Rýchle triky, ako zvýšiť energiu do niekoľkých sekúnd: Dajte zbohom klipkajúcim očným viečkam!

Prebuďte sa!
Zdroj: thinkstock.com
2017-05-12 06:00:00

Patríte medzi tých, ktorým sa zatvárajú očné viečka už pred obedom? Hoci koniec pracovnej doby sa vám zdá byť na míle vzdialený, vy to zvládnete. Stačí poznať pár účinných trikov, ktoré vás v priebehu niekoľkých sekúnd prebudia a vďaka ktorým nebudú pre vás nasledujúce hodiny utrpením!


Mnohí zvyknú riešiť náhlu únavu šálkou kávy alebo nejakou sladkou tyčinkou. Cukor a kofeín im síce dodá okamžitú energiu, no tento stav bude trvať len chvíľu. Ako rýchlo stúpne, tak rýchlo aj odznie. Výsledok? Nakoniec sa budete cítiť ešte malátnejší a unavenejší! Budete tak akurát zrelí len do postele. Aby ste vydržali do konca pracovného dňa, museli by ste tento postup  opakovať stále dokola. Obe uvedené látky majú svoje negatíva, preto je dobré zaradiť do svojho života ďalšie triky, ktoré vám môžu pomôcť udržať energiu stabilnejšie!

Zoznam bojovníkov proti únave, ktorí vás postavia na nohy takmer okamžite:

Zaspievajte si

Máte svoju obľúbenú pesničku? Spievajte! Spev vám zdvihne emócie na maximum, zatiaľ čo zníži hladinu stresových hormónov v tele. Podobný účinok má aj počúvanie hudby. Jeden výskum ukázal, že hudba v pozadí popri vykonávaní nejakej činnosti môže pomôcť zamestnancom viac sa sústrediť, byť produktívnejší a celkovo šťastnejší. Zapnite si rádio a nalaďte si pop, rock či iný žáner hudby, aby ste zistili, ktorý ulahodí vašim ušiam i mozgu.

Stlačte bod tlaku

Techniky akupresúry sa dlho používajú napr. na liečbu migrény, stresu i napätia. Stlačte bod medzi palcom a ukazovákom na niekoľko minút, aby ste rýchlo zvýšili energiu!


Veľký omyl v stravovaní: Opačný efekt vylúčenia múky z jedálnička s hrozivým dopadom!


Privoňajte si k citrónu a škorici

Vitamín C je zázračný pomocník! Vôňa citrónu môže revitalizovať vaše zmysly a odstrániť únavu. Citrusové vône z pomarančov, limetky a citrónov stimulujú bdelosť. Siahnite po ovocí alebo citrusovom telovom mlieku a užívajte si krásnu vôňu, ktorá vás postaví na nohy!

Výskumy dokazujú, že aj závan voňavého korenia - škorice môže znížiť únavu. Výborný je 100% esenciálny škoricový olej, ktorý sa používa do aromalampy. Poprípade si môžete kvapnúť olej na zápästie a občas privoňať.

Flirtovanie

Malý nevinný flirtík dokáže oživiť deň, ktorý sa zdá byť únavný! Srdce sa vám rozbúcha, mozog začne viac pracovať.. Nerobte však nič silené. Stačí jemné pohladenie, vyjadrenie záujmu či spoločný humor.

Kontakt s priateľmi

Emócie sú prekvapivo nákazlivé. Tí, ktorí sú vždy nadšení a pozitívne naladení, vám môžu v priebehu niekoľkých sekúnd dodať nekonečnú energiu. Zavolajte svojej priateľke! Pozor však na to, aby bola na rovnakej vlne ako vy. Ak je človek, s ktorým sa rozprávate práve negatívny, môže naopak energiu z vás ľahko vysať.

Dýchajte zhlboka

Vyjdite na čerstvý vzduch, alebo si otvorte dokorán okno. Niekoľkokrát sa zhlboka nadýchnite do brucha a zároveň veľmi pomaly vydychujte. Prílev energie je okamžitý!

Čítajte tiež: Domáci test, ktorý odhalí krutú pravdu: Za pár minút zistíte, ako ste na tom so spánkom!

2017-05-12 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia