Spravte si z bieleho jedu svojho spojenca: Jedinečné tipy, kedy vám cukor neublíži!

Biely cukor vám môže aj pomôcť, stačí vedieť, ako ho použiť!
Zdroj: thinkstock.com
2014-09-10 19:15:00

Biely cukor sa považuje za zabijaka 21. storočia. Vedeli ste však o tom, že v niektorých prípadoch môže mať pozitívne účinky na ľudský organizmus? Treba len vedieť, ako ho správne využiť!

Spravte si z bieleho cukru spojenca! Zrejme ste o tom netušili, ale tento biely jed vám môže pomôcť. Pozrite sa, kedy vám neublíži.

Tipy, ako urobiť z bieleho cukru pomocníka:

Odstráni špinu na rukách

Niekedy nestačí ani mydlo s vodou! Odolnú špinu, ktorá sa silou mocou drží na vašich rukách odstránite jednoduchým spôsobom. Zmiešajte jednu lyžicu olivového oleja s práškovým cukrom až kým zo zmesi nevznikne pasta. Následne ju rozotrite po celých rukách. Ruky budete mať nielen čisté, ale i zregenerované!

Upokojí spálený jazyk

Tak ste sa tešili na kávu, že ste ju rýchlo vypili a popálili jazyk? Rýchlou pomocou je kocka cukru. Položte si ju na jazyk a cucajte. Uvidíte, ako sa vám hneď uľaví!

Zaberie na čkanie

Populárnym liekom na nepríjemné čkanie je lyžička cukru. Keď zjete čajovú lyžičku kryštálového cukru, v ústach sa vám zmenia impulzy nervov a bránica začne pracovať normálne.

Udrží chlieb čerstvý

Ak ste sa pustili do zdravého stravovania, nevyhadzujte biely cukor. Zíde sa vám, keď chcete chlieb i koláče udržať dlhšiu dobu čerstvé. Stačí pridať do vzduchotesnej nádoby na pečivo alebo do chlebníka niekoľko kociek cukru.

Zbaví vás otravného hmyzu

Skoncujte s krvilačnými komármi či iným hmyzom! Potrebujete k tomu dva diely cukru s jedným dielom vody. Uvarte si z nich sirup, nechajte vychladnúť a potom ho nalejte do keramickej misky. Tú umiestnite von napr. na okenný parapet. Tento prírodný lapač sa bude správať podobne ako klasická mucholapka. Čo je na tom najlepšie, šetrí ekologické prostredie a je bez chemikálií.

Nový liek na rany?

Ešte v roku 2013 sa objavili prvé správy o tom, že cukor je výborným liekom na rany po operácii! Takúto liečbu podstúpil Alan Bayliss, ktorý ju označil za revolučnú.

Kvôli vredu mu amputovali pravú nohu nad kolenom a odstránili mu aj žilu na ľavej nohe. Lekársky asistent Moses Murandu mu prikladal na rany celý hrniec cukru, ktorú potom obviazal. Neskôr použil len 4 až 5 čajových lyžičiek. Výsledok? Rana sa mu rýchlejšie zahojila! Keďže baktérie potrebujú vodu na to, aby rástli, použitím cukru na ranu sa odčerpá voda, čím sa baktérie nerozmnožujú. Postupne umierajú a rana sa hojí rýchlejšie a bez bolesti.

Cukor údajne dokáže vyliečiť aj preležaniny, rôzne vredy a rany. Že by bola liečba cukrom novou nádejou pre pacientov? Zatiaľ je známa spokojnosť jedného pacienta, preto nemožno naisto povedať, či skutočne pomôže na rany. Preto sa nepúšťajte do takejto liečby. Radšej vyhľadajte lekára!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-09-10 19:15:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia