Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nevysvetliteľná explózia vzrušenia: Nezvyčajné veci, ktoré vám za pár sekúnd zvýšia libido

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: pixabay.com)

Spontánne orgazmy sú ako vulkanické erupcie. Vyskytujú sa obvykle v nevhodnom čase a akonáhle ich niečo spustí, neexistuje spôsob, ktorý by ich zastavil.

Hoci sa na ľudskom tele nachádzajú body, ktoré ich môžu spustiť a ich vynechaním je ľahké sa vyhnúť nežiaducemu vzrušeniu, existujú i nezvyčajné veci, ktoré zvýšia vaše libido. Tie spôsobia, že sa v priebehu okamihu, keď to najmenej čakáte, dostanete do vzrušenia, z ktorého sa dostanete už len veľmi ťažko von...

Keď zlyhajú lieky

Antidepresíva sú navrhnuté tak, aby zlepšili náladu. V niektorých prípadoch však spravia viac, než by človek čakal... Najvýraznejší vedľajší účinok, ktorý sa kedy spozoroval, bol spôsobený liekom nazývaným klomipramín, ako sa píše na iflscience.com. Ten spôsobil niektorým pacientom, ktorí ho brali, orgazmus zakaždým, keď si zívli. Nie je známe, ako tento liek na depresiu priniesol takýto účinok, no môže to mať niečo spoločné s adrenokortikotropným hormónom, ktorý hrá úlohu pri vyvolávaní zívania a tiež sa podieľa na mužskej ejakulácií.

Čítajte tiež: Jeden mesiac bez sacharidov: Výsledok sa prejavil na tele nečakaným spôsobom!

Barry Komisaruk je neurológ na Rutgersovej univerzite a odborník na negenitálne orgazmy. Podľa neho orgazmus predstavuje generalizovaný proces v nervovom systéme, čím sa vytvárajú "stimuly rôznych typov, ktoré dosahujú intenzitu, ktorá môže vyvolať systém s vysokým prahom."

Podobne povedal, že "zívanie a strečing predstavujú rovnaký orgazmický proces budenia excitácie - v tomto prípade svalové napätie - ktoré potom spúšťa relaxáciu. Otázkou je, ako môžu iné typy stimulov prechádzať do príjemného aspektu orgazmu? A nemyslím si, že na to má niekto dobré vysvetlenie."

Ďalšie antidepresíva nazývané venlafaxín môžu niekedy spôsobiť pretrvávajúcu poruchu pohlavného vzrušenia (PGAD) u žien, keď ich prestanú užívať. V jednej štúdii žena uviedla, že nie je schopná jazdiť v aute po prerušení liečby, pretože vibrácie jej spôsobili, že bola vzrušená a zažila až tucet orgazmov, jeden po druhom.

PGAD je charakterizovaný častým vzrušením pohlavných orgánov bez akéhokoľvek sexuálneho vzrušenia alebo túžby. Príčina ochorenia nie je známa, ale zistilo sa, že k nemu prispieva niekoľko neočakávaných faktorov. V jednom prípade žena zažila až 15 orgazmov denne po tom, čo zvýšila príjem sóje vo svojej strave na 1,8 kilogramu denne.

Nedostatok sexu môže spôsobiť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

David Goldmeier, vedúci na klinike Jane Wadsworth Sexual Function Clinic at St Mary's Hospital v Londýne povedal, že existujú dva typy PGAD. Najbežnejšia forma je spôsobená pudendálnou neuralgiou, pri ktorej pudendálny nerv spôsobí vzplanutia vtedy, kedy by nemal. A vzhľadom na to, že zmyslové informácie z oblasti pohlavných orgánov poskytujú informácie na mozgovej úrovni, osoba je pohlavne vzrušená, aj keď nie sexuálne.

Ako Goldmeier tvrdí, tento stav "môže byť dosť zničujúci z hľadiska psychických následkov."

Nervový zmätok

Každý vie, že dotyk samého seba ho môže priviezť k orgazmu. Niekedy však netreba spraviť ani to! Holandská žena v strednom veku krátko po tom, čo sa dostala z kómy, začala prežívať spontánne orgazmy, ktoré vznikli v jej ľavej nohe. Výskumníci ju dokonca dokázali priviesť k orgazmu tým, že elektricky stimulovali jej nohu. Naznačili, že jej mozog stratil schopnosť rozlišovať medzi nohou a vagínou, keďže nervy z oboch častí tela vstupujú do miechy, teda viac menej do rovnakého bodu.

Takéto stavy ukazujú, do akej miery vplýva neuroveda na organizmus. Medzi mnohými oblasťami mozgu, ktoré sa aktivujú počas orgazmu, sú hipokampus, cerebellum, dolný kmeň mozgu a predná kôra. Zlyhanie v ktorejkoľvek z týchto oblastí môže viesť k vážnym podivným erotickým epizódam. Jedna epileptická žena objavila, že začala mať orgazmy počas záchvatov, vyvolané výlučne čistením zubov. Skúmanie mozgu ukázalo, že to mohlo byť spôsobené poškodeným hipokampom.

Skúsenosť so sexuálnym vzrušením počas cvičenia je prekvapujúco celkom bežné a nedávny prieskum, ktorého sa zúčastnilo 370 žien, ukázal, že brušáky sú najčastejšou príčinou orgazmu. Tajomný ostáva i naďalej ženský orgazmus, hoci môžu byť na vine tlaky na klitoris alebo na zvýšený prietok krvi do vagíny.

Najpodivnejší orgazmus spôsobila ženám jedna huba, rastúca na lávových poliach na Havaji. Stačilo si k nej pričuchnúť a polovica všetkých žien, ako uvádza jedna štúdia, zažila náhlu explóziu sexuálneho potešenia, zatiaľ čo muži boli voči tomu imúnni.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9