Ako zareaguje váš žalúdok po tom, čo zjete hamburger? S týmto ste nerátali!

Keď sa zahryznete do jedla, hneď sa začnú vo vašom žalúdku diať tráviace procesy.
Zdroj: thinkstock.com
2015-08-05 11:45:00

Keď dostaneme chuť na šťavnatý hamburger s chrumkavou slaninou, dlho nepremýšľame a jednoducho si ho dáme. Zatiaľ čo si na ňom pochutnávame, náš žalúdok začne pracovať na plné obrátky! Viete však, ako také trávenie v skutočnosti vyzerá?

U niekoho je na každodennom jedálnom lístku, iný si ho vychutná raz za čas. Isté však je, že hamburger predstavuje vyhľadávané a obľúbené jedlo pre každého milovníka mäsa. Aj keď je ikonou rýchleho občerstvenia, dnes si ho ľudia vychutnajú ako plnohodnotné jedlo v reštauráciách. Napriek tomu nepatrí práve medzi najdiétnejšie jedlá..

Takto to vyzerá v žalúdku!

Prvým zahryznutím sa do hamburgera sa v tele začnú diať určité procesy. Kúsky z jedla vstupujú do žalúdka, ktorý sa potom pustí do trávenia. Vedcov z univerzity v Nottinghame zaujímalo, čo žalúdočné šťavy urobia s týmto kalorickým jedlom. Pohľad to veru nie je pekný..


Temná stránka banánov? Populárne ovocie vraj môže byť jedovaté!


Urobili nasledovný experiment. Hamburger ponorili na vyše tri hodiny do kyseliny chlorovodíkovej, ktorá sa nachádza v žalúdku každého človeka. Zapája sa do tráviaceho procesu a zaisťuje tak nášmu telu prísun energie. Jej cieľom je vytvoriť ideálne prostredie pre tráviace enzýmy, aby rozložili jedlo a zabili baktérie. Aj keď to znie normálne, ide o nechutný proces, ktorý, našťastie, nevidíme na vlastné oči. Dlho by ste sa totiž naň nedokázali pozerať... A práve o toto išlo vedcom. Chceli ukázať, ako to asi vyzerá pri trávení hamburgera v žalúdku. Samozrejme, berte nasledujúce video s nadhľadom. V každom prípade takto nejako to vyzerá s akýmkoľvek iným jedlom, ktoré zjeme...

Čítajte tiež: Pitie obľúbenej citrónovej vody sa vám v lete nemusí vyplatiť: Stáva sa z nej vtedy nepriateľ!

2015-08-05 11:45:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: iflscience.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia