Domáci test, ktorý odhalí krutú pravdu: Za pár minút zistíte, ako ste na tom so spánkom!

nedostatok spánku môže vyvolať vážne komplikácie, oddychujte!
Zdroj: thinkstock.com
2017-05-11 11:30:00

Jeden deň si ľahnete do postele o jedenástej v noci, inokedy sa vám to podarí až po polnoci. Aj keď spíte nepravidelne, ste si istí, že máte kvalitný a dlhý spánok. Nasledujúci domáci test vás však môže vyviesť z mieri a prezradí to, čo ste nechceli!

Nedostatok spánku sa týka čoraz väčšieho počtu ľudí. Uponáhľaná doba, v ktorej chceme stihnúť aj nemožné, si vyžiadala prebdené noci, plné nekvalitného spánku, ktorý navyše trvá len pár hodín. Výsledkom je nedostatočná regenerácia organizmu, únava a strata koncentrácie. Následky sú však ešte horšie.. Vedú k nepríjemným komplikáciám a zdravotným problémom. Ak nad nedostatkom spánku len krútite hlavou a zaryto tvrdíte, že vás sa tento zdravotný problém netýka, môžete byť na omyle!

Ako na to?

Ste si istí, že svojmu telu doprajete dostatok odpočinku? Aj keď v posteli nie ste 7-9 hodín, napriek tomu ste presvedčení o tom, že nepotrebujete spánok doháňať? Podľa britských vedcov na čele s profesorom a výskumným pracovníkom Nathanielom Kleitmanom z Chicagskej univerzity, ako píše mirror.co.uk, vám môže nedostatok spánku odhaliť nasledujúci test, ktorý si môžete spraviť v pohodlí domova.


Triezvy pohľad na citrónovú vodu: Mýty, ktoré zmenia váš názor na ňu!


Pripravte si kovový tanierik a polievkovú lyžicu. Test vám zaberie 1 hodinu času. Popoludní si ľahnite na chrbát, vezmite do ruky lyžicu a nechajte ju visieť z postele, pričom pod ňou bude na zemi umiestnená kovová miska. Pozrite sa, koľko je hodín a zatvorte oči. Keď zaspíte, lyžica spadne a vy sa na to zobudíte. Aj vtedy sa pozrite na hodiny. Ak ste zaspali do 15 minút, všetko je v poriadku. Ak je však výsledok 10 minút, údajne máte mierny nedostatok spánku. No ak ste sa ponorili do ríši snov už za menej ako 5 minút, máte akútny nedostatok spánku, takže by ste to mali čo najskôr napraviť!

​Záleží aj od iných faktorov

Tento test však treba brať s rezervou.. Niektorým sa môže ťažko zaspávať, lebo nevedia vypnúť, trápi ich nejaký problém a myšlienky im víria hlavou. Môžu mať nedostatok odpočinku, aj keď test ukáže, že zaspia až za 15 minút, ak vôbec. Na spánok vplýva rada iných faktorov.. Preto neberte tento test úplne vážne, aj keď podľa britských vedcov, nemožno úplne vylúčiť, že by nefungoval.. Nedostatok spánku ľahko zistíte hlavne na sebe. Nižšia koncentrácia, horšie sústredenie, malátnosť, únava – tieto príznaky prezradia na seba oveľa viac..

Čítajte tiež: Tequila nie je len obyčajný alkoholický drink: Pozrite sa, ako vplýva na naše telo!

2017-05-11 11:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia