Ako spať, keď máte bolesti? Takto vyzerá správna spánková poloha pri zdravotných problémoch!

Poloha, v ktorej zaspávate môže zlepšiť vaše zdravie!
Zdroj: thinkstock.com
2017-05-04 06:00:00

Jeden večer zaspávate na boku, ďalší si líhate na chrbát. Aj keď dôležitý je kvalitný a dlhý spánok, ani polohu, v ktorej sa ponárate do ríši snov by ste nemali podceňovať! Hlavne v prípade, ak bojujete s nejakým zdravotným problémom!

Spánok je pre celkovú regeneráciu organizmu nesmierne dôležitý. Aby sme si ešte viac oddýchli, dôležité sú spánkové polohy, ovplyvňujúce mnohé aspekty života. Trápi vás vkrvný tlak? Alebo máte ťažkosti s chrbtom? Odpočívanie v správnej polohe počas spánku pomôže zmierniť niektoré zdravotné problémy.

Pálenie záhy

Nepríjemný problém, ktorý môže sťažiť zaspávanie. Uľahčiť si to môžete vhodnou spánkovou polohou. Ak vás trápi pálenie záhy, mali by ste spať na ľavej strane, čím tento zdravotný problém výrazne zmiernite.

Bolesť krku

Zrolujte malý uterák a dajte si ho pod krk. Bolesť krku bude znesiteľnejšia. Ak chcete, uterák si tiež môžete umiestniť pod obliečku na vankúš.

Bolesť chrbta

Jeden z najčastejších zdravotných problémov, ktorý nedá mnohým spávať. Zmiernite bolesti vhodnou polohou! Ľahnite si na chrbát s vankúšom pod kolenami a zrolovaným uterákom pod krivkou chrbta.

Bolesť ramien

Podľa zahraničného ženského časopisu zdravia by ste mali spať na strane, ktorá vás nebolí, s mierne zohnutými nohami. Taktiež pomôže, ak zovriete jeden vankúš k hrudníku a ďalší medzi kolenami.

Bolesti hlavy

Tento problém vyriešite jednoducho. Položte vankúše okolo hlavy, aby ste predišli jej otáčaniu počas noci.

Tráviace problémy

V tomto prípade dajte prednosť spaniu na ľavej strane, keďže naľavo máte umiestnený žalúdok. Gravitácia podporí proces trávenia. Tráviacim problémom sa však vyhnete jedine vtedy, ak sa vyhnete prejedaniu pred spaním. Nie je nič horšie, ako zaspávať s plným žalúdkom!


Obávate sa množstva vypitej kávy? Toľkoto kofeínového nápoja vám neuškodí!


Problémy s dutinami

Vedeli ste o tom, že spánková poloha výrazne ovplyvňuje infekcie dutín? Ľahnite si do postele so zdvihnutou hlavou. Predídete hlienom nahromadených v dutinách.

Bolesť pri predmenštruačnom syndróme (PMS)

Každá žena by vedela o tom rozprávať! Aby ste potlačili príznaky predmenštruačného syndrómu (PMS) a zabránili vyklenutej chrbtici, je dobré spať s vankúšom pod kolenami.

Vysoký krvný tlak

Podľa správy, ktorú vypracovala Univerzita Ehime môže poloha v spánku ovplyvniť krvný tlak. Ak ho potrebujete znížiť, odporúča sa spávať tvárou dole.

Spánkové polohy môžu zlepšiť vaše zdravie a taktiež vyriešiť zdravotné problémy. Aj keď ich nie je možné dodržiavať počas celého spánku, keďže sa človek zvykne hýbať a meniť polohu, pomôže, aj keď v nej budete len zaspávať!

Pre lepšiu predstavu, ako vyzerajú jednotlivé spánkové polohy, si pozrite nižšie priložené video:

Čítajte tiež: Jednoduchý trik proti malým parazitom: Celé leto na vás kliešte nepôjdu!

2017-05-04 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: webmd.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia