Celý rok bez cukru: Žena sa nestačila čudovať tomu, ako sa to na nej prejavilo!

Vzdajte sa sladkostí a pocítite úžasne účinky na svojom tele!
Zdroj: thinkstock.com
2015-04-20 22:40:00

Vzdať sa cukru nemusí byť jednoduché, pre niekoho je to droga. Cukor dnes nájdeme v bežných potravinách, takže vyhnúť sa mu je takmer nemožné. Daniele Gerkensová, redaktorka francúzskeho vydania Elle to však dokázala!

Daniele zo svojho jedálnička vynechala koláče, jogurty, rôzne omáčky či džemy. Ponechala iba komplexné sacharidy, teda ryžu, zemiaky, múku či pšenicu. Nevzdala sa ani obľúbeného vína, čo je pre Francúzov typické.

Prvá zmena!

Ak ste sa snažili vylúčiť z jedálnička určité potraviny, veľmi dobre viete, aké ťažké to je. Máte chuť to vzdať, no potom príde svetlá chvíľa a vy pokračujete vo svojom boji ďalej. Po určitom čase prichádza úľava a najhoršie máte za sebou. Daniele tento pocit zažila po dvoch týždňoch, kedy spozorovala zaujímavú vec. Nemala chuť na sladké v takých návaloch, aké často mávala. Nepotrebovala doplniť hladinu cukru nezdravou maškrtou z obchodu. Pri pohľade na zákusok či inú dobrotu sa iba zamyslela nad tým, ako by asi mohla chutiť.

Krásna pleť a zdravotné problémy sú fuč

Ľudia v jej okolí mali spočiatku na jej „odvykanie“ negatívne názory, no postupne sa s jej novým životným štýlom začali stotožňovať. Okrem vynechania sladkého z jedálnička v podstate žiadnu inú zmenu žena nepodstúpila. Necvičila viac ako doteraz, nespala viac ako zvykla spávať. Prvé zlepšenie sa objavilo na pokožke tváre, jej póry sa neupchávali tak, ako doteraz. Ustúpili aj zdravotné problémy, s ktorými bojovala niekoľkokrát do roka. Predovšetkým sa zmiernili prejavy jej dlhodobej alergie. Schudla niekoľko kilogramov!

Dnes už pozná svoju mieru

Po roku sa k cukru vrátila. Nie preto, že by musela. Proste chcela. Ako ale sama hovorí, začala vnímať potraviny inak. V súčasnosti zje menej potravín s obsahom cukru ako predtým! Pozná svoju mieru. Na posedenie nezje veľa, stačí jej pár súst zákusku, aby cukor v krvi spravil svoju prácu. S pomocou lekárov a odborníkov dokonca napísala o jej strastiplnej ceste knihu

Daniele upozorňuje na to, ako sa zmenilo vnímanie cukru. Zatiaľ čo kedysi bol skôr raritou a ľudia si ho dpriali len vo výnimočných situáciách, dnes sme ním doslova obkolesení.

Čítajte tiež:

Žena pila celý rok každé ráno teplú vodu s citrónom a medom: Tu je výsledok!

Tekuté zdravie: Toto zlato nemusí byť vždy lepšie ako cukor!

2015-04-20 22:40:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: sante.lefigaro.fr

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia