Je predvianočný detox nutný alebo je to len zbytočnosť? Výživový poradca vyšiel s pravdou von!

Jablko
Zdroj: thinkstock.com
2014-11-26 06:00:00

Už sa zase blížia Vianoce! Len necelých 5 týždňov chýba do vianočných sviatkov. Zatiaľ čo niektorí už panikária, aké darčeky kúpiť svojim blízkym, iní sa dali na predvianočnú očistu tela. Otázka však znie, na čo im to vlastne je?

Nezmysel!

Zvykom býva podstúpiť detoxikáciu organizmu približne päť týždňov pred vianočným hodovaním. Na samotnej očiste tela nie je nič zlé. Ide o postupné odbúravanie toxínov, teda škodlivých látok z tela, za čo sa vám telo poďakuje. Budete sa cítiť ľahšie, fit, prečistíte si pečeň a energie budete mať na rozdávanie. Mnoho ľudí sa v tomto období rozhodne dať sa na predvianočný detox, keďže vedia, že sa počas najštedrejších sviatkov v roku budú prejedať. Preto chcú absolvovať očistu organizmu. Päť týždňov je aj podľa mnohých médií najvyšší čas začať s detoxikačným režimom. Málokto si však uvedomuje, že pripraviť sa na toto radostné obdobie obžerstva, je nezmysel!

Predvianočný detox nemá príliš veľký význam, pretože väčšina ľudí sa  práve počas týchto sviatkoch vo zvýšenej miere intoxikuje. Či už alkoholom, zvýšeným množstvom  prijatej energie v podobe nevhodných potravín,“ upozorňuje Ing. Libor Javro.

Očista tela po sviatkoch

Ak si už chcete očistiť svoje telo od toxických látok, spravte to po Vianociach. Práve po sviatkoch hojnosti a pokoja, kedy sme si dopriali viac dobrôt ako inokedy, môžeme na vlastnej koži pocítiť nepríjemné následky vo forme pribúdajúcich kilogramov, únavy či bolesti hlavy. A ako sa ich najlepšie zbavíte? Detoxom!

„Zvýšené percento vykonávania detoxikácie organizmu býva práve po vianočných sviatkoch. Odporúčam malú detoxikáciu po vianočných  sviatkoch,“ radí výživový poradca.

Príklad jedalnička

Počas detoxikácie organizmu idú všetky potraviny, zaťažujúce organizmus, ako alkohol, kofeín, nikotín, tuky, rafinovaný cukor, červené mäso  a vnútornosti, bokom! Ak si nie ste istí, čo presne konzumovať, pozrite sa na príklad jedalnička od odborníka na výživu:

Raňajky: Grepovo-jablková šťava s yucca schidigera bylinkou (s dužinami a šupkami) s čistou prírodnou vodou v pomere 1:2. Pitný režim: Pitná voda, bylinné čaje.

Desiata: Chia semienka s pomarančom (spolu rozdrtené). Pitný režim: Pitná voda, bylinné čaje.

Obed: Čistá kapustová polievka so zemiakom (bez zahustenia a mäsa). Pitný režim: Pitná voda, bylinné čaje.

Olovrant: Šalát s mrkvou a jablkom. Pitný režim: pitná voda, bylinné čaje.

Večera: Polievka z póru, petržlenu a zeleru. Pitný režim: pitná voda, bylinné čaje.

Viac o tom, ako na detoxikáciu organizmu, sa dozviete v článku o očiste, ktorý vyjde po vianočných sviatkoch!

Zbavte sa všetkých toxínov vďaka prírodnému detoxikačnému prípravku Yucca shidigera. Nielenže odstraňuje usadeniny z tela, ale podporuje i imunitný systém!

2014-11-26 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia