Parfém, ktorý nepustíte z rúk: Unikátny recept na výrobu zdravšej alternatívy

Slováci majú čoraz nižší záujem o preventívne prehliadky.
Zdroj: profimedia.sk
2017-11-29 10:00:00

Výber správneho parfému je tvrdým orieškom nielen preto, že nie každá vôňa ulahodí nášmu čuchu. Problémom je fakt, že dnešné parfémy obsahujú množstvo chemických látok, ktoré môžu uškodiť. Vyrobte si svoj vlastný parfém, ktorý nezaťaží organizmus!

Parfémy si nanášame na krk, na zápästie a na iné časti tela, kde sú lymfatické uzliny. Ich úlohou je očisťovanie tela od toxínov. Ak používame syntetické parfémy, sťažujeme tak prácu našim lymfatickým uzlinám. Do nášho tela sa dostávajú chemické látky, ktoré telo nevie vylúčiť. Preto sú lepšou voľbou prírodné vône, ktoré telo až tak nezaťažujú, majú príjemnú vôňu a ešte k tomu majú aj terapeutický účinok.

Čítajte tiež: Pomoc pri chorobách žalúdka a čreva: Tabletka, ktorú majú všetci doma!

Jedným z riešení je sú napr. Bachove parfémy, ktorých základom sú liečivé Bachove esencie zo stromov a kvetín. Ide o univerzálne vône, ktoré sú zaujímavé tým, že na každom voňajú trošku inak. Oplatí sa siahnuť tiež po prírodných esenciálnych olejov, ktoré neobsahujú žiadne prídavné látky. Stačí pár kvapiek zmiešať s kokosových olejom a máte k dispozícii zdravú alternatívu parfému!

Ako na zdravý parfém?

Mať tak parfém, ktorý vám bude voňať, ktorý okúzli opačné pohlavie a hlavne, ktorý je zdravý. Pre niektorých sen, no v skutočnosti realita. V prípade, ak si vyrobíte ten vlastný v pohodlí domova!

Budete potrebovať:

  • ¼ lyžice mandľového oleja

  • ½ lyžice vanilkového extraktu

  • 2 až 3 kvapky klinčekového oleja

  • Fľaštičku s rozprašovačom

Prísady, okrem klinčekového oleja zmiešajte vo fľaštičke a následne poriadne potrepte. Ak neucítite vanilkovú vôňu, môžete ešte pridať ½ lyžičky vanilkového extraktu. Napokon pridajte klinčekový olej, no buďte pritom opatrný, keďže tento olej môže prebiť vôňu vanilky. Preto by sa oba mali dávkovať kvapka po kvapke. Na záver ešte potrepte.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie chémia parfém recept

2017-11-29 10:00:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia