Nedovoľte tropickej noci, aby vás obrala o spánok: Skvelé tipy, ako prežiť nočné dusno!

Aj tropickú noc môžete prespať!
Zdroj: profimedia.sk
2017-06-23 06:00:00

S príchodom leta a horúcich dní, kedy sa teploty štverájú cez tridsiadku, pribúda aj tropických nocí, keď máme často problém zaspať, alebo neprebudiť sa na to, že je nám je nepríjemne teplo. Preto sme si pre vas pripravili niekoľko tipov ako sa osviežiť počas tropickej noci.

Zavrite okná

To, čo po prvom prečítaní znie ako šialenstvo, však má svoje opodstatnenie. Cez okná predsa dnu vniká teplý vzduch. Náš tip: Pozatvárajte okná a pozaťahujte záclony, aby bola izba tak tmavá ako to len je možné.

Pred venvilátor umiestnite ľad

Ak mate v spálni ventilátor, položte pred ventilátor ľad. Tento trik zaručene ešte viac ochladí vzduch v spálni. Náš tip: Dajte dve litrové fľaše vody zmraziť do mraziaka a po zmrazení ich postavte pred ventilator, aby cez ne fúkal studený vzduch.

Použite termofór (áno, skutočne)

Termofor, alebo ohrievaciu fľašu, zvyčajne používame na zahriatie. Ale môže to fungovať aj naopak. Náš tip: Naplňte termofor studenou vodou a umiestnite ho pod posteľ. Za vyskúšanie nič nedáte a možno si tento nezvyčajný trik obľúbite.

Udržujte vankúš v chlade

Je preukázané, že telovú teplotu vo veľkej miere ovplyvňuje teplota hlavy. Preto môže studený vankúš, počas tropickej noci, pomôcť. Náš tip: Pred spaním vložte vankúš do chladničky alebo do chladiacej tašky, ktorú bežne používate na piknik.


Do niekoľkých minút vám spľasne bruško: Potravina, ktorá dokáže zabrániť nafukovaniu!


Plachta namiesto periny

Perinu počas tropickej noci vymeňte za plachtu. Náš tip: Najlepšou voľbou je plachta vyrobená z bavlny.

Doprajte si sprchu

Studená sprcha vám po horúcom dni určite dobre padne, navyše zníži teplotu tela a ľahšie po nej zaspíte.

Vyhnite sa alkoholu

Dopriať si na konci rozpáleného letného dňa dobre vychladené pivo alebo víno v príjemnej spoločnosti kamarátov má svoje čaro. Ale nezabúdajte, že keď máte v tele alkohol, ten len umocní pocit tepla za, už aj tak teplého počasia.

Ľahké jedlá

Snažte sa obmedziť ťažké jedlá obsahujúce karbohydráty. Po konzumácií ich telo ďalej spracúva - a tým vytvára vnútornú teplotu - oveľa dlhšie ako ľahké jedlá. Náš tip: Počas horúcich letných dní zaraďte do svojho jedálnička šaláty a ovocie.

Čítajte tiež: Stačí pár krokov a vaše telo sa začne meniť: Sila každodennej prechádzky vyráža dych!

2017-06-23 06:00:00  |  Text: ld   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia