Stačí tak málo: Jednoduchý spôsob, ako si zlepšiť imunitu už za 72 hodín!

Zdravý životný štýl je zárukou toho, že počas chladných mesiaco nebudete chorí.
Zdroj: profimedia.sk
2015-10-01 15:15:00

Jesenné a zimné obdobie dáva nášmu imunitnému systému poriadne zabrať. Šanca na ochorenia sa zvyšuje, vírusy útočia plnou silou, nádcha a chrípka trápi čoraz viac ľudí.. Ako proti tomu bojovať? Posilnenou imunitou. Už v priebehu niekoľkých hodín si ju môžete zlepšiť!


Imunita potrebuje silu

Jednou z najdôležitejších častí vášho tela je imunitný systém. Práve to je ten bojovník, ktorý nás chráni pred baktériami, vírusmi a inými organizmami, ktoré môžu vyvolávať rôzne choroby. Aby však bojoval, potrebuje na to silu. Ak je oslabený, neochráni nás pred prechladnutím, ani chrípkou. Vtedy sme náchylní chytiť každú chorobu, bacila alebo vírus v ovzduší.

Imunitný systém si môžete posilniť zdravým životným štýlom - pestrou a vyváženou stravou, vrátane množstva zeleniny a ovocia a tiež dostatočným pohybom. Nedávny výskum v oblasti imunity však odhalil nový rýchlejší spôsob obnovy imunity.

Imunitný systém možno porovnať so svalom. Aby bol silný, musíte ho cvičiť. Zrejme o tom netušíte, ale pravidelne ho vystavujete chorobám, vírusom a bacilom tým, že sa stretávate s ostatnými ľuďmi. Ak sa však neustále dostáva s nimi do kontaktu, môže sa prepracovať a postupne slabne. Tak ste náchylnejší na ochorenia. Nikdy nie je na škodu z času na čas naštartovať svoj imunitný systém a posilniť telo.  

Výskum, zrealizovaný vedcami z Univerzity v Južnej Kalifornii, ktorý sa zameral na imunitnú regeneráciu, prišiel na zaujímavé zistenie. Účastníkmi štúdie sa stali pacienti, ktorí trpeli rakovinou a podstúpili liečbu chemoterapiou. Tá oslabuje obranyschopnosť ľudského organizmu.


Milióny ľudí nedá na to dopustiť pri pití vody: Pritom robia obrovskú chybu, ktorá sa odrazí na ich zdraví!


Telo sústredené na hojenie

Vedci zistili, že hladovka je kľúčom k pevnému zdraviu! Hladovka, ktorá trvá 72 hodín, dokáže ochrániť imunitný systém pred oslabením po chemoterapii a povzbudzuje ho k tomu, aby sa sám obnovil a zregeneroval. Výskumníci pritom dúfajú, že sa táto metóda bude  môcť aplikovať na všetkých ľudí a nielen na tých, ktorí sa liečili na rakovinu.

Niektorí považujú hladovku za určitý druh liečby. Výskum potvrdzuje, že je to pravda! Vďaka nej sa telo sústreďuje na oddych a hojenie. Naopak, ak je telo sústredené na trávenie a boj proti baktériám, ktoré sa môžu do tela dostať cez potraviny, trvá mu dlhšiu dobu, kým sa zahojí a úplne zregeneruje.

Opatrne s hladovkou!

Lekári dávajú hladovke zelenú. Podľa nich nie je na škodu občas svoj organizmus odľahčiť, prečistiť a zbaviť škodlivých látok len pitím tekutín. Chcete aplikovať hladovku do života? Podľa odborníkov si treba dávať pozor na to, ako dlho trvá. Údajne stačí, ak podstúpime 1-2 dňovú hladovku, ktorá má priaznivé účinky na organizmus. Viac ako 72 hodín by sme nemali hladovať, dlhšia detoxikácia môže byť na nepripravený organizmus zaťažujúca.

Počas nej by sa mala piť čistá obyčajná voda, čím sa podporí vaše telo a hojenie. Nič nepokazíte, ak pridáte zeleninové a ovocné šťavy. O priebehu a trvaní hladovky sa poraďte so svojím lekárom. Ten vie, čo je pre vás najlepšie.

I tá najmenšia hladovka, trvajúca pár hodín, je úžasná možnosť, ako telu pomôcť nadopovať sa energiou a čerstvosťou. Predstavuje akýsi úvod do vášho zdravého životného štýlu.

Čítajte tiež: Najznámejší liek prekvapuje svojou silou: Záchranca pred smrteľnou chorobou?

2015-10-01 15:15:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: supertastyrecipes.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia