Najúčinnejšie triky, ako sa zbaviť dotieravého hmyzu: Odteraz už nebudete obeťou útoku komárov

Nedajte komárom šancu!
Zdroj: pixabay.com
2017-07-30 15:30:00

Sezóna opaľovania sa pri jazerách, vodných plochách, grilovania na záhrade je v plnom prúde. Leto nám okrem radovánok pri vode prináša aj rad nepríjemnosti. Jednou z nich sú nepríjemné, otravné komáre.

Ako sa spieva v známej pesničke? Sú tu komáre, nikto ich nemá rád.....Ako si nimi zatočiť? A čo radšej neskúšajte? Prečítajte si najúčinnejšie metódy, ako sa zbaviť tohto dotieravého hmyzu.

Čítajte tiež: Muž dva týždne nepoužil mydlo ani sprchový gél: Nastali ohromné zmeny, ktoré nečakal

Čo zaberá:

Použite ventilátor

Použite ventilátor, nastavte ho tak, aby fúkal smerom na dolnú časť tela. Komáre zvyknú lietať veľmi blízko pri zemi, takže vietor z ventilátora im zamedzí prístup.

Spomaľte

Prítomnosť oxidu uhličitého signalizuje komárom, že v blízkosti sa nachádza potrava. ​Spomaľte, nestresujte. Keď sa vaša srdcová frekvencia zvýši, vaše telo produkuje viac CO2. Ak sa chcete vyhnúť štípancom a ste na voľnom priestranstve, necvičte, nepite alkoholické nápoje, nejedzte príliš korenisté jedlá. Akokoľvek zvýšite produkciu CO2, stanete sa obeťou útoku komárov, budú vás milovať.

Oblečte si športové oblečenie

Komáre nevedia preniknúť k telu cez oblečenie, ktoré má veľmi tesnú štruktúru. Zatiaľ čo bavlna a bielizeň vás zvyčajne neochránia proti hmyzu, veľa syntetických vlákien obzvlášť high-tech športové oblečenie je tkané dostatočne na husto a komáre cez látku nepreniknú. Akýkoľvek odev, ktorý ponúka ochranu proti slnku, má tiež dostatočne nepreniknuteľné tkanie a komárom dá stopku.

Oblečte si svetlé farby

Komáre lietajú veľmi nízko pri zemi, hľadajú svoju obeť, ktorá je v kontraste s horizontom. Tmavé farby vyniknú, no svetlé farby sú menej atraktívne.

Repelenty

Na repelenty sa síce zniesla spŕška kritiky, že obsahujú veľa chémie, no na druhej strane sú veľmi účinné. Rovnako ako čokoľvek, čo si na kožu natriete, môže u niektorých ľudí spôsobiť alergickú reakciu. Ak sa však budete riadiť podľa pokynov sú v podstate neškodné a účinkujú. Treba ich však správne aplikovať. Po prvé, nemali by ste sprejovať telo a oblečenie, ako to robíte s parfémom. Namiesto toho si trochu streknite na ruky a natrite na členky, lakte, zápästia, na čelo a na miesta, kde je vaša pokožka tenká. Tam sa totiž komáre najradšej kŕmia.

Vyhnite sa hodinám, keď majú komáre nálety

Všetci správni vodáci vedia, že vietor sa utíši vtedy, keď slnko vychádza a zapadá. Keď nefúka, komáre majú raj a ľahko sa stanete ich obeťou. Ak môžete, choďte na výlet mimo týchto hodín.

Odolajte nutkaniu sa poškriabať

Pokúste sa ovládať a neškrabte si pokožku. Ak to budete robiť, budete len dráždiť pokožku a škrabance môžu spôsobiť zápal. Aj keď vám celá bytosť prikazuje, aby ste sa poškriabali, zostaňte silný. Skúste si na poštípane miesto priložiť trochu ľadu, zmierni to zápal a tým aj nutkanie na škrabanie.

Toto radšej neskúšate:

Nekupujte vonné sviečky a oleje

Vonné sviečky, aromatické oleje fungujú len vtedy, keď sa medzi vás a komára dostane ich dym, inak nie sú veľmi účinné.


Ľudia s touto krvnou skupinou majú viac šťastia ako ostatní: Najväčší rozdiel je v mozgu


Jedlom proti komárom

Možno ste počuli, že konzumácia banánov, cesnaku alebo doplnkov s vitamínmi B môže odpudzovať komáre. Odborníci sa zhodujú v názore, že to môžete vyskúšať, no fungovať to nebude.

Nekupujte ultrazvukové zariadenia proti komárom

Existuje veľa ultrazvukových zariadení a aplikácií, ktoré majú odlákať komáre napodobňujúc zvuky vážok, ktorých sa boja. Je málo pravdepodobné, že ich to odradí.

Nestriekajte si ústnu vodu na pokožku

Niektorí ľudia hovoria, že ústna voda odpudzuje komáre, pretože obsahuje eukalyptol, ktorý sa nachádza aj v niektorých repelentoch. Ďalšia zložka s názvom Triclosan je spájaná s prevenciou proti malárii, čiže opäť bojuje s dotieravým hmyzom. Výskum však ukazuje, že ústa voda vás neochráni a zázrak sa neudeje.

Nefungujú ani náramky proti komárom

Ak použijete repelent, je možné, že komár na vás aj sadne, ale nepoštípe vás. Akákoľvek iná forma, ktorá sa priamo na koži nerozšírila, nebude fungovať. Je preto zbytočné investovať do náramkov, ktorý máte len na ruke.

2017-07-30 15:30:00  |  Text: pp   |  Foto: Pixabay.com  |  Zdroj: prevention.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia