Nestačila sa čudovať: Po dvoch týždňoch konzumácie smoothie čakalo na ženu milé prekvapenie!

Hoci sú zmeny nepatrné, aj to je výsledok. A motivácia pokračovať v boji ďalej.
Zdroj: Thinkstock.com
2015-06-02 10:20:00

Smoothie sem, smoothie tam. Ospevovaný nápoj, ktorý predstavume najzdravšiu alternatívu raňajok a tiež nápoja, ktorým si zlepšíme nielen celkové zdravie, ale aj pleť. Neveríte? Vedeckým experimentom dajte pokoj a pozrite sa na účinky v praxi!

Novinárka Jen Schildgen sa rozhodla vyskúšať silu zeleného smoothie na vlastnej koži. Leto je už za rohom a s naším zdravím a pokožkou zima spraví svoje. Obnoviť jej farbu a zdravie sa rozhodla „urýchliť“ pitím výživného nápoja, ktoré skúšala už v minulosti. Spojila teda príjemné s užitočným a naordinovala si 15 dňovú kúru, na ktorej konci ju čakalo milé prekvapenie.

Cieľ: dodať pred letom telu viac vitamínu B

Pre svoje zdravé raňajky si vybrala ingredencie bohaté na antioxidanty a vitamín B. Dopĺňanie vitamínu úzko súvisí s nástupom leta a slniečka. Pokožka ho potrebuje najmä z dôvodu, aby sa chránila pred UV žiarením. Účinky antioxidantov s chladným ročným obdobím tiež spravidla súvisia. Znížená tvorba kolagénu sa odrazila na zdraví jej tváre, pokožka bola mdlá a sivastá.

Hra farieb a chutí

Jen sa rozhodla každé ráno zmixovať ovocie a zeleninu štyroch farieb – zelenej, červenej, žltej a farby purpuru (myslí sa farba čučoriedok či černíc, pozn.red.).

Chcete vyskúšať jej recept? Tu je!

Na jarnú vitamínovú bombu si pripravte:

  • Šálku čerstvého špenátu.
  • Tretinu šálky čerstvého kelu.
  • Pol šálky čerstvých černíc.
  • Pol šálky čerstvého hrozna.
  • Pol šálky mrazeného ananásu.
  • Dve tretiny šálky mrazených jahôd a čučoriedok.
  • Doplňte tento kokteil dvoma tretinami vody.

Jen svoje ranné kokteily počas celého experimentu nikdy nedoplnila cukrom ani inými sladidlami. Prečo zvolila túto zeleninu  a aké sú jej účinky na naše zdravie?

Špenát síce nemusí chutiť každému, jeho zdravé účinky by mali vyhrať. Je bohatý vitamín C, je bohatým antioxidantom, podporuje tvorbu kolagénu. Kel má podobné účinky ako špenát, navyše znižuje riziko zápalov. Hrozno napomáha pokožke chrániť sa pred UV žiarením, ananás blahodarné pôsobí na trávenie. Mrazené ovocie nemá špeciálny význam, slúži ako náhrada za ľad.

Aby sa Jen vyhla zbytočným diskusiám, k fotografii nižšie pridala vysvetlenie. Obe fotografie boli odfotené v kúpeľni jej bytu, fotografia pred vznikla počas tmavého upršaného dňa, fotografia vpravo počas slnečného rána. Zmena je viditeľná aj na jej vlasoch, pretože ju počas experimentu zmenila. To však s pitím smoothie samozrejme nesúvisí. Chcela tým však predísť zbytočným diskusiám. 

Viditeľné výsledky po niekoľkých dňoch

To, čo Jen od smoothie experimentu očakávala sa splnilo, dopad však bol ešte o niečo väčší. Výsledky znovu-naštartovania tvorby kolagénu si síce všimla len ona, avšak zmeny boli podľa nej viditeľné. Zmizli jej totiž jemné vrásky na čele. Pleť sa značne vyčistila. Kombináciou vitamínom a antioxidantov zmizli červené škvrny okolo krku, ktoré sa vyskytujú pri bežných alergických reakciách. Najviac sa Jen potešila zmierneniu kruhov pod očami, ktorými trpela od nepamäti. Nezmizli, ich prejavy sa pomaly ale isto vytrácajú. Medzi „nečakané“ prejavy zdravého raňajkovania patrí síce mierny, no predsa len nejaký prírast svalovej hmoty.

Jen priznáva, že zmeny sú nepatrné a možno z časti subjektívne, chce však v pití smoothie pokračovať. Jej trávenie sa naštartovalo, čo možno nebolo vždy príjemné, smoothie a zdravší životný štýl jej dodáva viac energie ako očakávala. To, čo ju teší najviac je fakt, že telu dodáva dostatok vitamínu B, ktoré bude v slnečných dňoch potrebovať.

Čítajte tiež: Takto si naštartujete metabolizmus na plné obrátky: Zbavte sa škodlivých látok a schudnite!

Fotogaléria

2015-06-02 10:20:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: bustle.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia