6 vecí, ktoré sa vám môžu prihodiť, keď prestanete jesť raňajky

Raňajky sú základom dňa, nezabúdajte na ne.
Zdroj: profimedia.sk
2016-05-26 06:00:00

Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. Zo všetkých strán o tom počujeme, mnohí odborníci sa k tomu prikláňajú a nové výskumy to len potvrdzujú. Navyše, tí, ktorí ich pravidelne, nakoniec za celý deň prijmú menej kalórií. Štúdie taktiež ukázali, že ľudia, ktorí už schudli, si vďaka raňajkám udržali hmotnosť. Čo však ostatní, ktorí ich vynechávajú?

 

Raňajky sú neustále omieľanou témou, o ktorej sa vedú rôzne diskusie. Sú dkutočne také dôležité? Štúdia z Columbia University totiž zistila, že jej účastníci schudli práve preto, lebo vynechali ranné jedlo. Ďalší výskum z University of Alabama v Birminghame došiel k záveru, že to, či raňajkujeme alebo nie, má takmer nulový vplyv na vašu hmotnosť.

Kde je teda pravda? Najlepší spôsob, ako zistiť, či sú raňajky dôležité, je vyskúšať si to na vlastnej koži. Urobila tak jedna žena, ktorá sa na týždeň vzdala ranného jedla. Pozrite sa, ako dopadla!

Bola hladná

Byť hladná bolo v tomto prípade slabé slovo. Jej telo bolo zvyknuté na pravidelnú dávku ovsených vločiek so škoricou a doslova sa naštvalo, prečo ho takto zanedbáva. Žalúdok jej celé doobedie len škŕkalo, bolela ju hlava a bola nevrlá a netrpezlivá.

Koniec ranným tréningom

Očakávala, že na prázdny žalúdok sa jej bude lepšie cvičiť. Opak bol však pravdou. Aj keď zo začiatku sa cítila dobre a mala pocit, že spraví viac sérií, nebolo to tak. Hlavne pri svojom obvyklom 90-minútovom behu. Toľko času dokázala svižne bežať. Teraz? S nulovou energiou bola schopná bežať 70 minút. Ako sa priznala, niekoľko minút už len tak chodila. Dala tomu šancu a povedala si, že ostatné dni pôjde celý čas svižnou chôdzou, ale jej energetická hodnota bola taká nízka, že beh nakoniec obmedzila na pokojnú prechádzku.

Celkovo sa cítila mizerne

Bez paliva sa jej myseľ nedokázala prebudiť v ranných hodinách. Jej produktivita, sústredenosť a pamäť boli na bode mrazu. Jedného dňa si zabudla priniesť na schôdzky nejaké podklady, strávila 20 minút hľadaním súboru v počítači a dvakrát dlhšie jej dokonca trvalo, kým sa autom dostala na miesto, kam potrebovala.


Viete správne dýchať? 4 znaky, že to robíte zle!


Veľký obed, žiadna večera

Jej typický obed vyzeral nasledovne: bol plný výživných látok s množstvom zeleniny a dostatkom bielkovín rastlinného pôvodu. Keďže však po vynechaní raňajok bola unavená a veľmi hladná, zjedla všetko, čo videla. Dostala chuť na kalorické jedlá ako čokoláda, sušienky, koláčiky, atď. Prehnala to taktiež s množstvo kofeínu, no bol to jediný spôsob, ako sa rýchlo postaviť na nohy. Tým, že sa prejedla na obed, na bežnú večeru už ani nepomyslela.

Zlý spánok

I napriek tomu, že veľkosť večerí znížila na minimum a chodievala spávať takmer s prázdnym žalúdkom, nedokázala zaspať. A keď áno, stále sa prehadzovala v posteli a celkovo jej spánok nebol kvalitný. Pritom cez deň si zvykla zdriemnuť, aká bola veľmi unavená. Neskôr zistila, že je to spôsobené prebytkom cukru a kofeínu.

Neschudla

Dobrou správou je, že nepribrala ani kilogram. Pri takom životom štýle, kedy sa cez obed prejedala a na večeru zjedla len minimum čakala, že priberie, no opak bol pravdou.

Keď sa tento experiment skončil bola rada, že sa mohla vrátiť k svojmu stravovaciemu rituálu. Priznáva sa, že pozná ľudí ktorí žijú podobným spôsobom - ráno sa nenajedia a ich prvé jedlo je až na obed. Podľa nej je každý nastavený inak, každému vyhovuje niečo iné, záleží na tom, ako sa cíti vo svojej koži.

Čítajte tiež: Mesiac bez cukru: S týmito účinkami žena nerátala!

2016-05-26 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: prevention.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia