Odstráni zubný povlak už za pár sekúnd: Vyrobte si ústnu vodu s ohromnými účinkami!

Zdroj: thinkstock.com
2018-03-11 15:29:00

Ľudské ústa sú plné baktérií. Spolu s hlienmi a ďalšími nečistotami tvoria na zuboch nepeknú mäkkú a lepivú vrstvu - zubný povlak. Účinne sa ho možno zbaviť dôkladnou zubnou hygienou. Taktiež môžete staviť na účinky ústnej vody, vyrobenej doma, ktorá vás svojimi účinkami dostane do kolien!

Zubný povlak je neviditeľná vrstva obsahujúca baktérie. Predstavuje vinníka za vznik zubného kazu, ochorenia ďasien a výskytu zubného kameňa. Keďže sa často usadzuje na zuboch v oblastiach, ktoré sa ťažko čistia, ako v miestach zubného krčku, obvykle ho nedokážeme dôkladne odstrániť. Výsledkom môže byť stvrdnutie povlaku, ktorý môže odstrániť len zubný špecialista. Navyše, baktérie z povlaku premieňajú cukry na kyseliny, ktoré rozpúšťajú minerálne soli zo zubnej skloviny.

Čítajte tiež: Diagnóza na toalete: Farba moču odhalí, čo sa deje vo vašom tele

Bezpečná ústna voda bez chémie

Okrem toho, že je dobré dbať na správnu techniku čistenia zubov a používať dentálnu niť a medzizubnú kefku, účinným pomocníkom je tiež ústna voda, ktorá sa dostane na miesta, ktoré sú ťažko dosiahnuteľné klasickou zubou kefkou! Nepoužívajte však len tak akúkoľvek ústnu vodu. Väčšina z nich, bežne dostupná v obchodoch, je síce účinná, no obsahuje veľa agresívneho alkoholu, ktorý môže poškodiť zuby. Taktiež na zuby neblaho vplývajú konzervačné látky, umelé sladidlá a rôzne iné chemické látky.

Vytvorte si vlastnú ústnu vodu v pohodlí domova. Aspoň budete presne vedieť, čo obsahuje.

Ingrediencie:

  • 1 lyžica jedlej sódy
  • 1 kvapka tea tree oleja
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1 šálka teplej vody

Všetky ingrediencie premiešajte a používajte po klasickom vyčistení zubov!

2018-03-11 15:29:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia