Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Žena pobúrila matky na celom svete: Tehotenstvo je len výhovorka pre nadváhu!

Nepreháňajte to so zdravým stravovaním počas tehotenstva! (Ilustračná fotografia) Zobraziť galériu (2)
Nepreháňajte to so zdravým stravovaním počas tehotenstva! (Ilustračná fotografia) (Zdroj: thinkstock.com)

Podľa americkej ženy Sadie Nicholasovej sa tehotné ženy sťažujú na pribúdajúce kilogramy, no pritom si za to môžu samé! Ona sama počas tehotenstva pribrala len minimálne. Dokazuje tak, že počas tehotenstva žena nemusí pribrať a môže vyzerať skvele!

Keď bola Sadie tehotná, dodržiavala prísny jedálniček, ktorý jej dovoľoval jesť len niektoré potraviny. Navyše, pravidelne cvičila, vďaka čomu nemala nadváhu. Nestačilo ani varovanie lekárov a jej priateľov, ktorí ju upozorňovali, že hazarduje nielen so svojim zdravím, ale aj so zdravím nenarodeného dieťatka, ktoré tak ochudobnila o výživu. Vraj sa cítila výborne!

Nemala takmer žiadne bruško

Sadie nechápala ostatné ženy v požehnanom stave, ktoré priberali ako šialené! Ako mohli toto dopustiť? Taktiež nepripúšťala tvrdenie viacerých tehotných žien, že jesť sa má za dvoch. Keď bola v piatom mesiaci tehotenstva, nemala takmer žiadne brucho a vyzerala, ako keby mala za sebou len prvé týždne!  Jednoducho, svoju postavu si prísne strážila a chcela byť štíhla aj počas tehotenstva. Až po šiestich mesiacoch mala zväčšené brucho.

Takmer celé tehotenstvo bola štíhla v porovnaní s ostatnými ženami. Dokonca si nemusela kúpiť žiadne tehotenské oblečenie okrem pár tehotenských džínsov s naťahovacím pásom cez brucho. Napriek tomu, že sa stravovala podľa prísnych pravidiel, sa jej narodil krásny syn s normálnou hmotnosťou, ktorého porodila cisárskym rezom.

Sadie počas tehotenstva nemala takmer žiadne bruško v porovnaní s ostatnými ženami.
Zobraziť galériu (2)
Sadie počas tehotenstva nemala takmer žiadne bruško v porovnaní s ostatnými ženami.  (Zdroj: health.com)

Všetko s mierou

Je pravda, že obezita u tehotných žien môže viesť k rôznym zdravotným problémom, vrátane smrti matky alebo dieťaťa. Môže vyvolať vznik abnormalít u plodu, taktiež tehotná žena môže trpieť preeklampsiou, či tehotenskou cukrovkou.

V tehotenstve je normálne, ak žena s výškou 170 centimetrov priberie zhruba 12 až 17 kíl, čo tvorí jej dieťatko, placenta, plodová voda, krv a tuk, ktoré si telo ukladá v rámci prípravy na dojčenie.

Každá žena by sa mala pred a počas tehotenstva zdravo stravovať. Prospešné je pre ňu kuracie a morčacie mäso, ryby, čerstvú zeleninu a kvalitné polievky. Avšak, všetko s mierou!

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9