Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dr. Igor Bukovský bol online: Jednodňová hladovka je fajn

Dr. Bukovský je známym lekárom, ktorý sa venuje zdravej výžive.
Dr. Bukovský je známym lekárom, ktorý sa venuje zdravej výžive.

Dr. Igor Bukovský je známym lekárom, ktorý radí svojim klientom, ako sa zdravo stravovať. Napísal tiež mnoho bestsellerov a ľudia ho spoznávajú vďaka jeho spolupráci s rôznymi médiami. Dr. Igor Bukovský v dnešnom online rozhovore v magazíne Vysetrenie.sk prezradil i to, čo jedáva, ako zatočiť s cukrovkou 2. typu a, či je sója naozaj zdravá.

K výžive inklinoval už počas štúdia na vysokej škole a venuje sa jej už viac ako 20 rokov. Je autorom úspešných kníh ako Teraz to zíde či Návod na prežitie muža a napísal stovky populárno-náučných článkov. Jeho mediálne aktivity sú bohaté, pravidelne vysiela v relácii Teleráno TV Markíza i v iných médiách.

Dr. Bukovský spolupracuje i s magazínom Vysetrenie.sk, kde má svoju vlastnú rubriku s názvom MUDr. Bukovský radí. Každý týždeň vychádza nový článok, ktorý je plný rád z oblasti zdravej výživy.

Vďaka dnešnému online rozhovoru sa čitatelia magazínu Vysetrenie.sk dozvedeli kopu rád z oblasti zdravej výživy, ale i to, ako sa stravuje. Pozrite sa na online rozhovor!

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

16.05.2013 11:36 - otázka od Marian
Dobry den, rad by som sa dozvedel kde na akej stranke by som si mohol precitat ci je soja naozaj zdrava a ci nie? Cital som toho uz dost, raz ze je zdrava, raz ze je geneticky modifikovana a inokedy ze obsahuje hlinik a hormon pribuzny zenskemu estrogenu... Kde je teda pravda? Viem si predstavit, ze kto financuje vyskum, taka "pravda" sa napise... Ale zaujimalo by mna, odkial Vy beriete aspon trochu zarucene info? Dakujem.
Marian, v Europe sa nepestuje geneticky modifikovana soja. Soja neobsahuje vela hlinika. Soja obsahuje genistein a daidzein, ktore maju mierny estrogenovy ucinok = rovnake mnozstvo tychto latok ma asi 1/200 ucinku estrogenu. Muz sa toho bat nemusi (asi enjete viac ako kilo soje denne) a zene to naozaj pomaha so vselicim. na nasej stranke najdete vela clankov o soji a ja verim dr.Markovi Messinovi - hoci teraz pracuje pre Soybean Board, poznam ho osobne ako velmi poctiveho cloveka. Dakujem vsetkym za trpezlivost, otazky, doveru, zaujem. O prepacenie prosim vsetkych, ktorym som neodpovedal a ktorych nejako vytacam / nie je to mojim zamerom, ale az tak mi to zase nevadi :) chapem, ze niektorych ludi irituje pocuvat odpovede na otazky, ktore si este nepolozili.. Bez ohladu na to, zelam vam vsetkym krasny den a Vyborne zdravie! ;)
16.05.2013 11:28 - otázka od tomas
Dobrý den. Tiež som lekár ale potrebujem radu. Aký je Váš názor na kravské mlieko. Je naozaj vhodné denne piť mlieko. Mám dve malé deti a tie mlieko milujú. Ale mam pocit že v obchodoch dostupné mlieko je len zafarbená voda? Dakujem za Vašu odpoveď
pan doktor, fakt som o tom vela rozmyslal a vela si precital a dospel som k zaveru, ze kravske mlieko - vlastne akekolvek zivocisne - je vo vyzive cloveka ertefakt. nechcem tym povedat, ze ho nerpite a nejedzte mliecne vyrobky, ale sucasna spotreba je stale este velmi vysoka, naucili sme a naucili nas, ze to tak ma byt - myslim, ze vyskum v buducnosti preukaze ako velmi sme sa mylili, ked sme sa zacali kupat v mlieku a posypat sa syrom.. uz teraz je o tom pomerne dost naznakov. podrobnejsie infomacie najdete na mojej stranke. drzim Vam palce a zelam dobre zdravie celej rodine!
16.05.2013 11:24 - otázka od Radka
Dobrý deň,akú značku kyseliny listovej by som si podľa Vás mala kúpiť ako doplnok stravy pred otehotnením a počas neho? Je toho veľa, tak sa neviem rozhodnúť. Ďakujem.
na znacke v tomto pripade velmi nezalezi, len uz ju cim skor uzivajte :)
16.05.2013 11:23 - otázka od Alžbeta
Zdravim! ...este k tej skorici - je teda vhodna aj pri zvysenych hodnotach TGL? Aky sposob konzumacie sa viac odporuca - samotnu ako ’liek’ alebo radsej po pridani do nejakeho jedla? Dakujem, prajem vsetko dobre!
skoricu pridajte do jedla, nie viac ako pol cajo lyzicky a pomaha aj pri zvysenych TG
16.05.2013 11:22 - otázka od Tereza
Ahoj Bukovsky Ste homosexual ? lebo tam vyzerate tak či nie je načase vysjt s pravdou von. Dovi
Mily "Tereza", pre Teba asi zial, ale fakt ma neoslovuju ani taketo skryte ani otvorene pozvania na homorande .D milujem zeny, tak sorry :D
16.05.2013 11:18 - otázka od Andrej
Zdravim pan DR. v tej Vasej ambulancii mate take sexy baby, to su liecitelky, hmmm............a zelam Vam vsetko dobre.
dakujem urcite sa potesia :) nie su liecitelky - jedna je moja perfektna asistentka a druha velmi zodpovedna lekarka - obe su zadane ;)
16.05.2013 11:17 - otázka od ivan
este jedna otazka-z coho mavaju ludia najcastejsie kyselinu v zaludku? mne niekedy staci sa nadychnut aj cigaretoveho dymu a hned mam "zahu"..je to normalne? dakujem
kyselina v zalludku je jedna vec a reflux vec druha - tabakovy dym moze sposobit reflux aj bez nadmerneho mnozstva kyseliny tym, ze vyviola ochabnutie svaloveho zvieraca pazeraka, niektore potraviny mozu vyvolat zvsyenu tvorbu kyseliny a ta nasledne vyvola reflux
16.05.2013 11:13 - otázka od Marcela
Dobrý deň p. Bukovský, chcem sa opýtať, ktoré potraviny sú najlepšie pri cukrovke 2. typu, aby ochorenie nemalo progresívny charakter a nemusel sa pichať vôbec inzulín (1-krát denne ráno)? Dá sa pomocou potravín vrátiť späť k tabletkám? Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň.
toto sa da krasne vyriesit, ale zase tu nie je an to pristero, tak Vas odkazujem na moju stranku alebo knihy - vo vsetkcyh najdete vela informacii ako s cukrovkou 2 typu zatocit. hlavne sledujte glykemicky index a mnozstvo tukov v strave, zle tuky su pre Vas este horsie ako cukor
16.05.2013 11:12 - otázka od mariana
Dobry den myslite si pan bukovsky ze pri zdravej strave a dennom plavani sa da nieco zo seba zhodit?myslim tym pri vyradeni sladkosti a bieleho peciva?
urcite ano, ale zial rekreacne plavanie nie je velmi kaloricky narocna aktivita.. skuste rychlu chodzu alebo chodzu do kopca
16.05.2013 11:11 - otázka od Andrea
Dobrý deň pán doktor, treba pri vegetariánskej strave dopĺňať vápnik v tabletkovej forme? Ďakujem a teším sa na Vašu novú knihu.
niekedy to moze byt potrebne, ale to naozaj zavisi od zlozenia stravy - neuzivajte vsak viac ako 500 mg naraz
16.05.2013 11:09 - otázka od Tibor Miček
Dobry den Podla mna ste uplne trápny a vaše odpovede na tieot otazky su tak na dve veci, najdite si v knize alebo najdite si na internete. Uplne nanič ste tu. A viem ze toto aj tak nezverejnite lebo si vyberate iba co vam vyhovuje a nie aj negativne nazory na vasu osobu. Neviem čo na vas ludia vidia ale ste trapny a vsetko co hovorite ludia uz davno vedia. Dovidenia
aspon ze ste sa podpisali, Tibor, ak je to naozaj Vase menp. Budem strucny: dosli stovky otazok a roobim, co mzoem :) moja stranka je bezplatna a spolahliva, takze odkazy na nu su uplne v pohode, nemyslite? a Vas nazor na mna Vam brat nebudem, ved na svete nic nie je pre vsetkych, ba ani vsetko pre kazdeho :) a celkom mi vyhovuje, ze ja si nemusim robit nazor o Vas..
16.05.2013 11:05 - otázka od Ján Košice
po užití kurkumy mám ťažkosti pri trávení-mám málo žal. kyseliny, mám užívať jablčný, alebo vinný ocot, na kĺby je lepšie semeno konope, alebo ľanu? storoční Japonci užívajú hormón DHEA, regeneruje organizmus, nemal by sa predávať i u nás? E-mail Janko.svrcina@ gmail.com
to je dokaz, ze kurkuma funguje pri vredovej choorbe, ale ked vam to robi problme, hyperacidita asi nebude Vas problem, tak znizte davku a frekvenciu uzivania - extra ocot nie je riesenim DHEA je v Europe zakazany, ano, my to nezmenime.
16.05.2013 11:03 - otázka od Betka
Dobry den pan doktor, drzim uz 3 mesiac vasu dietu - rozlisovaciu. V prvom mesiaci som schudla 8 kg. Ale v druhom mesiaci som sa uplne zastavila. Bola som z toho nestastna, ze som cely mesiac dodrziavala vsetko tak ako prvy mesiac a nic. Vydrzala som, teraz som v 3 mesiaci a konecne som sa pohla uz mam dolu dalsie 2 kg, dufam ze este do konca mesiaca schudnem 2 kg. Spolu by to bolo 12 kg za tie 3 mesiace i ked som si myslela ze to bude raz tolko. Kde som urobila chybu ze som cely mesiac nedala nic dole, alebo je to normalne ze som takto zareagovala ( mam 52 rokov )? Dakujem za odpoved. Zelam vam vsetko dobre.
Betka: neviem, co je moja rozlisovacia dieta, pretoze diety neodporucam, ale viem, co sa s VAmi dialo - nastalo plato, ktore zvycajne pride, ked clovek chudne velmi rychlo - je v tom aj vela vody, potom dalsiu vodu telo nepiusti a tak sa chudnutie trochu zastavi alebo spomali, islo to velmi rychlo a telo si potrebovalo zvyknut na novu situaciu, niekedy to trva aj viac mesiacov, ale vzdy treba vyzdryzat a pracovat dalej.. sali ste si velmi nerealne ciele, max. 4 kila mesacne, cim to ide rychlejsie, tym horsie a vacsie riziko jojo efektu. drzte sa!
16.05.2013 11:00 - otázka od Hokejista
Zdravičko, čo ma zmanenat na vlajka USA zavami na fotke ? znamena to ze fandite USA-kom na majstrovstvách či ako si to maem vysvetlit ?
ledva som sa dockal leta po tej dlhej zime, takze zimne sporty ma uz teraz velmi nebavia :)
16.05.2013 10:57 - otázka od Sara
Dobrý deň pán doktor. V prvom rade Vám chcem poďakovať za všetko čo robíte pre ľudí. Aj mne ste zachránili život:) A moja otázka je asi mimo vášho zamerania,ale skúsim. Môže podľa Vás spôsobiť borelióza potravinové intolerancie? A ak áno po vyliečení boreliózy sa stratí aj intolerancia? Viem že je to ťažké takto odpovedať, ale nedalo sa k Vám objednať teraz keď píšete dlhoočakávanú knihu:)Ďakujem pekne, milujeme Vás:)))Sara
Sara, dakujem za doveru :) borelioza a akekolvek ine infekcne ochorenie mzoe sposobit nielen intoleranciu ale skor alergiu alebo nejake autoimunitne problemy..
16.05.2013 10:55 - otázka od Alena
Dobrý deň, pri preventívnej prehliadke mi zistili veľmi nízky stav železa v krvi (nižší ako polovica minimálnych hodnôt), vyšší cukor a cholesterol, zhoršené pečeňové testy. Myslím si, že sa stravujem zdravo (zelenina, ovocie, ryby, hydina, celozrnné pečivo, ak aj s niečím nezdravším zhreším, je to vo veľmi malom množstve a sporadicky), mám dosť pohybu, a krvný obraz mám stále horší.Cítim sa unavená, mám zlú náladu. Poraďte mi, čo zaradiť do jedálnička, aby sa hodnoty vylepšili, resp. aby som sa cítila lepšie. Ďakujem A.Z.
Alena, je toho vela a takto to nevyriesime, ale ak by stacila rada o Anemii a ako ju riesit, vsetko najdete na stranke mojej ambulancie.
16.05.2013 10:54 - otázka od Ján Jakubčin
Dobry den Mam velky problem s nedostatkom bielkovin a s ich prijmom. Niekde som čital ze konzumovanie vlastneho ejakulátu tj. mužskeho semena je ako bielkovinová bomba. Mozete mi to doporučit alebo je nieco lepsie na zvyseny prijem bielkovin. Dakujem za odpoved Jan
dekadentna doba, dekadentne rady.. ak by sme toto brali vazne, tak svoje bielkoviny iba recyklujete, ale nezvysujete ich prijem! vela stastia!
16.05.2013 10:52 - otázka od Jani
Dobrý deň, pán doktor, aký je Váš názor na multivitamíny alebo vitamíny v tabletách? A betakarotén môže uškodiť fajčiarom, aj keď sa berie krátkodobo, napríklad mesiac pred letom??
ak sa chcete pripravit na letne opalovanie, pite radsej mrkvovu stavu - 2 az 3 dcl denne, prirodny betakaroten pravdepodobne nema toxicke ucinky ako synteticky
16.05.2013 10:51 - otázka od Simona Calajova
Dobry den Mam 33 rokov 168cm a vahu 65 mam podla vas nadvahu. Rada by som zhodila brucho nemam len zadok a boky. Aku stravu mi odporucate. dakujem
odpoved za MILION! ked ju najdem, dam Vam ju aj zadarmo :)
16.05.2013 10:50 - otázka od vaso
dobry den, pan doktor, pred mesiacom som zacal dietu /vazil som 108 kg - teraz 105/, konzumujem rano vlocky a potom cely den iba zeleninu a maso, plus to doplnam ovocim. 3-4x tyzdene jazdim na biku a korculiach. moze mat vynechanie sacharidov zo stravy nejake negativne vedlajsie ucinky na moj organizmus? dakujem
rano mate tie vlocy - so su sacharidy, ale potopm nic, z dlhodobeho hladiska si zvysujete riziko, ze sa vecer budete niecim napchavat, hoci teraz to este nemusite takto citit. ak to nepride ani o 5 rokov, mozete pokracovat dalej .) ja by som predsaa len odporucil trochu natuiralnej ryze alebo celozrnny knackebrot - aspon kusok sem-tam
16.05.2013 10:48 - otázka od Jakub
Dobrý deň. Viete mi poradiť nejaké jedlá, ktoré sú silným afrodiziakom?
vsetky potrabviny uz boli oznacene ako afrodiziaka - pre svoje tvar alebo nieco, co si ktori myslel, ze mu sposobili.. ak nieco trochu funguje, tak je cokolada, vanilka, nejaky mamin kolac a tvrdy syr (ale nie preto, ze je tvrdy)
16.05.2013 10:46 - otázka od Norbi Leczkesi
Dobry den, Chcem poprosit pana doktora ci mi nevie poradit,ze co mam robit aby som zabranil mojim zvlastnym chutiam lebo jem jedno cez druhe ako tehotna a dost ma z toho nafukuje.Vopred dakujem za odpoved.
ak jete jedno cez druhe, riesite svoje emocie - hladajte sposob a naucte sa ich riesit inak ako sustavene len jedlom
16.05.2013 10:46 - otázka od Vladimír Grečko
Prosím Vás pekne je dobré, keď každé ráno raňajkujem nadrobno nakrájané ovocie hrozno, hruška, kiwi, nektarinka - posýpané ovsenými vločkami , pohankové vločky a goji , kukuričné vločky .?? Lebo niekto mi povedal že na ráno by sa to nemalo .Je možné sa s vami skontaktovať alebo sa u Vás objednať a zaplatiť si poradentvo ?? ďakujem za odpoveď
uplne v poho, Vlado - este by som tam pridal nejake orechy a moyno jogurt alebo sojove mlieko
16.05.2013 10:44 - otázka od jana
Dobrý deň, chcela by som vedieť aký máte názor na hladovku?
jednodnova je fajn, dlhsie treba prekonzultovat s lekarom podla zdravotneho stavu
16.05.2013 10:44 - otázka od dara
Dobrý deň pán doktor, mám 57 rokov a celý život jeden problém. Som stále hladná. Aj keď sa najem o chvíľu mám prázdny žalúdok. Aspoň si to myslím, pretože ma bolí a keď niečo zjem, tak prestane.Chcela by som Vás poprosiť o nejakú "fintu" čo mám proti neustálemu hladu robiť. Veľmi pekne ďakujem, s pozdravom Dara.
Dara, to, co popisujete, vzyera skor ako vredova choroba - co hovori Vas gastrolekar?
16.05.2013 10:40 - otázka od Zdenka
Dobrý deň! Stravujem sa veľmi zdravo,nepijem alkohol,nefajčím,málo solím,cvičím,nejem bravčové mäso, Prstové články mám zhrubnuté,bolia ma,vraj za to môže autoimunita,tak neviem.Ďakujem vopred za odpoveď.Zdenka.
skuste si zabezpecit podrobne imuno/reumatologicke vysetrenia. Piestany? S vysledkami sa mzoete ohlasit, mozno sa da nieco skusat aj stravou, alebo lepsim riesenimstresu.
16.05.2013 10:38 - otázka od Natália
Viete mi poradiť pri ochorení systémovej sklerodermie. A odkedy sa bude dať k Vám objednať do ambulancie ? Ďakujem pekne
vieme Vam pomoct nastavit protizapalovu stravu a opatrenia na zmiernenie autoimunitnych procesov - objednat sa mozete kedykolvek, v sucasnosti sa Vam rovnako zodpovedne bude venovat pani doktorka
16.05.2013 10:36 - otázka od František
p.doktor, na sone mi zistili zlcnikove blato,je mozne upravou stravy ho vyplavit (rozpustit ).Nechcem ist pod noz. Dakujem a prajem prijemny den.
je to mozne, ale nie je to zarucene, len nebrobte tie blbosti, co teraz koluju po internete s chemickymi rozpustadlami.. na stranke mojej ambulancie najdete podrobne informacie o zlcnikovych kamenoch - drzim palce!
16.05.2013 10:35 - otázka od Pavol
Dobrý deň p.Bukovský, dávnejšie som pozeral prezentáciu na ktorej Ste rozprávali o tom že nieje potrebné sa prepchávať proteinmi a inými preparátmi na stavbu svalovej hnoty.Moja otazka:Som šlachovitý typ mám 196cm 105kg a chcem zapracovať na objeme svalovej hmoty ako by som sa mal stravovať?myslím tak aby som si nepoškodil zdravie.Ďakujem
fuu, toto je tiez na knihu, ale mozno by malo zmysel nasadit kreatin v dennej davke 5 gramov a primerane cvicit - a nezabudnite> sval rastie v regeneracnej faze bielkovin staci pre vas max. !&) gramov - moj nazor..
16.05.2013 10:33 - otázka od Michal Bednárik
Dobrý deň pán doktor, prosím poraďte mi manželka má stále čemer resp. je jej ťažkou od žalúdku po každom jedle, takmer každý deň pije bystrinku. Čo by mala urobiť, za akým lekárom resp. na aké vyšetrenie by bolo dobré zájsť? Michal Bednárik
takto na dialku to nevyriesime, ale moze to byt aj pankreas al;ebo zlcnik, tak sup-sup na gastroenterologiu
16.05.2013 10:32 - otázka od sisa
Dobrý deň, pán doktor, povedzte nám, prosím, ako sa stravujete vy, ako vyzerá váš jedálny lístok od raňajok až po večeru? Aký máte názor na kukuročné lupienky, musli tyčinky a biopotraviny dostupné v našich obchodoch? Ďakujem za odpoveď, prajem pekný deň!
naozaj jem to, co hovorim :) kukuricne lupienky nie su vhodna potravina, musli tycinky treba vybrat podla zlozenia = co najviac celozrnnych zloziek a co najmenej cukru
16.05.2013 10:30 - otázka od Petra Novotkova
Dobry den pan doktor, sme velkymi fanusikmi Vasich teorii o zdravi a stravovani. Napriek tomuto nadseniu sa nam nedari uplatnovat ho na nasich 2-rocnych dvojickach. Od zaciatku zavadzania tuhej stravy do ich jedalnicka sme mali problemy s kvalitou a kvantitou jedla, ktore prijimali. Absolutne odmietaju variabilne stravovanie, upli sa len na ich "osvedcene" jedla - ciste (celozrnne) cestoviny, cista (parboiled alebo nautralna) ryza...bez akychkolvek dalsich prisad, sladke pokrmy (ano, tomu sa netesim), celozrnne chlebiky (ale zial, bez uzasnych natierok z Vasej knihy). Obcas zahryznu do nejakej cerstvej zeleninky, kukurice. Ovocie maju radi - rozne - tak tomu sa aspon tesime. Nikdy este nejedli maso (co by mne osobne az tak nevadilo) ale ani nijake ine nahrady bielkovin v strave (tofu, strukoviny a pod...). Mame obavy ci dostavaju v strave dostatok vsetkeho co potrebuju. Od narodenia su anemicki, co sa stale riesi len medikamentozne (a to ma znepokojuje) Napriek odporucaniam - spolocne stravovanie vramci rodiny, osobny priklad pre deti, rovnaky cas jedenia si nase deti presadzuju len ich oblubene jedla. Prihlasila som sa aj na Vas seminar AKV - Trucovanie deti pri jedle - 23.5. - verim, ze tento termin nebude zruseny. Tesim sa na Vase rady a odporucania. Petra
Petra toto je situacia, ked by asi konzultacia s dobrym detskym psychologom, ktory sa takymito problemami zaobera, mala zmysel - tesime sa na seminar, nezrusime" .)
16.05.2013 10:28 - otázka od Naďa Velacková
Dobrý deň, prosím o radu: mám problém so zvýšenou hladinou cukru v krvi. Zmenila som stravovanie-vynechávam sacharidy, moja strava pozostáva väčšinou z ovocie, zeleniny, mäso, oriešky, jogurty občas zhreším sladkasťou, ináč si sladím medom. Denne cvičím 1 hodinu aj pešo sa prejdem. Užívam 3 x denne dialevel a 2x biochrom. Keď si doma meriam hladinu cukru glukomerom tak mám vcelku dobré výsledky do hodnoty 6, niekedy po jedle viac a potom zase to klesne na priaznivú hodnotu. Problém je v tom, že som dohodnutá s lekárkou prísť si dať zmerať hladinu cukru ráno (hoccikedy) nalačno a vždy keď sa vyberiem respektíve si naplánujem, že teda dnes ráno pôjdem, tak mám ten cukor v krvi nad 6 až do 7 jednoducho neviem či už mám nervy z toho ale už mesiac sa tam zberám a nepôjdem do ordinácie kým to nebude pod 6 ráno. Vlastne problém s cukrom v krvi riešim so svojou reumatologičkou, do diabetologickej ambulancie nepôjdem, bo každému pacientovi sa tam stav rapídne zhorší... a nebudem sa vyjadrovať na margo lekárky, ktorá ľuďom nadáva že majú vysokú hladinu cukru v krvi pretože "žerú"... Od októbra užívam kvapky značky Joalis na detoxikáciu organizmu a výsledky sú nie také ako by som chcela mať. Prosím poraďte mi, ďakujem Velacková Naďa
Nada, skuste tiez tu mletu skoricu. pol cajovej lyzicky mletej skorice denne do jedla a o 3 mesiace kontrola
16.05.2013 10:28 - otázka od xxx
Jednoduchá otázka... čo si mal na raňajky, a čo sa chystáš jesť na obed a večeru :-)
jednoducha odpoved. spaldove vlocky, jogurt, jahody, vlasske orechy, skorica, javorovy sirup.. obed dnes v ambulancii chysta pani dr.Frolkovicova, tak sa necham prekvapit
16.05.2013 10:26 - otázka od Samuel
Ako zistím že som postihnutý??
a ste clenom parlamentu alebo vlady?
16.05.2013 10:25 - otázka od Milan
Dobrý deň pan Bučkovský , vaša reality show 'Bučkovci' ma veľmi nezaujima, ale nehanbíte sa potom pred rodinou a priatelmi, keď takto na verejnosti pretriasate svoje súkromie v TV ?
Milan, nehanbite sa pit tolko slivovice, ze potom neviete, kam a o com pisete? ;)
16.05.2013 10:24 - otázka od Tina
V poslednom case sa uprednostnuje pouzivanie viac bravcovu mast pri vareni ako olej. Aky je Vas nazor ? moze sa pouzivat aj pri vyprazani ? Dakujem
pozrite, Greci sice nevyrpazaju az tak casto ako Slovaci, ale ked vyprazaju, tak vsetko vyprazaju na olivovom oleji a rakoviny maju ovela-ovela menej my, takze niekde sa tie "popularne" tvrdenia a skodlivosti musia myslit.. som vsak presvedceny, ze profesor kardiologie by nemal spokulovat o tom, na com je najlspei vyprazat, ale predovsetkym stat na strabne oficialnych odporucani = nekonzumujte vyprazane jedla a potraviny
16.05.2013 10:22 - otázka od Dagmar Keresztesová
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, že ako sa dá ku Vám objednať, keď telefonicky sa nedá dovolať?
urcite da, alebo poslite mail - a prepacte, ak to niekedy neslo
16.05.2013 10:22 - otázka od roman
zdravim nejake tabletky na zniženie choleterolu a trygliceridy? ake orechy znižuju cholesterol.
najviac vlasske, ale aj mandle a pistacie - ale neprazene a nesolene! lieky na CHS su statiny - precitatjte si neziaduce ucinky, uz som tu dnes radil skoricu - super vec na CHS aj tlak.
16.05.2013 10:20 - otázka od Ivan
Dobrý deň pán doktor, chcel by som sa Vás opýtať na Váš názor na margaríny ako sú Rama, Rama Light, Flora, Flora Light ako náhrada za klasické maslo. Sú podľa Vás tieto výrobky zdravé a vhodné na každodennú konzumáciu ? Počul som názory, že tieto výrobky sú plné umelých farbív a obsahujú rôzne nezdravé "É-čka". Ďakujem za odpoveď.
maslo dnes uz tiez nie je ziadna "prirodna" potravina - je to velky techonologicky bigbit. na stranke mojej ambulancie najdet velky clanok o porovnani margarinov, masla a masti.
16.05.2013 10:19 - otázka od Pauliak
Dobrý deň pán doktor, mám syna (20 rokov), ktorý je vysoký 185 cm , ale váži len 62 Kg. Snažíme sa ho vykŕmiť, ale nič nezaberá. Môžeme Vás prosím navštíviť u Vás v ambulancii aby ste nám poradili, ako máme postupovať. Ďakujem Pauliak
mozete, ale nie je iste, ci budeme vediet pomoct. moze ist o vrodenu zalezitost - odporucam pozriet stare fotky seba, manzelky, starych rodicov - nie je to rodinna konstitucna zalezitost? hormonalne bol vysetreny? autoprotilatrky?
16.05.2013 10:17 - otázka od Maria
Dobry den, pan doktor, Prosim o zodpovedanie otazky: Ake zlozenie stravy by mal jest clovek ktory sa chce dozit dlheho veku a zdravia? Prosim uviest konkretne potraviny ktore by sa mali objavovat v denno-dennom jedalnicku a prosim uviest potraviny, ktorym by sa mal clovek vyhybat. Dakujem a zelam vela uspechov v praci aj v zivote.
Maja, ved o tomto su cele knihy a ja to tu mam teraz napisat na par riadkov< :) urcite najdete odpoved na svoju otazku kade-tade, len i dobre vyberajte informacne zdroje..
16.05.2013 10:16 - otázka od jan juras
prosim aka je davka na jeden den bielkovin ,sacharid ,tukov,a mineralnych latok?
uf, to predsa zavisi od pohlavia, veku, hmotnosti, fyzickej aktivity a tak..
16.05.2013 10:16 - otázka od Anna
Pri zvyšení kyslosti organizmu viem si pomocť klasickou sodou bicarbona? Nie je to nebezpečné? Meranie ph ráno. ďakujem.
ach, pH temy som sa bal :) neverim na to, ale nie je tu teraz cas ani priestor vsetko vysvetlit. nechcem, aby to uz znelo zase ako reklama, ale budem sa tomu venovat v mojej knihe pre zeny
16.05.2013 10:15 - otázka od Duhárová Mária
Aká je prípustná výška cholesterolu ? Aj lekári majú na to rôzny názor, jeden považuje výšku 6,95 mmol /LDL 4,79/ za alarmujúcu a hneď nasadzuje lieky, iný to považuje síce za zvýšenú hodnotu, ale podľa neho, netreba z toho robiť vedu, pokiaľ zachovám zdravý životný štýl a stravovanie /mám 60 rokov,výšku 168cm ,váhu 65 kg /. Ďakujem.
tieto hodnoty su naopzaj vysoke a zavisi aj od toho, ci to bolo zistene prvykrat alebo je to dlhodoby stav. v provm rade vyuizt zmenu stravovania a lifestyle, az potom likey. ak nic ine, tak konzumujte pol cajovej lyzicky mletej skorice denne / naozaj to velmi dobre funguje
16.05.2013 10:13 - otázka od Eva Okolicsányiová
Prosím o radu, aké ma byť stravovanie pri nefunkčnej štítnej žľaze?
to treba v prvom rade vyriesit hormonalnou substituciou / myslim, hormonmi stitnej zlazy, nie estrogenom ;)
16.05.2013 10:12 - otázka od Ing Tibor Gutray
Vaz. pan doktor, nezmenili Ste nazor na uzivanie jablcneho octu? Nemyslim na chudnutie, ale ako nahradu miesto bezneho a liehoveho octu! Prirodni liecitelia ho casto odporucaju. Dakujem!
ved ja som nikdy nepovedal ani nenapisal, ze jablkovy ocot je na salat zly alebo nevhodny.. na chudnutie urcite nie, do salatu pokojne, ale mne aj tak viac chutia ine :)
16.05.2013 10:11 - otázka od Jaja
Dobry den. Poradte mi prosim, ako mam varit v nasej 4 cl. rodine, ked ja a mladsi syn sme endomezomorfny typ a manzel so starsim synom su cisti ektomorfi. Varim skutocne racionalne, ziadne vyprazanie, ziadne bociky a knedle, ale chude maso, tony zeleniny a ovocia, cestoviny, ziadne majonezy a hranolky. Mne to vyhovuje, ale moji dvaja ektomorfi su vecne hladni a vyzaduju prave take klasicke chlapske jedla (gulas, knedla, pizza, maso). Som zufala, uz neviem ako varit, mne a mladsiemu synovi vyhovuje lahsie jedlo, ektomorfi sa ohradzuju, ze maju doma zeleninovy teror. Mam doma Vase kuchars. knihy, varim z nich, ale ektomorfi po hodine co jedli uz sliedia po kuchýni a hrncoch a mna privadzaju do zurivosti.
endo.. co?? :) Jaja, fakt neviem, ako na to, mozno potrebuju viac bielkovin a tukov / ale to neznamena, ze to musia byt klobasy a slanina
16.05.2013 10:09 - otázka od lenka
Dobry den p. Bukovsky, vy ste uz davno mal mat v TV svoju peavidelnu relaciu. Este vas nikto neoslovil ?
nie, ale neviem, ci by uz toho potom nebolo vela :)
16.05.2013 10:08 - otázka od Etela
Dobry den, Ako sa stravovat zdravo po menopauze? Dakujem
to je velka kapitola v mojej novej knihe, asi tak november, ak sa podari
16.05.2013 10:08 - otázka od palko
je nejaky rozumny dovod preco by mal byt clovek vegetarian, okrem toho, ked ma nejaku diagnozu a je to v ramci diety?
ja svoje mam a ked to bude potrebne Vy si najdete tie svoje
16.05.2013 10:07 - otázka od Dezider
Mili Dr., si vybral stastnu kartu. V inej bolasti, tiez vramci dr profesie, by mozno skoncil aj ako odbornik, aj ako clovek - v horizonte 2 rokov...
ano, napriklad ako politik by som skoncil hned :)
16.05.2013 10:06 - otázka od Miroslav
Dobrý den, mám velké brucho. Vážim 125kg. Mávam výkyvy vo váhe aj 5kg za týžden. Schudnem a priberiem. Poradte mi. Dakujem. Miroslav 50 rokov
jedina pomoc, ktoru Vam teray mozem poskytnut je rada> zabudnite na pevnu volu, najdite si MOTIVACIU! :)
16.05.2013 10:05 - otázka od roman
dobrý deň, kde nájdem prosím Vás čo najpresnejšiu a najrozsiahlejšiu energetickú tabuľku?
a na co vam to je? :) v AKV pouzivame svoj softver, ale casto napriklad aj stranku NutritionData tu http://nutritiondata.self.com/
16.05.2013 10:02 - otázka od katka
Čo hovoríte na vitariánstvo.
dobry den vsetkym :) vitarianstvo je velmi narocne / logisticky aj financne. podla mna v nasich podmienkach je takmer nemozne stravovat sa vitariansky a pritom mat plnohodnotnu, biologicky vyvazenu stravu.. hm..

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9