Ako detoxikovať organizmus poctivo, ale zdravo?

Vďaka detoxikácii zbavíte telo škodlivých látok.
Zdroj: red
2015-07-21 10:00:00

Zdravie je neoddeliteľnou súčasťou spokojného života a našťastie stále viac ľudí si dnes tento fakt uvedomuje. Súčasťou zdravého životného štýlu je pritom aj občasná očista organizmu, teda detoxikácia, počas ktorej vlastnými silami pomôžeme telu zbaviť sa škodlivín.


Ale aby bola detoxikácia skutočne účinná a komplexná, je potrebné ju vykonávať poctivo a vyvarovať sa základných chýb z neznalosti, ktoré môžu viesť buď k neúčinnosti terapie, alebo v horšom prípade aj k ujme na zdraví.

Počas detoxikačnej kúry dochádza najmä k očiste pečene, čriev a obličiek, v dôsledku čoho sa celkovo zlepšuje zdravotný stav, človek sa cíti viac nabitý energiou a nechýba ani pozitívna nálada. Základom procesu detoxikácie organizmu je pritom strava maximálne bohatá na zeleninu a ovocie, doplnená výdatným pitným režimom. S ohľadom na obsah vlákniny sú pri detoxikácii skvelé ovsené vločky, celozrnné pečivo a všetka zelenina. Zo zeleniny je k očiste skvelá červená repa, zeler, listová zelenina, karfiol, cibuľa, petržlen, alebo paradajka. Pokiaľ ide o ovocie, výborné sú celkom obyčajné hrušky, alebo jablká, prípadne exotickejšie mango, ananás, grepy, alebo pomaranče. Ovocie a zelenina by mali tvoriť hlavnú časť stravy, riaďte sa ale vždy svojím telom a v prípade negatívnej reakcie režim zmiernite, inak môžu hroziť aj vážnejšie ťažkosti.

V rámci pitného režimu sú skvelou voľbou bylinné čaje, ovocné i zeleninové šťavy a predovšetkým obyčajná voda. Častou chybou pri detoxikácii je zameranie sa iba na stravu, čo je ale úplne nesprávne, pretože v prípade, kedy pitný režim zahŕňa sladené, alebo napríklad kolové nápoje, to znamená doslova minimalizáciu očistného efektu kúry.

Skvelým pomocníkom detoxikácie organizmu sú potom ďalšie detoxikačné doplnky, napríklad detoxikačné náplasti, ktoré pomôžu k očiste organizmu predovšetkým od uložených farmaceutických toxínov. Je ale potrebné voliť náplasti overené a bezpečné, ako napríklad detoxikačné náplasti Dr.Plaster. Ani tie ale nie sú samo spásne a vždy je potrebné ich kombinovať s úpravou stravy. Práve zameranie na doplnky typu náplasti Dr. Plaster a ich používanie ako jediného prostriedku očisty býva tiež obľúbenou chybou.

Zároveň by vždy mala byť úprava stravy sprevádzaná zmenou životného štýlu, v zmysle zaradenia nenáročných fyzických aktivít typu chôdza či plávanie medzi denné aktivity, absolútneho obmedzenia fajčenia a alkoholu počas kúry a v neposlednom rade aj minimalizácie stresu a dožičenia si dostatočného množstva odpočinku a relaxácie.

Dôležitou a často opomenutou súčasťou detoxikácie je pritom aj príprava na ňu a následná regenerácia po nej. Vhodné je už pred detoxikáciou viac duševne i fyzicky odpočívať a tiež vyradiť z jedálnička ťažké tučné jedlá a polotovary, čo platí aj pre obdobie tesne po detoxikácii.

Redakcia Dr.Plaster

Fotogaléria

2015-07-21 10:00:00  |  Foto: red  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia