Jednoduchý trik proti malým parazitom: Celé leto na vás kliešte nepôjdu!

Jarná aktivita týchto malých krvilačných predátorov sa začala už v marci a vrcholí v mesiacoch apríl a máj.
Zdroj: pixabay.com
2017-05-02 21:00:00

Problém s kliešťami sa z roka na rok zvyšuje! Jarná aktivita týchto malých krvilačných predátorov sa začala už v marci a vrcholí v mesiacoch apríl a máj. Sú nepríjemné, ale i nebezpečné, keďže môžu človeka nakaziť. Ako prežiť zvyšok jari a celé leto bez obáv z uhryznutia?


Kliešte nás neohrozujú len v trávnatých porastoch či na stromoch v nížinách! Klimatické zmeny na Slovensku majú za následok rozšírenie malých parazitov do severnejších oblastí a vyšších nadmorských výšok, kde donedávna nebývali! Dnes ich už nájdeme v polohách okolo 600 až 800 metrov nad morom. Dokonca najvyššie nálezy kliešťa boli zaznamenané vo výškach 1200 až 1350 metrov! Vyzerá to tak, že sa pred nimi len ťažko ochránime..

Vyrobte si zbraň proti parazitom

Našťastie, to platí v prípade, ak sa nebudete brániť! Na vašom oblečení sa kliešte neprichytia, ak na ne použijete účinnú zbraň. Tou je obyčajný valček na čistenie odevov. Málokto vie, že táto bežná vec, ktorú mnohí používajú napr. na odstránenie psích chlpov z oblečenia, je pomocníkom proti krvilačným parazitom.


Regenerácia a omladenie pečene o 10 rokov: Sila tohto ovocia nepozná hranice!


Valček potrite jemnou vrstvou esenciálneho oleja a následne si ním postupne prejdite celé oblečenie. Robte to však opatrne, aby ste si na kúskoch odevu nenarobili nepekne vyzerajúce fľaky. Potom vám už neostáva nič iné, len si užívať prechádzku prírodou! Žiadny kliešť vám ju nenaruší. Parazity budú mať veľké ťažkosti prichytiť sa na oblečení. Navyše, ak použijete levanduľový, eukalyptový alebo citrónový olej, môžete si byť istí, že tieto vône parazity odpudia, pričom sú pre ne doslova toxické!

Esenciálny olej taktiež môžete použiť ako sprej. Namiešajte ho s vodou do fľaštičky so sprejovým uzáverom a postrekujte oblečenie. Pozor však na pokožku. Niektorí môžu byť na tieto oleje alergickí.

Čítajte tiež: Obávate sa množstva vypitej kávy? Toľkoto kofeínového nápoja vám neuškodí!

2017-05-02 21:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia