Dámy, zbystrite pozornosť: Toto o vás napovie vaša menštruácia!

Nezvyčajné bolesti, kŕče, oneskorenie či dokonca vynechanie menštruácie – to všetko sú príznaky, že s naším telom sa niečo deje.
Zdroj: thinkstock.com
2017-04-25 11:30:00

O menštruácii sa na verejnosti príliš nehovorí. Pravdou však je, že menštruácia nám každý mesiac čo to napovedá o našom zdraví. Nezvyčajné bolesti, kŕče, oneskorenie či dokonca vynechanie menštruácie – to všetko sú príznaky, že s naším telom sa niečo deje. Viete, čo sa vám vaša menštruácia snaží povedať?


Máte problém so štítnou žľazou

Trpíte nepravidelnou menštruáciou? Jednou z možných príčin je ochorenie štítnej žľazy. Ďalšími častými príznakmi, že štítna žľaza nefunguje správne, je priberanie na váhe, nezvyčajná únava, depresia či vysoká hladina cholesterolu. Vynechanie menštruácie preto nikdy neberte na ľahkú váhu a vyhľadajte gynekológa.

Vaša hmotnosť kolíše a telo je vyčerpané

Či už ste v poslednom čase pribrali, alebo, naopak, schudli, vaše telo môže byť z nesprávne nastaveného stravovania vystresované. To sa často prejavuje stratou, vynechaním či oneskorením menštruácie. Odborníci neustále varujú pred kolísaním váhy, ktoré v tele dokáže narobiť poriadnu neplechu. Nastavte si svoj jedálniček aj pohybové aktivity tak, aby ste ich mohli dlhodobo dodržiavať, vyhnite sa extrémnym diétam či prejedaniu. Nájdite vo svojom živote rovnováhu a pokúste sa udržiavať si svoju váhu.


Šťavy ako obyčajný mýtus? Odstrašujúce prípady skutočných ľudí!


Ste pod stresom

Pracovné vyťaženie, problémy v osobnom živote, uponáhľaný životný štýl, to všetko sa prejavuje na našom zdraví. Keď však stratíte či vynecháte menštruáciu, vaše telo volá o pomoc a snaží sa vám dať najavo, že nevládze. Rozhodne neignorujte symptómy, spomaľte a doprajte si oddych, inak si koledujete o vážne zdravotné problémy!

Vaše hormóny sú v nerovnováhe

Ženy menštruujú každých 21 – 35 dní. Ak nemáte pravidelnú menštruáciu, môže to znamenať hormonálnu nerovnováhu, ktorá sa často prejavuje aj migrénami, únavou, stratou chuti do jedla či, naopak, neutíchajúcim hladom. Ak budete ignorovať symptómy, môže sa vám to vrátiť v podobe vážnejších komplikácií, napríklad problémom s otehotnením.

Môžete trpieť ochorením kostí

Rovnováha medzi estrogénom, progestínom, testosterónom chráni okrem iného aj naše kosti. Ak trpíte nepravidelnou menštruáciou a ignorujete návštevu lekára, je možné, že ohrozujete zdravie svojich kostí a kĺbov.

Ochorenia reprodukčného systému

Ak máte z ničoho nič bolestivú menštruáciu či dokonca menorágiu (ochorenie, ktoré sa vyznačuje veľkou stratou krvi), môže to naznačovať aj choroby reprodukčného systému, napríklad cysty, endometriózu, syndróm polycystických vaječníkov a v niektorých prípadoch môže dokonca ísť aj o rakovinu. Opäť platí, že akákoľvek nezvyčajná menštruácia musí byť konzultovaná s gynekológom, ktorý vylúči vážne ochorenie.

Čítajte tiež: Regenerácia a omladenie pečene o 10 rokov: Sila tohto ovocia nepozná hranice!

2017-04-25 11:30:00  |  Text: ts   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia