Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Čo dokáže spraviť objatie s ľudským telom? Nielen krásne vyznanie, ale aj prevencia!

Objatie považujeme za obyčajný a prirodzený prejav lásky a náklonnosti. Pritom mnohí ani len netušia, akú má veľkú silu!
Objatie považujeme za obyčajný a prirodzený prejav lásky a náklonnosti. Pritom mnohí ani len netušia, akú má veľkú silu! (Zdroj: thinkstock.com)

Dnešný deň patrí osobe, ktorá je najdôležitejšou a najmilovanejšou v našom živote. Mama je pre každého len tá jedna a tým je výnimočná. Ťažko nájsť tie správne slová, ktoré by dostatočne vyjadrili city k nej.. Niekedy postačí zázračné gesto - objatie, ktoré má dokonca liečivé účinky!


Objatie považujeme za obyčajný a prirodzený prejav lásky a náklonnosti. Pritom mnohí ani len netušia, akú má veľkú silu! Prináša nielen priaznivé emócie. Tento vrúcny akt má množstvo iných benefitov, o ktorých ste zrejme doteraz netušili. Túto príjemnú terapiu by sme si mali dopriať, podľa možností tak často, ako sa dá.

Posilňuje imunitu

Vedecký tím z Univerzity v Pittsburghu a Virgínii zrealizoval štúdiu, v ktorej skúmali účinky objatia na imunitný systém človeka. Výsledky boli uverejnené v časopise Psychological Science. Výskumu sa zúčastnilo 406 mužov a žien. Výsledky boli prekvapujúce! Tí, ktorí sa častejšie objímajú, sú nielen odolnejší voči chladu, ale aj voči chorobám vrátane prechladnutia. V tomto zimnom období je zvýšené riziko chorôb, preto by účinnou prevenciou mohli byť objatia! Zohrávajú taktiež významnú úlohu v prevencii proti infekciám. Naša telesná teplota počas objatia neklesá a posilňujú sa imunitné schopnosti.

Ak niekto už ochorie, aj vtedy sa oplatí objímať! Objatie totiž dokáže zmierniť príznaky ochorenia, čo preukázali vedci. Pokusné osoby vystavili chrípkovým vírusom a zistili, že tí, ktorí sa intenzívnejšie a častejšie objímali, boli proti ochoreniu odolnejší. Ak chorí ľudia nezabudli na tento vrúcny akt, ochorenie u nich prebiehalo miernejšie a navyše, mali rýchlejšiu dobu rekonvalescencie. Objatie vám nepredpíše žiaden lekár. Naordinujte si ho sami!


Stačí užívať ružovú tabletku jeden týždeň a potom to príde: Dopad na zdravie za krátku dobu!


Sú výborné na dušu, keďže sa vďaka nim do krvi vo zvýšenej miere vylučuje oxytocín, hormón šťastia, ktorý pomáha telu uvoľniť sa. Dokonca stimulujú činnosť srdca a znižujú krvný tlak! Naopak nedostatok kontaktu spôsobuje problémy. Zvyšuje stres, nervozitu a napätie, navodzuje poruchy spánku a prináša depresívne stavy.

Kedy má najlepší účinok?

Aby však malo objatie maximálny účinok, podľa amerických terapeutov by si mal človek denne vychutnať aspoň štyri objatia. Najideálnejších je až dvanásť takýchto láskyplných zovretí počas jedného dňa. Toto gesto je citová záležitosť a mali by sme sa riadiť pri ňom výlučne pocitmi. Zatvoriť oči a nechať sa unášať myšlienkami, precítiť dotyk a nechať sa liečiť. Objatie si treba vychutnať a nerobiť to len z donútenia. Neoplatí sa to robiť nasilu.

Využite dnešný deň na prevenciu pred chorobami! Dnešný Deň matiek je na to ako stvorený..

Čítajte tiež: Ako spať, keď máte bolesti? Takto vyzerá správna spánková poloha pri zdravotných problémoch!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9