Stačí pár sekúnd a dozviete sa pravdu: Testy, ktoré odhalia váš zdravotný stav

Zistite pomocou jednoduchého testu, či máte dobrý sluch!
Zdroj: thinkstock.com
2017-10-20 06:00:00

Na odhalenie možných zdravotných peripetií vám postačí len niekoľko sekúnd, hodinky či papier. Neveríte? Vyskúšajte nasledujúce triky, vďaka ktorým zistíte, ako ste na tom so svojím zdravím!

Sluch

Máte dobrý sluch? Budete potrebovať hodinky so sekundovou ručičkou. Choďte s nimi do tichej miestnosti, zapchajte si jedno ucho a hodinky priložte k druhému, ako sa uvádza na prozeny.blesk.cz. Následne ich pomaly od ucha odďaľujte. Počujete tikanie aj vo vzdialenosti vystretej ruky? Váš sluch je výborný!

Čítajte tiež: Zlatá baňa plná zdravia? Účinky piva na srdce vám vyrazia dych

Pľúca

Zdravie svojich pľúc spoznáte pri svižnej dvojminútovej prechádzke počas rozhovoru. Ak doslova lapáte po dychu, veľmi sa zrýchli a je celkovo nepríjemný, mali by ste zájsť za svojím lekárom na preventívnu prehliadku. Samozrejme, je potrebné riešiť aj lepšiu kondíciu...

Pamäť

Skúste násobky sedem. Kam ste sa dostali? K tretiemu násobku? Čím dlhšie vám to trvá, tým starší je váš mozog. Môžete tiež skúsiť iný test - poproste niekoho, aby umiestnil desať vecí na tácku. Desať sekúnd sa na ne pozerajte a potom zavrite oči. Koľko vecí z tácky ste si zapamätali? Ak ste vymenovali 6 až 7 vecí, pamäť máte v dobrom stave. Ak menej, mali by ste trénovať svoj mozog.

Držanie tela

Postavte sa približne 3 centimetre od steny a oprite sa o ňu chrbtom. Rozpažte ruky do tvaru kríža a dlane otočte smerom k stene. Napnite brušné svaly, pokiaľ sa dlaň nedotkne steny. V tejto pozícii by sa malo vaše telo dotýkať steny v oblasti kostrče, dlaní, lopatky a hlavy. Ak musíte zakloniť hlavu, aby sa dotýkala steny, mali by ste zapracovať na držaní tela.

Pružnosť

Viete si bez problémov za chrbtom rozopnúť podprsenku jednou rukou? S pružnosťou nemáte žiadny problém. Ak to nedokážete, mohlo by to svedčiť o skrátených prsných svaloch. Je dobré, ak sa pravidelne preťahujete, vďaka čomu nebudete hrbatí. Čím ste starší, tým viac vám malá ohybnosť môže spôsobovať zranenie. Začnite uvažovať o joge.


Hrozivý dopad farbenia vlasov: Na krásu doplatíte zdravím!


Štítna žľaza

Natiahnite ruku dlaňou nadol a na jej chrbát položte list papiera. Ak sa papier veľmi trasie a zároveň sa prejavuje u vás niektorý z uvedených príznakov: hyperaktivita, kŕče vo svaloch, rýchly tep, strata hmotnosti, navštívte lekára. Môže ísť o zvýšenú činnosť štítnej žľazy.

Mozog

Neschopnosť dotknúť sa prstom špičky nosu môže signalizovať vážne neurologické choroby ako otras mozgu, roztrúsenú sklerózu alebo mŕtvicu. Poškodené nervové bunky v mozgu ovplyvňujú koordináciu a vnímanie hĺbky. Poproste niekoho, aby sa posadil oproti vám na vzdialenosť paže a aby pohyboval prstami do oboch strán, potom dozadu a dopredu. Zakaždým sa pokúste dotknúť sa jeho prstov. Potom sa rovnakým prstom dotknite špičky svojho nosa. Ak ste minuli prsty svojho kamaráta alebo svoj nos, je na čase ísť na lekársku prehliadku.

Zrak

Pozrite sa na veľké okno z čo najväčšej diaľky, najideálnejšie cez celú miestnosť. Najprv pravým okom 30 sekúnd, potom ľavým. Mali by ste vidieť okraje rámu - vertikálne a horizontálne rovnobežné línie. Ak rámy vyzerajú, že nie sú rovné, je čas zájsť za očným lekárom.

2017-10-20 06:00:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia