Poznáme liek proti alergiám! Toto dávajte deťom na tanier

Dávajte svojmu dieťatku rybu, čím ho ochránite pred vznikom alergií.
2013-07-10 09:00:00

Ďalší recept, vďaka ktorému sa zníži pravdepodobnosť vzniku nepríjemných alergií. Ak bude vaše dieťa pravidelne konzumovať ryby, je pravdepodobné, že v neskoršom veku nebude mať alergické reakcie. Ryby sú tak nielen bohaté na zdravé omega-3 mastné kyseliny a vhodné na konzumáciu počas diéty, ale sú i liekom na alergie.

Deti kŕmené rybami počas prvého roku majú o 22 % nižšie riziko vzniku ekzému a o 26 % nižšie riziko vzniku sennej nádchy. Pritom stačí, ak ich budú jesť minimálne dvakrát za mesiac.  Vďaka tomu bude oveľa menej pravdepodobné, že sa u nich v neskoršom veku vyvinie alergia.

Stačí ryba dva alebo trikrát za mesiac

Vedci, ktorí sledovali dojčenskú stravu zistili, že tí, ktorí jedávali ryby, boli o 12 rokov neskôr stále bez alergie. Výsledky výskumu boli publikované v časopise American Journal of Clinical Nutrition a naznačujú, že by mal dať každý rodič svojmu dieťaťu na tanier dvakrát alebo trikrát za mesiac rybu, čím u nich znížia riziká.

Zvyšujú riziko astmy

Ekzém je nepríjemné ochorenie, spôsobuje červené škvrny a pokožka pritom svrbí. Len máloktorá liečba dokáže ekzém úplne vyliečiť. Senná nádcha zase dokáže tiež otráviť život, trpí ňou približne jeden z piatich mladých ľudí. Obe choroby sú spojené so zvýšeným rizikom astmy, preto by mala byť súčasťou detského jedálnička práve ryba.

2013-07-10 09:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Flickr.com  |  Zdroj: dailymail.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia