Mesiac bez cukru: S týmito účinkami žena nerátala!

Na mesiac sa vzdala cukru. Myslíte, že jej to pomohlo?
Zdroj: thinkstock.com
2016-05-24 11:00:00

Vzdala sa pliagy 21. storočia! Napriek tomu, že je tento biely jed považovaný za zabijaka, keďže ohrozuje naše zdravie, mladá Kate Bigamová pocítila na sebe následky experimentu, ktoré vôbec nečakala. Okrem pozitívnych totiž čelila aj negatívnym!

Pravdou je, že sa vzdala cukru kvôli poukážke, ktorú mala na detoxikačnú kúru. Očista tela si vyžaduje prísny jedálníček bez akéhokoľvek cukru a iných látok, ktoré zaťažujú organizmus. Ak by to nemusela podstúpiť, zrejme by sa cukru úplne nevzdala. Keďže predtým zdravším stravovaním schudla 15 kíl, zaujímalo ju, čo sa stane s telom, keď prestane jesť cukor. Aj preto do toho nakoniec išla.

Zo začiatku mala problém úplne sa vyhnúť cukru. Nachádza sa takmer všade, od omáčok po, na prvý pohľad, zdravé musli. Vyzbrojená voucherom sa o odstránenie cukru aspoň pokúsila, pričom tak spravila na obdobie jedného mesiaca. Kate milovala pivo a hlavne slaninu, no kvôli experimentu sa týchto dobrôt musela vzdať.

Okrem toho, že zmenila obsah svojej chladničky i špajze, chodila na prednášky s odborníkom a vedúcim programu. Ten pripomínal všetkým účastníkom, že je cukor návykový rovnako ako kokaín, ktorý povzbudzuje mozog. preto sa dokonca spája často aj s emocionálnym problémom. Mnoho ľudí zvykne veľkým množstvo cukru zahnať zlú náladu a stres. Je to zaujímavé, že vďaka nemu sú šťastnejší.

Každý deň dostali účastníci, vrátane Kate, e-mail, kde bolo podrobne opísané, čo by mali jesť počas detoxikačnej kúry. Väčšinu jedálnička tvorila zelenina, semienka a rôzne klíčky. Dokonca sa mali vyhnúť aj ovociu, keďže má vysoký obsah prírodného cukru.

Kate pila veľa zeleného čaju, chia semienok, nezabúdala na špenát, hlávkový šalát, uhorky, mrkvu, vajíčka a často si robila zelené smoothie. Začala pozvoľna. Na raňajky si dala misku ovsených vločiek s mandľovým mliekom a vlašskými orechmi. Každým dňom však bol jedálníček prísnejší. Údeniny a vôbec akékoľvek mäso bolo neprípustné. Dokonca aj zdravšia alternatíva sladidla v podobe agáve sirupu. Dovolenú mala len stéviu cukrovú.

Psychika v horšom stave

Ku koncu detoxu sa Kate fyzicky celkom dobre cítila. Dokonca spávala lepšie ako predtým a mala viac energie počas dňa. Jej telo nebolo také boľavé ako obvykle a dokonca jej príznaky alergie boli miernejšie.

Avšak jej psychika bola na tom horšie.. Emočne sa totiž cítila zle, bola nešťastná. Sama si priznala, že chcela jesť lepšie a detox sa jej nepáčil, aj keď po fyzickej stránke sa cítila lepšie. Tým vlastne, že sa vzdala cukru, znamenalo pre ňu vzdať sa radosti z jedla.

Každé jedno spotrebované sústo si zaznamenala a to už ani nie je reč o samotnom zložení jedál. Kvôli tomu nemohla ísť na večeru so svojím priateľom alebo na stretnutie so svojimi priateľmi, kedy by bola v pokušení dať si alkohol alebo pokrmy plné sacharidov. Bola doslova posadnutá tým, čo vložila do úst. Po psychickej stránke bol celý proces pre ňu náročný a nakoniec aj vyčerpávajúci, bez ohľadu na to, ako dobre spala.

Ako je na tom dnes?

Aj keď vďaka detoxikačnému programu pochopila negatívne účinky cukru a čo všetko dokáže napáchať v ľudskom organizme, priznala sa, že život bez cukru je nereálny. Existujú spôsoby, ako začleniť svoje nové zdravšie návyky do každodenného života, no rovnako ju teší sladký koláč od mami.

Záver podľa Kate? V súčasnosti sa zdravšie stravuje, nezabúda na ovocie a zeleninu, no v žiadnom prípade si neodopiera sladké potešenia. Ako sama tvrdí, človeku to neublíži, hlavné je poznať mieru.

Čítajte tiež: Jedla iba ananás po dobu jedného týždňa: Čo sa stalo s jej telom vás prekvapí!

2016-05-24 11:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: womansday.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia