Obavy z verejných toaliet zažehnané: Nebojte sa baktérií, tento záchod je najčistejší!

Nie všetky záchody sú rovnako nehygienické.
Zdroj: thinkstock.com
2017-04-26 06:00:00

Poznáte ten pocit, keď súrne potrebuje ísť na WC, no zároveň vás premkne hrôza z verejných toaliet, kde sa bojíte čo i len dotknúť kľučky? Nie všetky záchody sú rovnako nehygienické.

Niektoré môžu byť prekvapujúcou oázou čistoty a diskrétnosti. No priznajme si, takýchto toaliet je žalostne málo. Ak je už príroda silnejšia a vám neostane nič iné len na WC ísť, pomôžeme vám malý trik. Takto si vyberiete tú najčistejšiu kabínku.

Čím ďalej, tým horšie

Zamyslite sa. Keď už musíte na WC, ktorú kabínku si zvolíte? Televízny doktor Mehmet Oz tvrdí, že ženy si vyberajú, čo najvzdialenejšie záchody. Považujú ich totiž za najčistejšie a majú v nich pocit väčšieho súkromia. Podľa neho to však nie je pravda. Najhygienickejšou kabínkou je práve tá prvá. Nachádza sa tam najmenej baktérií práve preto, že ju všetky ženy obchádzajú. Pozor, u mužov, je to práve naopak! Prvý záchod na ktorý vojdú, je ten najbližšie k dverám.

Ak sa obávate infekcií a chorôb, ktoré by ste mohli na verejných záchodoch chytiť, držte sa odporúčania doktora Oz. Pre ženy je vhodnejšie používať kabínky v prednej časti WC, muži radšej nech použijú tie zadné. Samozrejme, netreba zabúdať na dôkladnú hygienu po využití toalety.

Čítajte tiež: Spoznajte najnebezpečnejšie dni v týždni: Kedy si naplánovať operáciu či ostať radšej doma!

2017-04-26 06:00:00  |  Text: pp   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia