Nechutný trend, pri ktorom relaxujú milióny ľudí: Upokojuje táto zábavka aj vás?!

Vyrážky sú problémom, s ktorým bojujú mnohí mladí ľudia.
Zdroj: thinkstock.com
2017-05-17 12:00:00

Ľudia majú rôzne zábavky. Niektorí dokonca sledujú videá na ktorých prebieha vytláčanie vyrážok a pórov. Áno, čítate dobre. Ste znechutení? Isto nie ste sami. Sledovanie týchto videí je tenkou hranicou medzi fascináciou a zhnusením.

I napriek tomu ich na internete sleduje vyše milióna divákov. Za videami stojí dermatologička Sandra Lee, ktorá vystupuje pod menom Piple Popper. Aj ona samotná bola spočiatku prekvapená z toľkej popularity.

Ľudia sú fascinovaní pohľadom na pleť, ktorá je plná nečistôt a zrazu je čistá,“ hovorí Lee. Je dokonca presvedčená, že takéto videá robia ľudí šťastnými. "V skutočnosti mnoho ľudí dokážu upokojiť. Mnohí tvrdia, že videá zmierňujú ich úzkosť, dokonca ich pozerajú, aby zaspali,“ dodáva Lee. Podľa nej sa tak ľudia veľa dozvedia o svojich telách a pokožke. "Môj otec je dermatológ, takže od malička som sa stretávala s touto profesiou a vedela som, čo chcem robiť. Rada pracujem s rukami a baví ma to,“ hovorí o svojej profesii.

Dermatologička zároveň radí ľuďom, ako sa zbaviť vyrážok.

„Nevytláčajte nič, čo je ešte pod kožou a nemá žltú, alebo bielu hlavičku. Vytláčanie podkožnej vyrážky na silu, môže byť nepríjemné, bolestivé. Dokonca riskujete, že vám miesto opuchne, dostane sa tam infekcia a tvár zostane zjazvená,“ varuje doktorka Lee.


Zabudnite na to, čo ste počuli: Známe korenie s nulovými liečivými vlastnosťami?!


Video je vhodné len pre silné žalúdky:

Ako si poradiť s vyrážkami?

Krok 1: Identifikujte vinníka

V prvom rade identifikujte o aký druh pupienka ide.

Komedóny – čierne, alebo biele akné, naznačujú upchaté póry. Môžete ich vytlačiť aj sami doma.

Pustulky a zápalové papuly  -  vystúpené biele pupienky, alebo klasické začervenané pupáky. Vyrážky je vhodné vytlačiť.

Cysty a uzliny – podkožné bolestivé vyrážky (cystické akné). Väčšinu z nich nie je možné vytlačiť. Ak máte tento typ akné, vyhľadajte pomoc, v tomto prípade sú často potrebné lieky na predpis.

Krok 2: Zistite, či je pupienok už pripravený na vytlačenie

Ak má pupienok bielu alebo žltú hlavičku, je pripravený. Umyte si ruky a tvár teplou vodou a vyčistite pleť čistiacim prostriedkom, ktorý bežne používate. Potom priložte na tvár teplý obklad, ktorý otvorí póry a umožní ľahšie vytláčanie. Zatlačte v okolí vyrážky a uvoľnite obsah zaneseného póru. Prestaňte, ak vidíte krv.

Krok 3: Vyčistite

Po vytlačení vyrážky si na miesto priložte studený obklad. Potom miesto vydenzifikujte alkoholom, alebo prípravkom, ktorý obsahuje kyselinu salicylovú, ktorá zabraňuje vzniku upchávaniu pórov a vzniku nových vyrážok.

Čítajte tiež: Stačí užívať ružovú tabletku jeden týždeň a potom to príde: Dopad na zdravie za krátku dobu!

2017-05-17 12:00:00  |  Text: pp   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: nypost.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia