obľúbené rifle, do ktorých sa predtým nezmestila. Hľa, vkĺzla do nich bez väčších problémov, čo bol znak, že jedálniček bez mliečnych výrobkov má efekt najmä na jej váhu. Okrem zhodených kilogramov to pridalo aj jej sebavedomiu, nakoľko takúto zmenu neočakávala a bolo to veľmi príjemné. Po dvoch deťoch sa tak zbavila posledných „tehotenských“ kilogramov.

  • A bolo po alergii!

Po chronických a bolestivých infekciách dutín Jenny lekár odporučil zájsť na operáciu dutín. Jej život dovtedy ovládali antihistaminiká, rôzne testy na alergiu, CT vyšetrenia, množstvá nosných sprejov, ktoré jej aspoň na chvíľu dopriali pokoj od upchatého nosa. Z chirurgického zákroku, ktorý nariadili, mala Jenny strach.

Aj tieto problémy zmizli po „vysadení“ mliečnych výrobkov. Jenny sa totiž dočítala, že mliečne výrobky môžu spôsobovať zahlienenie, ktoré býva príčinou podobných diagnóz. Potvrdilo sa to, čo si myslela. No ani lekári tomu nemohli uveriť. Jeseň, najhoršie obdobie pre alergikov, Jenny prežívala bez väčších problémov. 

  • Pokožka žiarila spolu s ňou

Ak po niekoľkých mesiacoch vidíte na sebe výsledky, ktoré vás prekvapujú, istotne žiarite od radosti. Alebo sa minimálne tešíte z pozitívnej zmeny. Jenny na tom bola rovnako. A vynechanie mliečnych výrobkov prospelo aj jej pokožke. Bola jasnejšia, hladšia, jemnejšia, bez akné.. Dávalo to zmysel, nakoľko kravské mlieko môže obsahovať rastový hormón, ktorý v spôsobuje zhoršenie pokožky. Zmena prišla už po mesiaci, nemusela čakať viac!

  • V zdravom tele zdravý duch!

Byť zdraví znamená mať viac energie na všetko, čo milujeme robiť. Tak to bolo aj v jej prípade. Či už išlo o beh, jazdu na bicykli, výlet do okolia, jógy, Jenny cítila, že môže robiť všetko, čo si len zaumieni. Cítila, že toho dokáže spraviť viac ako v časoch, keď boli mliečne výrobky súčasťou jej jedálnička. 

Čo treba pre seba spraviť?

Podľa úvah, ktoré Jenny počas niekoľkých mesiacov behali po rozume je najmä to, že to, čo si zaumienime, naozaj dokážeme. A ak si sformulujeme vetu – nikdy by som nebolo žiť bez – v konečnom dôsledku prídeme nato, že sa to skutočne dá. Len treba chcieť.

Chcela sa vzdať mliečnych výrobkov, tak sa ich vzdala. Aj napriek tomu, že mnoho jej obľúbených jedál mliečne výrobky obsahuje. Preto ich nahradila. Ak má niekde v recepte mlieko či smotanu, proste ju nahradí iným sójovým výrobkom alebo si recept poopraví. Postupne takto vylúčila zo stravy všetko, čo by nemala a je spokojnejšia. Veď koniec koncov – výsledky hovoria za seba.

Čítajte tiež: Desať minút každý deň po dobu jedného mesiaca cvičila jogu: Takto žena dopadla!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9