Čo o vás prezradí telo? Psychológovia rozlúštili znaky, ktoré môžu veľa povedať o vašom zdraví i povahe

Zdroj: gettyimages.com
2018-05-11 06:00:00

Máte dlhé ruky, modré oči alebo vás príroda obdarila väčším poprsím? Hoci to na prvý pohľad nemusí tak byť, podľa psychológov to môže veľa povedať o našom zdraví i povahe.

Ženy s dlhými prstami sú dobrodružné v sexe

Hormón testosterón dodáva ženám sexuálny apetít v posteli, rovnako, ako hrá úlohu v dĺžke prstov počas skorého vývoja v maternici, ako dodali vedci z McMaster University v Ontariu. Dlhé prsty naznačujú, že môžu ženy inklinovať k "mužskému" sexuálnemu správaniu a môžu byť viac promiskuitné. Testosterón tiež zvyšuje priestorové povedomie mozgu. Preto by dlhé prsty mohli povedať o tom, že určitá žena je viac schopná porozumieť a udržať si smer.

Čítajte tiež: Horčicu už nikdy viac neodmietajte: Potravina plná živín, ktorá chráni pred desivou chorobou

Modrooké ženy sú múdrejšie

Ženy s modrými očami sú podľa vedcov z University of Louisville pravdepodobnejšie akademicky uspôsobené. Inak povedané, majú vyššie vzdelanie, sú inteligentnejšie a múdrejšie. Nie je však isté, prečo sa to týka žien s modrými očami. Ostatné dámy však nemusia zúfať. Tie s hnedými očami však majú zase rýchlejšie reakčné časy, preto sú športovejšie.

Blondínky lepšie v posteli, brunetky zarábajú viac

Ženy so svetlejšími vlasmi majú podľa psychológov z  Nottingham Trent University väčšiu dôveru a sú viac sexuálne vzrušené. Na druhej strane, brunetky sú perspektívnejšie, čo sa týka dlhodobých vzťahov a zarábajú v priemere o 4 250 libier ročne viac. Z analýzy vyplýva, že 20 % brunetiek bolo v dlhodobých vzťahoch v porovnaní s iba 13 % blondínami.

Evolučná psychologička Catherine Salmonová, ktorá študovala súvislosť medzi farbou vlasov a správaním sa z University of Redlands v Kalifornii dodala: "Ženy, ktoré sú blondínky, zvyčajne priťahujú mužskú pozornosť. Sú sebavedomejšie vo svojich schopnostiach, hoci výsledky nemusia nevyhnutne podporovať ich dôveru.

"Možno tak reagujú na svoje vlastné stereotypy, brunetky majú tendenciu pracovať ťažšie a očakávať menej špeciálneho zaobchádzania."

Ženy s červenými vlasmi nenávidia zubára

U žien s červenými vlasmi je viac ako dvojnásobne pravdepodobné, že odmietnu ísť k zubárovi, podľa vedcov z Clevelandskej kliniky v Ohiu. Je to pravdepodobne spôsobené tým, že sú citlivejšie na bolesť. Predchádzajúce štúdie ukázali, že ľudia s gaštanovými vlasmi sú odolnejší voči anestézii a potrebujú o 20% viac času, aby boli účinné. Predpokladá sa, že je to spôsobené génom, ktorý môže za to, že červené vlasy zohrávajú úlohu v citlivosti na bolesť.

Veľké prsia sú spojené s vyšším IQ

Ženy s veľkými prsiami, podľa výskumníkov z Chicagskej univerzity, dosiahli o 10 bodov vyššie skóre IQ testov. Zrejme sú za to zodpovedné hormóny, ktoré vedú k väčším veľkostiam prsníkov, ktoré sa tiež podieľajú na inteligencii.

Ľudia s veľkými nosmi kýchajú menej

Ľudia s veľkými nosmi dýchajú asi o sedem percent menej zárodkov a znečisťujúcich látok, ako je peľ, pretože sú účinným filtrom. Renee Anthonyová z University of Iowa povedala, že nosy chránia ústa pred vdychovaním takýchto častíc. To môže znížiť riziko infekcie.

Dlhé nohy znižujú riziko vzniku cukrovky

Pri každom zvýšení o 4,3 cm v dĺžke nohy sa podľa vedcov z University of Bristol znížilo riziko vzniku cukrovky o 19 percent.

Kratšie prsty na nohách spôsobujú rýchlejší beh

Krátke prsty pomáhajú ľuďom bežať rýchlejšie podľa štúdie uverejnenej v Journal of Experimental Biology. Ian Bezodisan, odborník z  Univerzity Walesovho inštitútu v Cardiffe vysvetlil, že keď je kosť dlhšia, musí vynaložiť väčšie úsilie, čo sa týka pohybu kĺbu. Ľudia s dlhými prstami zase majú zvýšené riziko, že budú trpieť zranením, ako je zápal šliach.

Postava presýpacích hodín zvyšuje plodnosť

Ženy, ktoré majú väčšie boky a užší pás majú lepšiu šancu na ľahšie porodenie dieťaťa. Zrejme za to môže fakt, že majú o 37 % viac hormónov plodnosti. Ženy s veľkým zadkom zase môžu mať aj inteligentnejšie deti, pretože tento tuk sa používa na vytvorenie mozgu detí.

Dlhé ruky sú sexy

Muži považujú ženy s dlhými rukami za atraktívnejšie, ako uviedli výskumníci z University of New South Wales, Sydney. Vedúci autor profesor Robert Brooks verí, že dlhé ruky naznačujú, že žena je vhodným kamarátom, avšak nie je jasné, prečo.

Fotogaléria

2018-05-11 06:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia