Prekvapivá príčina problémov s erekciou: Na tento varovný signál väčšina mužov nemyslí!

Ilustračné foto: Gettyimages.com
Zdroj: gettyimages.com
2018-05-31 19:00:00

Problémy s erekciou mnohí muži podceňujú. Pripisujú ich stresu v práci, nude vo vzťahu alebo iným subjektívnym faktorom namiesto toho, aby navštívili odborníka. Odpoveď lekára by ich možno prekvapila.

 

Porucha erekcie môže podľa prednostu Urologickej kliniky Fakultnej nemocnice Brno Dalibora Pacíka ​​predznamenávať problémy so srdcom a cievami. Lekári ich totiž objavujú až u polovice pacientov a už o dva roky skôr ako príznaky kardiovaskulárneho ochorenia, povedal novinárom. Dodal, že muži výrazne podceňujú prevenciu a kvôli tomu sa na ich problémy príde až v čase, keď sú ťažko liečiteľné.

Čítajte viac: Najúčinnejšia prírodná viagra: Zdroj životnej sily s pozoruhodným vplyvom na srdce

Typickým prípadom je rakovina prostaty, ktorá je druhou najčastejšou príčinou úmrtí mužov na nádory. V Česku s ňou žije asi 60 000 mužov. Každý deň lekári odhalia okolo 20 nových prípadov a štyria muži tomuto nádoru podľahnú. Ak sa ochorenie odhalí včas, môže byť nádor liečiteľný alebo zastaviteľný - či už liekmi, chemoterapiou alebo operatívne. V 40 až 50 percentách prípadov muži podľa Pacíka ​​„zomrú s rakovinou prostaty, nie na rakovinu“.

Podľa dávnejších prieskumov projektu STK pre chlapov absolvuje preventívne prehliadky u svojho praktického lekára dostatočne často len štvrtina mužov. V oblasti prevencie rakoviny prostaty môžu lekári vyšetriť žľazu pohmatom a špeciálnym testom. „Väčšina lekárov ho nerobí. Je subjektívny, preto už s ním musí mať lekár nejakú skúsenosť,“ dodal Pacík.

Fotogaléria


Tagy:
impotencia porucha erekcie srdcovo-cievne problémy

2018-05-31 19:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: ČTK, zh

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia